Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Sursa Raului OMG – brevetarea Fiintelor Vii. Va reusi Biroul de Brevete al SUA sa puna capat brevetarilor genetice aberante si inrobirii rasei umane? (Iulian Urban)
Aciduzzul | 5 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 289 vizualizari |
(2 voturi )

Aceasta este una dintre problemele cele mai importante pentru viitorul civilizatiei umane: Cine are drept de posesie asupra codului genetic? Conform legislatiei deja existente in SUA, corporatiile au acest drept. Chiar acum, peste 20% din codul genetic este detinut de catre societatile de biotehnologie (acest lucru este un fapt real). Dar Departamentul de Justitie al Statelor Unite a emis un raport consultativ care pare menit sa rastoarne aceasta situatie, infigand tarusul in inima monstrului proprietatii intelectuale, cunoscut ca industria de biotehnologie. Aceasta este o schimbare majoră a politicii de zeci de ani a SUA. In cazul in care Biroul de brevetare si margi inregistrate al SUA (USPTO) aplica prevederile noii hotarari, acest fapt ar insemna sfarsitul tuturor brevetelor biotehnologice pe genele umane. Efectiv, codul nostru genetic ar fi eliberat din dominatia corporatista.

Genele umane sunt o parte a naturii, nu o inventie umana

In raportul sau, Departamentul de Justitie a susţinut ca genele nu ar trebui sa fie brevetabile, deoarece acestea fac parte din natura:

“Structura chimica a genelor umane native este un produs al naturi, si ramane un produs al naturii chiar si atunci cand aceasta structura este “izolata” din mediul sau natural, asa cum raman si fibrele de bumbac care au fost separate din semintele de bumbac sau carbunele care a fost extras din pamant..” (http://graphics8.nytimes.com/packag)

Aceasta afirmatie este, desigur, logica – e acelasi lucru pe care l-am tot argumentat aici, pe NaturalNews, de ani de zile. A permite corporatiilor sa detina chiar si o mica parte din genomul uman deschide calea sclaviei umane. Am fost condusi pe aceasta cale o lunga perioada de timp, iar acum, pentru prima data, se pare ca lucrurile pot lua o turnura pozitiva.

Nebunia legii brevetelor moderne

Putini oameni rezonabili ar contesta utilitatea legii brevetelor moderne. Brevetele ar trebui sa ofere protectie legala pentru “inventiile create de om”. Ideea ca poti breveta genele umane este, totusi, ridicola.

Codul genetic uman nu a fost, evident, inventat de oameni, si in nici un caz de catre o persoana sau corporatie. Pentru a acorda unei corporatii monopol si drept de proprietate intelectuala chiar si asupra unei singure gene umane este un afront la adresa patrimoniului umanitatii si o incalcare a legii naturale. Faptul ca acest lucru s-a intamplat deja este o crima impotriva umanitatii.

Teoretic, astfel de brevete dau corporatiilor dreptul de a percepe redeventa cand cuplurile se reproduc, deoarece a avea un copil, presupune “reproducerea” unei gene patentate fara permisiune. Astfel, ati putea fi vinovati de incalcarea legii si obligati sa platiti o redeveta catre titularul brevetului.

Credeti ca nu s-ar putea intampla? Verificati istoria RIAA si razboiul sau cu oamenii, pentru proprietatea intelectuala. Uitati-va la ce a facut Monsanto cu agricultorii care au crescut accidental culturi modificate genetic, deoarece semintele modificate genetic au fost purtate de vant pe loturile lor. Uitat-va la ce face acum Myriad Genetics, cu brevetul asupra genelor umane de cancer de san: BRCA1 si BRCA2 – cere 3.000 $ pentru fiecare test derulat, care determina daca femeile au acele gene.

Nu va indoiti: cand monopolul cade in mainile unei corporatii, aceasta va exploata controlul detinut la maximum, chiar daca asta inseamna ca pe parcurs distruge vieti omenesti.

Brevetele pentru multe medicamente produse de gigantii farmaceutici reprezinta, de asemenea, o incalcare a legilor naturale

Va puteti imagina ce s-ar intampla cu gigantii din farmaceutica daca toate substantele chimice pe care le-au furat de la Mama Natura si apoile-au brevetat ar fi brusc declarate “open source?”

Ar ajunge la sapa de lemn intr-un an, iar cetatenii din SUA ar fi liberi sa apeleze la medicina naturista, care functioneaz, in locul medicinei conventionale impuse in conformitate cu monopolul protejat de FDA si USPTO.

Remediile ar trebui sa apartina oamenilor, mai ales atunci când o mare parte din aceasta provin din plante. Eu cred ca oamenii au dreptul natural la apa, medicina naturista, seminte si la genele proprii. Pentru a impiedica accesul publicului la astfel de resurse naturale, la nivel mondial se incalca drepturile naturale si ar trebui sa opunem rezistenta prin orice mijloace posibile.

Sursa: InfoWars, Iulian Urban

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 346 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics