Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Secretul lui Basescu (Victor Roncea)
Aciduzzul | 7 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 261 vizualizari |
(2 voturi )

E maruntel dar are un mers apasat si o cautatura piezisa cu care baga spaima in dusmani. E nascut in Basarabi si tocmai a implinit 59 de ani. Il vedeti uneori pe la stopuri, intr-o Dacie Logan, mergand spre munca. Dar cel mai sigur il gasiti injurat la (aproape) toate televiziunile, seara de seara. Este cel mai mediatizat politician al ultimilor 20 de ani: anti-mogulul Traian, Traian Basescu, presedintele Romaniei. Cand a castigat ultima runda a alegerilor prezidentiale, oamenii ma opreau pe strada sa ma imbratiseze cu emotie. Acum ma intreaba daca traiesc bine si se abtin sa nu-mi traga si o injuratura, printre dinti, doar-doar oi transmite-o mai departe. Personal, din punct de vedere material, nu traiesc deloc mai bine decat pe vremea lui Iliescu sau Constantinescu.

Si cred ca oricine ar fi iesit presedinte, chiar cel stigmatizat pe viata de presedintele de onoare al PSD cu o porecla deloc magulitoare, nu ar fi avut cum sa deschida pentru romani robinetele vreunui mogul local sau rasaritean, dupa aceasta criza mondiala abil dezlantuita.

Dincolo de stomac, mai important mi se pare insa ce vrea Basescu. Desigur, o intrebare la care multi nu si-au gasit inca raspuns. Unii, chiar istorici ajunsi sus acum, considera ca Basescu vrea sa ramana in istoria Romaniei ca o clona a lui Putin. O ambitie cam marunta, dupa parerea mea (dincolo de faptul ca Putin a reusit totusi sa ridice Rusia pe culmile de odinioara ale URSS).

Parerea mea e ca altul este “secretul” presedintiei Basescu. Un plan care sigur depaseste asteptarile comentatorilor catarati in functii pe criterii deloc ortodoxe sau ale politicienilor damboviteni preocupati mai mult de contul din banca decat de interesul national. Pentru ca, neintamplator, sunt unul dintre ziaristii care-l urmareste inca de dinainte de a deveni presedinte, am vazut conturat, in timp, un proiect care, cred eu, ar putea avea sorti de izbanda pana la finalizarea mandatului sau.

Ceva cu care, cu adevarat, ar putea sa “ramana in istorie”: Proiectul Basarabia.

In anul 2002, cand Chisinaul duduia de tineret iesit pe strazi pentru limba romana si istoria Romaniei, la Bucuresti era liniste. Normal. O problema pentru niste tineri activisti ai Basarabiei era de furnizat steaguri romanesti – interzise la Chisinau – manifestantilor din Piata Marii Adunari Nationale.

Dintre toti “factorii de decizie” abordati, unul singur a raspuns, pe loc si imediat, cererii tinerilor basarabeni, oferind drapele ale Romaniei, altfel destinate strazilor Bucurestiului, dar si transport pana la granita cu fosta republica comunista Moldova: Primarul Capitalei, Traian Basescu.

Un amanunt deloc nesemnificativ daca observam ca linia care strabate discursurile sale de politica externa urmareste “proiectul sau de suflet” – dupa cum a afirmat chiar el in fata ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti – al unirii cu Basarabia, fie si prin “planul minimal” al integrarii micutei republici in Europa. Idee pe care i-a insuflat-o si fiicei sale europarlamentar, Elena Basescu.

Si un proiect pentru care, cred eu, merita sa fii si injurat. Dupa cum povestea si batranul Tutea din timpul anchetele la care fusese supus de gardienii bolsevici: “Bai, Tutea, vrei sa fii hot de buzunare si sa te condamnam daca vine Basarabia la romani? Cu placere! Da-mi si buzunarul!”.

Sursa: Victor Roncea, Q Magazine

Sursa Foto: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics