Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
Tara bogata cu oameni tristi
Aciduzzul | 22 mai, 2012 | 1 comentarii | 460 vizualizari |
(2 voturi )

Au trecut mai bine de 22 de ani de la lovitura de Stat din decembrie 1989, de cind fortele oculte straine au pus mina pe Romania, ii jefuiesc bogatiile si ii batjocoresc pe romani. Atunci, in a doua jumatate a lunii decembrie 1989 au fost ucisi peste 1.100 cetateni romani, inclusiv in Sfinta Zi de Craciun, dar nici pina azi nu a fost voie sa se afle tot adevarul, sa fie trimisi in judecata si condamnati principalii asasini. Din familiile celor ucisi sau raniti spre sfirsitul anului 1989 s-a extins tristetea la marea majoritate a cetatenilor romani. Dupa 22 de ani de capitalism salbatic, de jaf si coruptie, de lichidare a mii de societati comerciale si peste 400.000 de I.M.M.-uri, de desfiintare a circa 6 milioane de locuri de munca, de alungare din tara-mama a peste 5 milioane de romani, dupa mai bine de doua decenii de saracie si umilinte s-a ajuns ca romanii, in marea lor majoritate, sa fie tristi si necajiti pe strada, in transportul in comun, la locurile de munca, la cozile saraciei, peste tot in Romania cetatenii sunt tristi, sunt ingindurati si ingrijorati de prezent si, mai ales, de viitorul lor, al copiilor si nepotilor, precum si al tarii lor.

Nici unul dintre presedintii Romaniei (Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Basescu), prim-ministrii si conducatorii partidelor politice care au fost cu schimbul la Putere, impreuna cu U.D.M.R., nu isi asuma nici o raspundere privind Starea Natiunii Romane si scaderea continua a nivelului de trai pentru marea majoritate a populatiei. De regula, periodic, ei constata o anumita stare de fapt, o comenteaza, dar niciodata nu abordeaza problema cauzelor si nici nu cauta sa inlature acele cauze.

Asa de pilda, zilele trecute s-a constatat ca in Romania se inregistreaza printre cele mai mari preturi din lume la benzina si motorina, pe cind in Venezuela s-a ajuns la cele mai mici preturi la carburanti. Nici guvernantii, nici presedintele Basescu nu analizeaza cauzele si evita sa spuna adevarul in legatura cu aceste preturi mari si inexplicabile logic. Practic, dupa ce a primit PETROM-ul si rezervele de titei si gaze ale Romaniei, firma de stat O.M.V. din Austria a ajuns cea mai profitabila companie petroliera din lume. in Venezuela s-a ajuns la cele mai mici preturi din lume la carburanti abia dupa ce presedintele Hugo Chavez, guvernul si Parlamentul au trecut la nationalizarea zacamintelor de titei si a tuturor companiilor petroliere.

In Romania, Regimul Iliescu-Nastase a privatizat PETROM pentru o suma mai mica decit profitul obtinut intr-un an (669 milioane euro) si a concesionat exploatarea titeiului romanesc la cea mai mica redeventa din lume, respectiv pentru numai pentru 3 dolari/baril, indiferent de pretul acestuia pe piata mondiala. Pentru ca Statul Roman sa nu aiba un drept de veto in firma OMV-PETROM in ceea ce priveste exploatarea zacamintelor de titei si gaze naturale, dar mai ales in privinta preturilor carburantilor si gazelor pe piata romaneasca, Regimul Basescu-Tariceanu (P.N.L., P.D.L., P.C. si U.D.M.R.) a renuntat la actiunea de aur, in primavara anului 2005.

Guvernele Tariceanu I si II, Boc I-V, Ungureanu si Ponta au mentinut clauzele inrobitoare negociate de Guvernul Nastase si inscrise in Legea nr. 555/2004 privind privatizarea PETROM. Numai P.R.M. a votat impotriva acestei legi si a actionat pentru abrogarea ei.

Guvernul Ponta, daca ar apara cu adevarat Interesul National si nu ar face jocul stapinilor din afara Romaniei, are ocazia si poate sa abroge Legea nr. 555/2004, dar cu siguranta nu ii permit komisarii straini. Pentru a preveni manifestarile de protest ale cetatenilor nemultumiti de preturile foarte mari si nejustificate ale carburantilor, premierul Ponta promite ca va sta de vorba cu firmele petroliere straine si poate, din anul 2013 va aparea o lege de impozitare asupra profiturilor obtinute de acesta.

In loc sa decida Guvernul Ponta, prin O.U.G., ca petrolul romanesc se vinde la pretul de pe piata mondiala si nu la 3 dolari/baril, asa cum se vinde incepind cu anul 2005, acum premierul le ofera romanilor gogosi electorale pe aceasta tema. Acelasi Regim Iliescu-Nastase a modificat Codul Fiscal (Legea nr. 571/2003) si a acordat scutiri de impozite catre Statul Roman pentru firmele care exploateaza si exporta din Romania titei si gaze naturale.

Toate aceste facilitati in domeniul petrolier au fost mentinute de Regimul Constantinescu si Basescu. Degeaba s-au schimbat unii cu altii, de fapt intre ei, la Putere in ultimii 22 de ani, pentru ca programele de jefuire a bogatiilor naturale si a firmelor de stat au continuat. Acum, noul premier Victor Ponta, in Programul de guvernare 2012, la capitolul 4, pct. 5 s-a angajat la urmatoarele obiective concrete si masuri: „Regindirea sistemului de redevente si a taxelor de exploatare a resurselor in acord cu prevederile comunitare“ si elaborarea unui pachet de masuri „privind redeventele si reglementarea pentru sectorul petrol, gaze naturale si energie electrica“.

De fapt, sunt alte si alte promisiuni la inceputul campaniei electorale pentru alegerile locale. Guvernul Ponta s-a angajat in fata Parlamentului sa regindeasca sistemul de redevente si sa pregateasca inca un pachet de masuri pina la sfirsitul anului 2012. Pe scurt, nu se schimba nimic in ceea ce priveste jefuirea bogatiilor din Romania ale Poporului Roman. Asasinii economici si asasinii politici straini si din Romania jubileaza. Romanii sunt tot mai tristi, mai necajiti si sunt jefuiti de bancile si firmele straine, cu sprijinul alogenilor din conducerea Romaniei si a unor cozi de topor romanesti.

Acelasi premier-jurist V. Ponta a stabilit ca prioritate esentiala pentru Guvernul Romaniei „respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze“. Este o alta promisiune care a fost incalcata inca de la investirea Guvernului Ponta, fara stiinta, dar cu aprobarea Parlamentului. Toti parlamentarii au jurat sa respecte Constitutia, dar ei stiu ca nu exista nici o sanctiune pentru cei care incalca juramintul depus in baza art. 82 din Legea fundamentala a tarii.

Sfidind Parlamentul, premierul desemnat, Victor Ponta, si-a uitat prioritatea esentiala inscrisa in Programul de guvernare, dar mai ales a incalcat Constitutia Romaniei, art. 102, alin. 3, care precizeaza ca „Guvernul este alcatuit din prim-ministru, ministrii si alti membri stabiliti prin lege organica“. Aceasta lege, Legea nr. 90/2001, modificata si completata, privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, prin care a fost stabilita de catre Parlament componenta Guvernului Romaniei, numarul si denumirea ministerelor a fost uitata atit de catre premierul desemnat, de liderii partidelor politice si de toti parlamentarii.

Nici un parlamentar, nici macar dintre cei specializati pe Drept constitutional, nu a sustinut si nu a cerut Parlamentului sa amine luarea in discutie a propunerilor pentru noul guvern si a Programului de guvernare pina cind se intra in legalitate si se respecta legea organica privind componenta Guvernului Romaniei. Nici consilierii prezidentiali si nici presedintele Basescu nu au sesizat ca la votarea in Parlament a Guvernului Ponta nu s-a respectat legea organica la care face referire Constitutia.

Abia a doua zi dupa acordarea increderii Guvernului, prin Hotarirea Parlamentului Romaniei nr. 15 din 7 mai 2012, a fost adoptata Ordonanta de urgenta nr. 16 din 8 mai a.c., care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 314 din 10 mai a.c., prin care se iau masuri adecvate pentru reorganizarea Guvernului Ponta. Practic, s-a pus carul inaintea boilor, cum zice romanul. Adica, intai s-a aprobat si a fost investit Guvernul Ponta, au fost instalati noii ministri si dupa trei zile s-a modificat si completat Legea nr. 90/2001 prin OUG nr. 16/2012 pentru a fi pusa de acord cu realitatea faptica. Guvernul Ponta s-a angajat in fata Parlamentului ca prioritatea numarul unu o reprezinta respectarea legii si in fapt a inceput cu incalcarea Legii nr. 90/2001. S-ar putea sa fie de vina mostenirea Boc sau pregatirea profesionala.

Se stie ca, in Guvernul Ungureanu au existat 17 ministere, iar in Guvernul Ponta sunt 21 ministri si au fost modificate denumirile si componenta pentru Ministerul de Interne si Ministerul Dezvoltarii. in actualul Guvern Ponta au aparut in plus, cu incalcarea legii organice, patru noi posturi de ministri delegati pentru Administratie, Dialog Social, Mediul de Afaceri, Strategii Guvernamentale.

Conform Legii nr. 90/2001, art. 1, alin. 2, „Guvernul are rolul de a asigura functionarea echilibrata si dezvoltarea sistemului national economic si social, precum si racordarea acestuia la sistemul economic mondial in conditiile promovarii intereselor nationale“. Atributiile principale ale Guvernului sunt inscrise la articolul 11 din aceasta lege. La litera „m“ de la art. 11 se precizeaza ca Guvernul „asigura administrarea proprietatii publice si private a statului“. La nici o litera, de la „a“ la „r“, de la art. 11 din Legea nr. 90/2001 nu se permite Guvernului sa concesioneze sau sa vinda bogatiile naturale din Romania.

Fara sa aiba atributii legale, Guvernele post-decembriste au concesionat, de regula, unor firme straine exploatarea numeroaselor si uriaselor bogatii naturale din Romania la cele mai mici redevente din lume, dar la comisioane a fost viceversa. Ca urmare, Directia Nationala Anticoruptie (D.N.A.) si Parchetul fac nani.

La citeva zile dupa instalarea sa, premierul alogen Ungureanu a fost prezentat drept salvatorul Romaniei, locomotiva P.D.L., un lider politic cu viziune europeana, viitorul candidat la functia de presedinte al tarii etc. Manipulatorii de opinie, majoritatea alogeni, il urcau zilnic in sondaje, acesta crescind precum ciupercile dupa ploaie. S-a repetat scenariul cu un alt alogen, Theodor Melescanu (plecat din F.S.N. si trecut prin F.D.S.N., P.D.S.R., A.p.R. si P.N.L.) cu care a facut schimb la conducerea Serviciului de Informatii Externe (S.I.E.). Dupa 78 de zile s-a spart balonul si a disparut candidatul, fiind in anul Caragiale.

Invizibilul fost premier s-ar putea sa reapara la alegerile parlamentare. Pina atunci, dupa acelasi scenariu aplicat de catre stapinii straini ai Romaniei la toti fostii premieri, acum Victor Ponta ii menajeaza pe cei care pina la el: au adoptat ordonante de urgenta neconstitutionale; au incalcat prevederile legale; au indatorat Poporul Roman cu peste 150 miliarde euro; au dat, aproape gratuit, strainilor bogatiile naturale ale Romaniei; au determinat implozia economiei romanesti; le-au luat romanilor speranta, demnitatea si mindria de a trai in tara lor mostenita de la Poporul Primordial, de la geto-daci; au pus la cale si au realizat privatizari frauduloase; au incheiat contracte cu „baieti destepti din energie“ etc.

Cu toate ca Romania, Gradina Maicii Domnului, este foarte bogata in resurse naturale, veniturile la Bugetul de Stat de pe urma exploatarii si valorificarii lor sunt extrem de reduse, fiind cele mai mici din lume. De ce? Pentru ca Regimurile Iliescu, Constantinescu si Basescu, impreuna cu toate guvernele post-decembriste nu au pus pe prim plan Interesul National si valorificarea bogatiilor naturale de catre firme romanesti (asa cum a fost pina in anul 1989), ci pe baza unor contracte cu clauze secrete au dat unor firme straine exploatarea lor, iar Statul Roman incaseaza redevente derizorii.

Premierul-procuror Ponta cunoaste aceste realitati, dar nu actioneaza asa cum a promis si s-a angajat, prin Programul de guvernare 2012, la transparenta in ceea ce priveste toate contractele vizand bogatiile naturale ale Poporului Roman. tara-i bogata, dar Poporul Roman este din ce in ce mai sarac si mai trist, mai indatorat.

La tristetile zilnice ale romanilor, care nu mai au motive si puterea de a se bucura, de a fi fericiti, asa cum si-a dorit Eroul National Avram Iancu, s-au adaugat la mijlocul lunii mai a.c. manifestarile din Republica Moldova, mai ales aceea de la Chisinau din ziua de duminica, 13 mai a.c., si cele putine din Romania consacrate implinirii a 200 de ani de la incorporarea Basarabiei in Imperiul tarist la 16 mai 1812, in urma razboiului dintre Rusia si Turcia, desfasurat intre anii 1806-1812. in urma cu 100 de ani, la initiativa marelui istoric si patriot Nicolae Iorga, anul 1912 a fost declarat anul Centenarului anexarii Basarabiei.

In acel an au avut loc cele mai mari proteste impotriva rapirii Basarabiei. Acum, in anul 2012, la dublul Centenar al anexarii Basarabiei, Regimul Basescu-Isarescu-Ponta si Parlamentul Romaniei au trecut sub o adinca tacere Pacea de la Bucuresti din anul 1812 si tragicele sale consecinte. in ziua istorica de 16 mai 2012, Parlamentul Romaniei si presedintele Basescu au ignorat evenimentul la fel ca si Guvernul Ponta, care a avut sedinta saptaminala, dar nu a avut curajul sa pastreze un moment de reculegere.

In timp ce la Chisinau primarul roman, Chirtoaca Dorin, a arborat drapelul tarii in berna si 16 mai a.c. a fost declarata zi de doliu, la Bucuresti, primarul alogen Sorin Oprescu s-a facut ca ploua. Comemorarea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de catre Imperiul rus a fost marcata la Academia Romana printr-o sesiune stiintifica.

Atit actuala Putere (P.S.D., P.N.L., P.C., U.N.P.R.), cit si Opozitia (P.D.L. si U.D.M.R.) sunt preocupate de alegerile locale si nu de istoria adevarata a Poporului Roman.

S-a ajuns pina acolo cu ascunderea adevarului despre Poporul Primordial, Poporul geto-dac din tara Sfanta, despre Limba Primordiala, Limba Romana, despre Alfabetul geto-dac, despre Scrierea Primordiala si despre cea mai veche si avansata Cultura de pe Pamint, care a existat in Dacia Mare, incit sub stricta supraveghere a Bancii Mondiale si in timpul Regimului Basescu-Isarescu-Tariceanu-Boc-Ungureanu-Ponta, elevii din Romania au parte, in ultima clasa de liceu, de un manual cu un titlu cenzurat si neutru numit „Istorie“.

O parte insemnata despre adevarata Istorie a Poporului Roman si a popoarelor din Europa este prezentata si argumentata stiintific intr-o carte de exceptie, aparuta la inceputul lunii mai a.c., cu titlul Valah, avindu-l ca autor pe Gabriel Gheorghe. Dintre numeroasele texte selectate de catre Gabriel Gheorghe din cartile autorilor din Europa si de pe alte continente voi face referire doar la doua concluzii la care au ajuns savantii Universitatii din Cambridge: „Grecii antici, ca si restul populatiilor europene, provin din Carpati“, respectiv specialistii Universitatii Californiei din Los Angeles coordonati de cunoscuta profesoara de arheologie Marija Gimbutas: numai Spatiul Carpatic si zonele pericarpatice au urme de locuire din mileniul V i.e.n. in toata Europa.

Noi romanii avem o tara Sfanta, cu cea mai veche si bogata Istorie de pe Pamint, pe care avem datoria sa o facem cunoscuta, Istoria noastra adevarata, intregii lumi. Astfel, se va implini si dorinta genialului Mihai Eminescu ca Poporul Roman sa aiba la trecutul mare un mare viitor. Cluj-Napoca, 17 mai 2012, Dr. Gheorghe Funar

Sursa: Monitor SRI

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

  Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

  Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 590 vizualizari | 2 voturi

  Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

  Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

  Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

  Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics