Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Durerea Lumii
Raport şocant la Rimini: “Dar puteai să accepţi, şi-aşa voi româncele sunteţi toate curve”
Aciduzzul | 12 mai, 2013 | 0 comentarii | 712 vizualizari |
(1 voturi )

Oameni aduşi în condiţii de sclavie în hoteluri. Femei exploatate ca îngrijitoare sau constrânse să se prostitueze. Muncitori accidentaţi abandonaţi în stradă în loc să fie duşi la Urgenţă. Poveşti cutremurătoare apar într-un dosar publicat de Caritas din Rimini privind imigranţii care sosesc în Italia şi caută un loc de muncă.

Raport şocant realizat de Caritas la Rimini

“Eu şi sora mea lucram 13 ore pe zi într-un hotel la Gatteo Mare, de la 6 la 22. Angajatorul ne insulta, mâncam numai ceea ce le rămânea clienţilor în farfurie. O parte se dădea la câinele patronului, celalaltă nouă”. Este numai una dintre numeroasele poveşti ale imigranţilor conţinute în “Raport sărăcie 2012” publicat de Caritas din Rimini.

Bengalezi obligaţi să lucreze 7 zile din 7 pentru numai 700 de euro pe lună, bineînţeles la negru. Îngrijitoare prinse în capcană în casele propriilor asistaţi.

Bărbaţi sosiţi în Italia pentru a lucra cinstit şi obligaţi să facă ilegalităţi pentru a supravieţui, sau să-şi cumpere cu 5.000 de euro un fals contract de muncă pentru a obţine permisul de şedere.

Numitor comun: plăţi mici, exploatare, singurătate, violenţe şi dezrădăcinare.
Patronul hotelului le ameninţa pe lucrătoarele românce

După cum scrie agenţia Dires-Redattore Sociale, există, de exemplu povestea Mariei, româncă sosită în Italia în 2004. După o serie de munci ocazionale în diferite localităţi italiene, Maria soseşte în provincia Rimini unde începe să lucreze ca îngrijitoare la un cuplu de bătrâni.

O zi liberă pe săptămână, serviciul în casă de 24 de ore din 24, contract nu există şi când Maria are o infecţie puternică la gingie, cuplul îi interzice să meargă la medic timp de o săptămână.

Sunt numeroase şi mărturiile strânse de asociaţia “Rumori Sinistri”, pe care Caritas a decis să le introducă în raport şi care demonstrează în mod nemilos exploatarea sălbatică din industria divertismentului şi turismului de pe riviera din Romagna. Iată câteva poveşti.
“Ori te culci cu mine, ori te concediez”

“Eu şi soţul meu dormim într-o cabină amenajată în vestiar, angajatorul ne interzice să ţinem lumina aprinsă pe timpul nopţii pentru a evita risipa de energie”.

“Pentru a lucra la hotel la Cesenatico am dat 750 de euro intermediarului italian care într-o zi se prezintă şi-mi zice: ori te culci cu mine, ori te concediez. Refuz şi povestesc totul patroanei hotelului, care îmi răspunde astfel: “Dar puteai să accepţi, şi-aşa voi româncele sunteţi toate curve”.

Ziliere românce, sclave în Puglia: “Ca să nu-şi piardă locul de muncă, acceptă orice”

“După ce am dat 1.200 de euro unui intermediat moldovean, am semnat un contract în care mă angajam să lucrez 3 ani în acelaşi hotel fără a putea să accept alte locuri de muncă”.

“La Torre Pedrera am lucrat 3 luni pe 300 de euro pe lună. M-am simţit violată în suflet şi în corp, m-am simţit un obiect, corpul meu ca nişte piese de schimb pentru maşinării sau roboţi care trebuie să producă fără tihnă. Asta nu e viaţă”.

Altă poveste este cea a unui indian în Italia din 1996 şi cu o istorie de aproape 20 de ani de muncă la negru. Înainte de a sosi în Romagna lucrează o perioadă ca zidar la Perugia, unde cade de pe o schelă şi şeful de şantier în loc să-l ducă la Urgenţă îl aruncă în mijlocul unei străzi.

“Aici este mare, la fel ca acasă la mine – spune o româncă de 51 de ani sosită în Italia în 2005 – Tot ceea ce câştig aici, pun la bancă pentru fiica mea, fac acest sacrificiu pentru ea. Însă nu sunt fericită: soţul meu e departe, sunt tristă, sunt bătrână, sunt singură. Încă un an şi apoi mă întorc acasă.”

Sursa: Gazeta Romaneasca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 4352 vizualizari | 12 voturi

Cât a plătit Omenirea pentru înființarea statului ISRAEL? Partea întâi Mărturia unui evreu foarte bine informat: BENJAMIN H. FREEDMAN. Cine a declanșat și la ce au folosit războaiele mondiale? Opinia unui evreu care a fost în mijlocul evenimentelor. Articol preluat din revista Lumea nr. 7/2010. Discurs ţinut de Benjamin H. Freedman, consilierul preşedintelui W. Wilson, […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics