Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica externa
Propagandistii din Israel muncesc din greu pentru deznationalizarea moldovenilor: nici romani, nici moldoveni. Se vrea o Moldova, tara nimanui (Antimedia)
Aciduzzul | 10 mai, 2011 | 0 comentarii | 252 vizualizari |
(2 voturi )

Octavian Racu
Portalul israelian ava.md continua sa promoveze insistent proiectul „natiunii civice moldovenesti”. De aceasta data, in postura de ideolog este plasat un oarecare Serghei Erlih, care jonglând cu un limbaj de lemn, incearca sa arunce noroi si injurii peste conceptul de „etnocratie”, etichetând pe toti cei care se declara patrioti drept “fascisti”. In opinia lui, etnocratia nu este compatibila cu noile schimbari globale, deoarece impiedica circulatia capitalului, ideilor si oamenilor. Esecul Republicii Moldova ca stat, se datoreaza anume„etnocratiei”, care a dominat tara in ultimii ani, considera Serghei Erlih. Nu ne ramane decat sa ghicim, unde a sesizat domnul Erlih elemente de „etnocratie” in Republica Moldova, care de doua decenii se afla intr-o profunda criza identitara.

In realitate, Erlih evita sa spuna ca, de fapt, in intreaga lume nu exista nici un stat care nu ar avea caracter etnocratic. Franta, Germania, Olanda, Suedia, Finlanda, Belgia si chiar SUA,sunt state profund etnocratice, iar reprezentantii minoritatilor etnice si rasiale continua sa aiba un statut de minoritati. Etnocratia reprezinta sistemul de valori, sistemul cultural si ideologia care definesc sistemul politic a unui stat national. Odata ce un stat inceteaza a mai fi etnocratic, cum ar fi cazul Republicii Moldova, sistemul sau politic devine unulnefunctional, intra in stare de degradare si dispare.

Uniunea Sovietica, din care a facut parte si Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca (RSSM), a fost si ea un stat etnocratic, in care elementul dominant l-a constituit etnosul rusesc. Dupa destramarea URSS, ca rezultat al slabirii etnocratiei rusesti, etnosul romanesc a fost cel care si-a asumat rolul de constructor al noului stat independentRepublica Moldova. Insa, esecul acestui proiect nu rezida in caracterul sau etnocratic, asa cum pretinde Erlih, ci in criza identitara a populatiei etnice românesti, pe care o cultiva insistent anumite cercuri politice de la Chisinau si din afara tarii, inclusiv si prinpropaganda „moldovenista”, care, in cele din urma, nu este decât una anti-moldoveneasca.

In cadrul aceluiasi articol, pentru a demonstra existenta „traditiei multietnice” in Moldovei, Erlih reda un fragment din „Descrierea Moldovei”, unde Dimitrie Cantemir vorbeste despre „diversitatea etnica” Moldova medievala. O astfel de manipulare a documentelor nu face decât sa demonstreze lipsa unui fundament stiintific al afirmatiilor sale. Erlih utilizeaza fragmentul fara a specifica publicului rusolingv ca in realitate in „Descrierea Moldovei” nu este vorba despre Tara Moldovei si nu despre Basarabia (actuala Republica Moldova), ca domnitorul Moldovei se refera la populatia târgurilor si nu la totalul populatiei tarii, care era una omogena din punct de vedere etnic.

Gânditorului rus Alexandr Dughin, descrie specificul istoriei poporului rus prin existenta unor elemente constante si variabile. In cazul nostru, elementul constant al Tarii Moldovei,ulterior al Basarabiei, a fost caracterul etnic românesc si credinta ortodoxa. Elementele variabile, au fost minoritatile etnice, regimurile politice si frontierele de stat.

Din aceste considerente, putem afirma ca traditia si identitatea unei etnitati statale poate fi definita decât prin elementele constante, care au un caracter centripet, nicidecum prin elemente variabile, care au un efect centrifug. Etnosul este nucleul care defineste rostulunui stat, iar minoritatile etnice nu au decât sa benificieze deplin de drepturile sale in calitate de minoritati culturale si regionale. Insasi faptul ca in tara noastra nu au existat si nu exista conflicte interetnice, dovedeste faptul ca in Republica Moldova minoritatile au toate conditiile necesare pentru conservarea si promovarea identitatii sale etnice.

Nu ne ramâne decât sa constatam ca proiectul „natiunii civice moldovenesti” nu este decat o strategie subversiva, indreptata impotriva Republicii Moldova ca stat, impotriva fundamentelor sale valorile, ideologice si identitare.

Erlih marturiseste ca este in egala masura atât impotriva Republica Moldova ca stat“românesc”, cât si impotriva Republicii Moldova ca stat “moldovenesc”. Oare nu este aceasta afirmatie deja o incitare la ura interetnica? Modernizarea Moldovei, dupa Erlih, are nevoie de un intens proces de etnocid a populatiei bastinase. Respectiv, daca i-am urma logica, Republica Moldova trebuie sa devina “o tara a nimanui”, fara o cultura nationala, fara o identitate nationala.

PS: Lipsa de moralitate si bun simt al domnului Serghei Erlih iese la iveala, odata in plus, când acesta face afirmatii sfidatoare, rusinoase, false si denigratorii in legatura cu activitatea Frontului Popular din Moldova. Potrivit lui, aceasta miscare s-ar fi condus de lozinca: „sa inecam jidanii in sângele rusesc”, fara a fi trasa la raspundere de autoritatile statului.

Indiscutabil, pentru astfel de afirmatiii, pentru lezarea onoarei si demnitatii unui sir de personalitati notorii, care activeaza si astazi in societatea civila si viata politica din Republica Moldova autorul merita sa fie atacat in instanta de judecata.

Sursa: Antimedia, Mihai Rapcea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 438 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Atentatele de la Paris. 127 de morti si 180 de raniti. Locul: sala de concerte Bataclan, din estul Parisului. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.30. Atentatul de la Bucuresti. 55 de morti, 93 de raniti grav. Locul: clubul Colectiv din Bucuresti. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.32. In ambele tari au fost votate recent legile […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics