Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Radu Tudor: Gheorghe Trosca, ucis a doua oara de KGB. Cotroceniul a mers pe mana CNSAS
Aciduzzul | 2 martie, 2011 | 0 comentarii | 565 vizualizari |
(2 voturi )

Printre atatea dureri zilnice, polemici nesfarsite si abuzuri fara numar, o stire bulversanta a curs ieri dinspre Palatul Cotroceni spre agentiile de stiri. Administratia Prezidentiala anunta printr-un comunicat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat decretele pentru retragerea titlurilor de Luptator pentru Victoria Revolutiei si Erou-Martir al Revolutiei Romane pentru Adrian Florea, Marin Oana, Eugen Trandafir Cotuna, Dumitru Coman, Gheorghe Trosca. Ultimele trei nume m-au facut sa tresar. Pe mine si alti cativa colegi din presa, care cunosc foarte bine subiectul. Pe scurt, e vorba despre trei ofiteri USLA, convocati prin ordin la sediul Mi-nisterului Apararii Nationale din Drumul Taberei, in 24 Decembrie 1989. Autoinstalat in functia de ministru al Apararii Nationale, generalul colonel Nicolae Militaru a cerut in mod expres ca din echipajele USLA care vin sa apere sediul MApN de teroristi sa faca parte si colonelul Gheorghe Trosca.

Odata ajunsi in Drumul Taberei, echipajele USLA imbarcate in ABI au devenit victimele unei diversiuni sangeroase. Asupra lor s-a deschis focul, desi prin comunicatii militare au transmis parola si tipul de misiune pentru care fusesera convocate. Militaru s-a facut ca ploua, a zis ca el nu stie nimic si a dat ordin sa se deschida focul, afirmand ca este vorba despre teroristi. Diversiunea “teroristi-antiteroristi” a facut inconjurul tarii, si nu al lumii. Imaginile socante din fata sediului MApN au dat dimensiunea reala a conflictului dintre Armata si Securitate pe care se bazau fortele externe implicate in schimbarea de regim din Romania.

Cadavrele ofiterilor USLA ucisi prin ordinul generalului Militaru au fost scoase din ABI, batjocorite, profanate in chip barbar si abandonate zile intregi pe caldaram. Pe masinile lor a fost scris cu creta “Teroristi”.

Inainte de a primi o functie importanta la USLA, colonelul Gheorghe Trosca lucrase in Directia a IV-a de Contrainformatii Militare a Departamentului Securitatii Statului. Era, ceea ce se numea pe atunci, un CI-st. Adica unul pregatit sa prinda spioni. Sa-i supravegheze, sa-i monitorizeze, sa-i inregistreze. Unul dintre cele mai importante dosare la care lucrase personal colonelul Trosca era “Corbii”. Era vorba despre inalti reprezentanti ai regimului comunist racolati de sovietici. Printre acestia se afla si generalul colonel Nicolae Militaru, despre care Securitatea detinea dovezi ca este racolat de GRU, serviciul de informatii al Armatei URSS. Dosarele privind activitatea agentului GRU Militaru au fost preluate de MApN de la Securitate si transportate in arhiva de la Pitesti. Cu toate dovezile pe mana sa si cu Trosca mort, Nicolae Militaru isi facuse o datorie importanta fata de Moscova.

Dupa mai bine de 21 de ani de la acest asasinat comandat si orchestrat de serviciile de informatii sovietice, o decizie ciudata redeschide dosarul atat de fierbinte. Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, condusa de senatorul PNL Raymond Luca, a decis in octombrie 2010 urmatoarele: “acordarea avizului pentru inaintarea propunerii de retragere a titlului catre Presedintia Romaniei pentru urmatoarele dosare: 1. Trosca Gheorghe – erou-martir si urmasii acestuia: Losnita Andra Cristina (Dosar U 1270), Trosca Georgeta (Dosar U 1269), Trosca Irina Georgiana (Dosar U 1271), Tudorache Maria (Dosar U 462), 2. Ghita Mare Ion – urmas de erou-martir (Dosar U 447), 3. Coman Dumitru – erou-martir si urmasul acestuia: Coman Gabriela Stefania Aurelia (Dosar U 11), 4. Cotuna Eugen Trandafir – erou-martir si urmasii acestuia: Cotuna Ana (Dosar U 1614), Cotuna Alexandru (Dosar U 1612), Cotuna Carmen (Dosar U 1613). S-a votat cu unanimitate de voturi”.

Decizia parlamentarilor a fost luata in urma unor adrese venite de la CNSAS si Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. Nu dau importanta detaliului pentru altii semnificativ. Anume ca Raymond Luca e nascut in URSS. E o coincidenta nefericita cu mana lunga a KGB despre care vorbim.

N-are rost acum nici sa pun in discutie existenta, dupa 21 de ani, a capuselor bine organizate sub forma unor organisme guvernamentale si parlamentare pentru problemele Revolutiei. Socant e altceva. Ca dupa atata amar de vreme, puterea de azi n-are altceva mai bun de facut decat sa-l execute inca o data pe colonelul Gheorghe Trosca.

Mana lunga a KGB si GRU actioneaza si azi, prin intermediul unor inalti responsabili ai puterii politice din Romania. Socant sau nu este fapul ca presedintele Traian Basescu, ale carui relatii exceptionale cu SRI sunt dincolo de orice indoiala, a semnat un decret descalificant din toate punctele de vedere. Desigur, prietenii presedintelui si chiar domnia sa vor argumenta ca Trosca, Cotuna si Coman au fost niste securisti. Si Securitatea, potrivit actului oficial de condamnare a comunismului realizat la Cotroceni, a fost bratul armat al unei ideologii criminale. Oricate pacate ar fi avut colonelul Gheorghe Trosca, faptul ca el si colegii sai au fost asasinati la comanda unui agent sovietic devenit (ca multi altii) ministru in Decembrie 1989 i-au dat dreptul legitim sa aiba calitatea de erou-martir.

Trosca a fost un militar care a primit un ordin, o misiune si a executat-o cu buna credinta. A fost chemat, ca specialist antiterorist, sa lupte impotriva “teroristilor” care atacau sediul MApN. Odata ajuns acolo, a avut parte de un omor la comanda. Toate astea, plus calitatea de agent strain a criminalului, l-au facut pe Trosca erou. Sunt oameni care au avut pacate mari pana in Decembrie 1989, prin slujirea dictaturii. Dar care au contribuit decisiv la schimbarea de regim. Macar o parte din acele pacate au fost sterse atunci.

Prin decretul semnat, presedintele Basescu da o puternica lovitura sub centura si traditiei unitatii de elita a SRI, Brigada Antiterorista. Daca alte structuri ale acestui serviciu au facut si fac tot soiul de favoruri regimurilor politice trecute si prezente, Brigada Antiterorista a reprezentat floarea de la butoniera o moneda foarte pretioasa de schimb in interiorul comunitatii informative a NATO. Si nu numai.

De la acel sangeros Decembrie 1989, toata suflarea antiterorismului ii comemoreaza in fiecare an pe Trosca si colegii lui. Se aduna toti activii si rezervistii, familiile celor disparuti, se tin slujbe religioase la mormintele lor. Pe culoarele sediului Brigazii sunt postate portretele celor care timp de 21 de ani au fost eroi-martiri. Acum au redevenit criminali securisti.

De curand, sotia unuia dintre cei morti in Decembrie 1989 (au fost mai mult de trei) a murit si ea de cancer. O angajasera ca secretara, sa-si poata intretine familia dupa disparitia sotului. A lasat in urma cinci copii.

Nu stiu daca Traian Basescu e pe deplin constient de raul facut. Daca sfetnicii domniei sale in materie de securitate nationala l-au avizat despre consecintele gestului sau. Dinadins ori ba, presedintele Romaniei a semnat unul dintre cele mai controversate decrete din mandatul domniei sale. Daca generalul Nicolae Militaru mai traia, ar fi inchinat azi un pahar de votca in cinstea acestui eveniment important.

Cotroceniul a mers pe mana CNSAS

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a declarat pentru Jurnalul National ca Presedintia a primit de la Comisia Parlamentara a Revolutionarilor si de la Secretariatul de Stat pentru Revolutionari o propunere de retragere a titlului de erou-martir al Revolutiei pentru Gheorghe Trosca, Dumitru Coman si Eugen Cotuna. “Au fost niste documente pe care aceste institutii le-au primit de la CNSAS in legatura cu aceste persoane, documente care atestau relatia lor cu Securitatea, si pe baza lor aceste institutii au decis sa inainteze propunerea de retragere a titlului catre Presedintia Romaniei”, a explicat Turcan. (Adriana Dutulescu)

Sursa: Jurnalul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics