Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Rastignirile lui Grid Modorcea: Tanacagiu Cristian Mungiu, necuratu’ la manastire si maicutele “satanice” de dupa dealuri
Aciduzzul | 29 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 241 vizualizari |
(2 voturi )

Grid Modorcea
Nu zic ca prin manastirile noastre nu ar fi cazuri de homosexualitate, dar unde nu exista, in Franta nu exista? Da, dar francezii n-au facut un film cu maicute lesbiene si preoti satanici, am facut noi, fiindca i s-a comandat lui Cristian Mungiu sa faca asa ceva. El e abonat la Cannes, filmul Dupa dealuri a fost cel mai prost din festival, cum au declarat criticii prezenti acolo, dar i s-a dat premiul pentru scenariu, desi copiat, acuzat de plagiat, intrucat e un nou film care arata cu degetul spre Romania, o noua pata pe demnitatea si morala ei! Andrei Serban a facut un spectacol dupa cazul Tanacu, dar cu un suflu complex, a problematizat exorcismul si temele crestine, nici un preot nu s-a suparat.

Nici pe cartile autoarei nu cred ca s-a suparat cineva. Dar acest film, aflat acum si pe piata romaneasca, e facut de un individ bolnav, care o imita pe sora lui, d-na (Pippi)di, care a scris o piesa de teatru (Evanghelistii), in care prezinta un act de felatie intre Maria Magdalena si Iisus Christos.

Pe cine era sa urmeze un pacatos daca nu o pacatoasa!? Fratele Cristian si-a plimbat pacatul pe la toate festivalurile lumii, dar cand i-a facut premiera in tara, la Vaslui, zeci de spectatori l-au hulit, in frunte cu preotul Vasile Parcalabu, protopopul de Vaslui, care a spus: „Cred ca acest film va aduce o imagine proasta asupra poporului roman si asupra bisericii noastre, mai ales in comunitatile si popoarele care nu cunosc realitatile noastre. Noi nu avem asa ceva. Cazul de la Tanacu a fost un caz nefericit, iar filmul este o rusine.

Asta e concluzia mea, iar eu ca roman vreau sa imi apar traditia si valorile. Sa nu credeti ca la Tanacu a fost chiar asa”.

Parintele protopop s-a exprimat cu „va aduce”, dar deja a adus! Desigur, Tanacu a fost „un caz nefericit”, dar sa generalizezi un asemenea caz si sa-l pui pe seama unui popor, a unei credinte, e o crima! Parintele a zis „o rusine”! Shame! O, sa te prinda rusinea in America, la Hollywood, esti terminat!

Sa faca milioane de astfel de experimente aceste lighioane, sa ia 77 premii Oscar, o suta Palme de Aur, 17 Ursi de Argint si cincizeci Lei de Tinichea, treaba lor, dar sa nu le puna in carca romanilor si sa nu scrie ca reprezinta Romania! Tanacagiu, daca avea un graunte de inteligenta bib(i)lica, trebuia sa scrie asa pe generic: „Acest film nu reprezinta Romania si Biserica Ortodoxa Romana, ma reprezinta pe mine!”

Atunci ne ocupam numai de film, de realizarea lui. Sa presupunem ca exista acest text pe generic, ce vedem mai departe?

O poveste despre doua prietene, Alina si Voichita, lesbiene de la orfelinat, care au luat-o haisa, una la lucru in Germania, cealalta la manastire. Alina vine din Germania, sa-si convinga iubita s-o urmeze.

Dar Voichita e mai tare, o convinge pe ea, pe Alina, sa ramana. Insa Alina nu are nici o vocatie pentru biserica. Ea e o pacatoasa. Si incepe sa spurce tot ce e sfant. Il bate pe preot (de, daca a facut karate la orfelinat!), sparge o icoana sfanta, intra in altar, unde nu are voie, e impotriva Voichitei care pierde noptile in rugaciuni, ironizeaza textele sfinte, are tot felul de reactii nepotrivite cu viata monahala. Si. pe deasupra. e si epileptica. E dusa la spital, de unde revine, la cererea Voichitei, care are trecere la popa. Popa e total schizoid, e numai cu anatema in gura. El nu-i explica Alinei nimic din cele ce ar trebui sa stie, se comporta total satanic.

Da, dar el le face pe maicute sa vada cu totul altceva, cum Necuratu’ si-a facut cuib in Alina. Ele intra in panica, nu mai au pace, vad Necuratu’ si intr-un ciot pe care il despica! E jale! Nu exista decat o cale, sa-l elimine pe Necuratu’, adica pe Alina. Si deodata devin dracoaice. O prind pe Alina, o bat, o macelaresc bine, o leaga cu lanturi, o priponesc pe o scandura si o lasa sa moara.

Si Alina chiar moare, asa cum constata doctorita de la spitalul unde este dus cadavrul. Doctorita le acuza pe maicute ca au facut o crima si anunta politia, care vine si il ridica pe preot si pe cateva maicute, sa faca o ancheta. Dar procurorul e ocupat cu alt caz grav si duba asteapta, in timp ce pe parbriz regizorul arunca o galeata de zoaie de la zapada topita si amestecata cu noroi.

Sstergatoarele lasa o urma neclara pe parbriz, asa cum este tot acest film, neclar, confuz, intr-o limba ininteligibila, cu burti, extrem de lung, condamnand nedrept practicile manastiresti, fiindca nu poti sa reduci o viata monahala complexa si milenara la o comunitate de zece vietuitoare, uitata de lume si de Dumnezeu.

Da, dar era nevoie ca sa acuze biserica ortodoxa in general. Acesta era sarcina celor de la Cannes si regizorul roman a executat, facand un film in cheia realismului socialist, dar mai prost decat un film ca Golgota lui Mircea Dragan, de pilda.

E grea pedeapsa pe acest popor cu cineasti ca Mungiu, un amartoloi ca si Patapievici, blesteme pe istoria romanilor, spurcaciuni care nu urmaresc decat reclama ieftina, sa castige de pe urma unor nenorociri. Daca ar fi prelat, Mungiu ar fi excomunicat de biserica. Dar nu e, de aceea Satana se bucura.

Adevarul despre Cazul Tanacu la Tanacu.Ro

Detalii despre Cazul “Dupa dealuri”, AICI

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics