Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Provocarea musulmana
Aciduzzul | 22 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 184 vizualizari |
(1 voturi )

Alina Ioana Dida
Jurnalista norvegiana Hege Storhaug lucreaza la fundatia Human Rights Service, un think tank independent politic, care isi propune sa inteleaga societatea multietnica astfel incat politicile de integrare sa fie imbunatatite si drepturile omului respectate. Cartea But the Greatest of These Is Freedom. The Consequences of Immigration in Europe, publicata in 2011 in SUA, demonstreaza ca politicile de imigrare si de integrare din Europa au fost gresite si au ajuns o amenintare pentru libertatea individuala, egalitatea sexelor si armonia sociala. Compozitia etnica a Europei s-a modificat, intrucat cei care astazi matura continentul difera de cei de acum un secol.

Problemele enclavelor musulmane din Europa, grupuri ce traiesc in paralel cu populatia majoritara, arata ca imigrantii nu au venit pentru libertatile de aici sau pentru a adopta alt mod de viata, ci pentru a profita de ajutorul social, destinat initial localnicilor aflati in situatii disperate sau care trec prin catastrofe, dar si pentru a-si pastra cutumele, unele ilegale in societatea europeana. O serie de comunitati etnice au valori ce intra in conflict cu libertatile din Europa, in special in ceea ce priveste atitudinea fata de femei si copii, iar imigrantii schimba modul de viata european, lucru care poate fi influentat de autohtoni doar in ziua votului.

Cartea prezinta o serie de statistici despre dinamica migratiei si a nuptialitatii in randul imigrantilor. Norvegia are 4,5 mil. locuitori, iar imigrantii sunt concentrati in Oslo. Majoritatea provin din Pakistan si Irak. La rata natalitatii se adauga politicile de integrare, care favorizeaza influxul de imigranti; trei sferturi dintre ei ajung aici datorita legii pentru reunificarea familiei. Nepotii directi ai primei generatii de imigranti sunt trimisi in tara de origine si nu invata limba norvegiana. La 7 ani multi dintre ei sunt inscrisi la scoala fara a sti limba tarii de adoptie.

O mare parte din copii, desi cetateni norvegieni, sunt tinuti de familie pe meleaguri indepartate, unde urmeaza scoli coranice, apoi se intorc in Norvegia pentru a se casatori (mai precis a fi casatoriti), fie cu tineri din tara de origine, fie cu cei din comunitatea lor. La trendul actual, in cativa ani musulmanii vor deveni majoritari in capitala, iar pana la sfarsitul secolului norvegienii vor fi minoritari in tara lor.

Legislatia din Norvegia nu permite o statistica clara a copiilor plecati din tara intrucat pentru autoritati domiciliul lor este cel declarat de parinti. Studiile HRS apreciaza ca in prezent circa 5.000 copii ai imigrantilor se afla in tarile de origine ale ascendentilor lor, invata o alta limba si rareori primesc o educatie care sa le creasca sansa de a obtine locuri de munca in Norvegia. Ei nu cunosc modul de viata european, nu li se permite sa il adopte si sunt viitorii locuitori ai enclavelor din orasele occidentale.

Printre abuzurile la care expusi tinerii si copiii din comunitatile de imigranti se afla: casatoriile fortate (victimele pot fi minori, iar casatoriile pot fi consangvine sau poligame, ceea ce contravine legislatiei din Norvegia), crimele pentru onoare (comise mai frecvent impotriva femeilor ce vor sa adopte modul de viata european) si mutilarea genitala a fetitelor.

in Europa casatoriile intre veri primari au crescut in a adoua generatie de imigranti fata de prima; ele pastreaza caracteristica din tara de bastina. in Pakistan intre 30 si 60% dintre casatorii au loc intre veri, in Irak 50%, in Kurdistan si Maroc – 30%. Acest obicei aduce si in Europa o problema de sanatate publica:riscul de malformatii la nou-nascuti este de 4 ori mai mare pentru cei cu parinti consangvini. in Anglia circa 30% dintre malformatii se inregistreaza in randul nou-nascutilor de origine pakistaneza.

Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza ca circa 140 milioane de fete si femei din lumea musulmana sunt mutilate genital, un obicei vechi de peste 6.000 de ani a o serie de de triburi din Africa si Asia. Obiceiul a fost tolerat cand acestea au adoptat religia islamica, printre alte concesii menite sa creasca numarul de adepti. Imigantii au adus obiceiul cu ei in Europa, astfel ca doar in Norvegia exista circa 7.000 fete mutilate genital. Ele sunt supuse supliciului la varste foarte mici, fara anestezie, fie pe teritoriul tarii adoptive, fie in tara de bastina, unde sunt trimise doar pentru acest scop. Fetele au probleme de sanatate inca din copilarie, atunci cand nu mor din cauza complicatiilor, iar cele reusesc sa se vindece vor avea viata sexuala afectata.

Suedia si Marea Britanie au o lege care pedepseste mutilarea genitala a copiilor, dar nu s-a dovedit eficienta de vreme ce au avut un singur caz judecat. Un proiect francez este analizat in carte si propus ca model pentru a eradica obiceiul in Europa. Parintii primesc ajutorul social doar daca prezinta cardul de sanatate al copiilor vizat; la bilantul anual copiii sunt examinati si genital, ceea ce permite diagnosticarea abuzului sexual, iar parintii suspecti sunt deferiti justitiei. Astfel numarul de copii mutilati din enclave a scazut de la an la an.

Indiferenta si ignoranta ii pot face pe oamenii nascuti intr-o societate europeana sa considere libertatea un lucru gratuit, de la sine inteles si accesibil pe toate meridianele. Politicile de imigratie si integrare din Europa si educatia ateista, pentru acum si aici, au facut ca Europa sa ajunga la 15% populatie musulmana in 2020 si la 50% in 2050. in ce masura ne vom mai bucura de libertatea de acum, daca tendinta de enclavizare si de conflict al imigrantilor cu populatia majoritara se mentine? Cartea lui Storhaug prezinta pe larg si opiniile unor specialisti in Islam, dar dezbaterea despre „provocarea musulmana” nu s-a incheiat.

Sursa: Rost Online via Rapcea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 346 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics