Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Se termina joaca pseudorevolutionarilor de aur masiv ai Romaniei?
Aciduzzul | 31 august, 2011 | 0 comentarii | 270 vizualizari |
(1 voturi )

Premierul a reiterat intentia de a restrange beneficiile revolutionarilor. „Luptatorii remarcati“ ar urma sa piarda indemnizatiile. In urma dezvaluirilor publicate de „Adevarul“, premierul a trimis Corpul de Control sa verifice ilegalitatile comise de asociatiile de revolutionari. Premierul Emil Boc a vorbit luni seara, in cadrul emisiunii „Sub semnul intrebarii” de la postul de televiziune B1, despre problema revolutionarilor. Boc spune ca nu si-a schimbat punctul de vedere cu privire la anularea indemnizatiilor pentru categoria „Luptatori cu merite deosebite in Revolutie”, idee pe care o sustinea la mijlocul lunii iulie, tot in cadrul unei emisiuni de la B1 TV. Premierul spune ca a pus deja in functiune rotitele pentru schimbarea „Legii Recunostintei” si tragerea la raspundere a celor care si-au insusit foloase necuvenite pe baza certificatului de revolutionar.

„Vreau sa vad daca voi avea suportul in coalitie pentru a face ordine si in acest domeniu, pentru ca am nevoie de o lege in Parlament pentru a pune lucrurile in ordine. Astept acum sa imi faca o analiza Corpul de Control al Primului-ministru pe marginea temelor sesizate inclusiv de mass-media”. Dupa doi ani de investigatii privind Revolutia, ziarul „Adevarul” a prezentat pe larg in aceasta vara cazuri flagrante de impostura si cazuri penale de fals in acte comise de revolutionari.

Total: doua miliarde de euro

Premierul Emil Boc a facut un prim pas pe calea adevarului si a normalitatii, admitand ca sumele care se risipesc cu plata indemnizatiilor sunt uriase. „110 milioane de euro merg anual catre revolutionari”, a declarat premierul, dupa ce „Adevarul” a calculat si a prezentat toate chetuielile statului cu revolutionarii pe fiecare an in parte. 617 milioane de euro este suma pe care statul roman a platit-o revolutionarilor, cu titlu de indemnizatie, din 2004 (de la intrarea in vigoare a Legii 341) si pana in prezent. 112.464.504 euro ne costa revolutionarii numai in 2011. In total, „nota de plata”a Revolutiei achitata de statul roman celor care s-au intitulat revolutionari, in ultimii 22 de ani, se ridica la doua miliarde de euro!

Suma inglobeaza indemnizatiile, valoarea terenurilor primite de revolutionari si beneficiile insemnand transport gratuit, spatii comerciale si scutiri de impozite. Toate aceste beneficii au mers, de-a lungul timpului, si catre criminali, securisti, persoane care nu erau in tara la Revolutie sau erau in penitenciare si copii de 10 sau 11 ani care numai luptatori cu merite deosebite nu se pot numi (un exemplu: Florina Aprofirei – secretara lui Dorin Lazar Maior, fost parlamentar PSD -, care abia implinise 10 ani in 1989). Acestora li se adauga mii de cetateni simpli care n-au iesit din case in decembrie 1989, dar care si-au luat certificate in anii ’90 contra unor sume de bani.

“Declaratia lui Boc? Mie nu mi s-a parut nicio declaratie, deci nu am ce sa comentez.”
Teodor Maries, presedintele Asociatiei „21 Decembrie 1989″

Categorii de revolutionari

– 16.012 luptatori remarcati prin fapte deosebite
– 2.226 de raniti
– 2.059 de urmasi de eroi-martiri
– 588 de retinuti
– 169 de raniti si retinuti
– 189 de participanti la Revolutie (titlu onorific, ce nu confera niciun fel de beneficii)
*inregistrati la 7 iulie 2010

7 (aproximativ) a obtinut Asociatia „ Metrou” din afacerea cu certificate.

George Costin nu se simte vizat!

George Costin, secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, membru PDL, a declarat ieri ca sustine initiativa lui Emil Boc de a face curatenie in asociatiile de revolutionari, si, in general, toate initiativele Guvernului din care face parte. Desi premierul s-a referit la neregulile de la asociatiile de revolutionari semnalate de mass-media (adica de ziarul „Adevarul”), nereguli care il au in prim-plan, George Costin nu simte nicio apasare! Este relaxat cand vine vorba despre faradelegile pe care le-am prezentat cu documente in ziar, dar admite totodata ca va fi cu adevarat impacat dupa ce „Justitia isi va face datoria”. „Eu i-am actionat in instanta pe autorii articolelor. In instanta, «dezvaluirile» trebuie probate”.

Emil Boc nu mai poate da inapoi in „Afacerea Revolutia“

Fals in acte, santaj

George Costin are numai cuvinte de lauda despre activitatea sa ca presedinte de Asociatie si apoi ca secretar de stat si nu agreeaza cuvantul „impostor”: „Mi-am luat angajamentul sa rezolv toate problemele care imi vor fi semnalate, conform legislatiei in vigoare. Nu vreau sa ma cobor la acest nivel de limbaj, pe care il foloseste uneori mass-media – «revolutionari-impostori»”. Despre o eventuala schimbare a Legii Recunostintei, George Costin manifesta aceeasi incredere ca „Legislativul” va face bine si anunta ca, in calitate de reprezentant al puterii executive, „se va supune”.

Ziarul „Adevarul” a dezvaluit in aceasta vara mai multe actiuni cu iz penal care il au in prim-plan pe George Costin, care, in calitatea sa de lider al Asociatiei „Decembrie 1989 – Metrou” (cu filiale in orase precum Pucioasa sau Mangalia, unde numai revolutie n-a fost), a transformat din pix un criminal la Revolutie in „luptator remarcat cu fapte deosebite” (buzoianul Costel Socol).

Costin a incurajat producerea a mii de revolutionari cu certificat de la care a incasat procente semnificative din sumele pe care acestia le-au primit retroactiv de la buget (din bani publici). „Adevarul” a prezentat dovezi palpabile, printre care si o chitanta prin care „revolutionarul” Stanciu Eremia de la Buzau i-a platit lui George Costin „cota-parte”. Concret, in 2004, cand a fost promulgata „Legea Recunostintei”, Costin le-a comunicat membrilor din Asociatia sa ca nu le poate preschimba certificatele (care aduceau drepturi banesti), intrucat conducerea de atunci a Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor se opunea si era nevoie sa fie inaintate actiuni in instanta.

PDL-istul George Costin, alaturi de sefa Serviciului Contencios din Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor

I-a convins pe multi sa semneze conventii prin care acestia se obligau sa cedeze catre Asociatia „Metrou” un procent din suma totala incasata retroactiv. Acesti bani se cedau cu titlul de consultanta juridica. Revolutionarul Constantin Bucur, buzoian si el, a recunoscut in fata reporterilor „Adevarul” ca s-a practicat inclusiv santajul: „Pe aia care n-au vrut sa semneze i-au santajat – «Daca nu semnezi, nu-ti dau certificatul!»”

Pe George Costin, decembrie 1989 l-a prins in functia de sef al Garzilor Patriotice de la IMGB, adica a fost parte a fortelor de represiune impotriva demonstrantilor anticomunisti. Mai mult, in 1996 a creat un act care a ajutat 2.337 de oameni sa ia certificate de revolutionar.

Costin a semnat in fals, in locul directorului IMGB si o recunoaste cu seninatate. In plus, si-a facut sotia (Florentina) si fratele (Octavian) revolutionari cu certificat, desi niciunul nu se inscria in rigorile “Legii Recunostintei”. De la sfarsitul anului 2010, revolutionarii lui Costin si-au adjudecat inclusiv dreptul la protest in fata Palatului Cotroceni, recurgand la un artificiu prin care nimeni sa nu mai poata actiona acolo, artificiu prezentat pe larg in ziarul nostru luna trecuta.

Sursa: Adevarul

Foto: Libertatea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics