Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Text remarcabil: Epoca lui Antihrist
Aciduzzul | 14 aprilie, 2011 | 0 comentarii | 613 vizualizari |
(2 voturi )

EPOCA LUI ANTIHRIST. “Intreaga viata si lucrare a lui Antihrist pot fi rezumate in trei perioade: PERIOADA INTAI a lui Antihrist – cuprinsa intre ziua nasterii sale si momentul aratarii lui – va trece nestiuta. Sfantul Ioan Damaschin spune ca „Antihrist este crescut in ascuns si pe neasteptate se rascoala”. A DOUA PERIOADA a vietii lui Antihrist se va deschide cu intrarea sa invederata in rolul de invatator al lumii sau „prooroc”. Se prea poate sa-si inceapa lucrarea in imprejurarile unei conflagratii mondiale cand umanitatea, dupa ce a suferit toate uraciunile razboiului, nu va mai vedea nici o cale de iesire din dezastruoasa sa fundatura, fiindca toate mijloacele de rezolvare se vor afla in mainile unei societati secrete care va coopera cu Antihrist. El va oferi un plan pentru rezolvarea reusita a crizei mondiale, intemeiat pe intelepciune politica si sociala – anume statornicirea unei structuri politice si sociale uniforme in intreaga lume.

Ostenita de grozaviile razboiului si fiind oarba duhovniceste, omenirea nu va recunoaste acest proiect ca fiind o cursa vicleana si astfel va fi ademenita in cea mai nemiloasa si mai necurmata robie. Dimpotriva, oamenii vor intampina cu osanale manifestarile de inalta eruditie, intelepciune si geniu ale lui Antihrist.

Notorietatea mondiala a lui Antihrist drept ganditor de geniu, nou carmuitor si salvator al tuturor popoarelor va razbate ca fulgerul printre toate neamurile, in cel mai scurt rastimp. „Duhurile rele raspandite prin vazduh vor starni in oameni o parere unanima, foarte inflacarata cu privire la Antihrist, o incantare obsteasca si o ademenire de neinduplecat” – spune Sfantul Efrem Sirul.

In aceasta perioada a lucrarii sale, Antihrist nu va intrebuinta nici o metoda silnica (tiranica), ci se va sargui sa castige increderea si iubirea oamenilor prin amagire si printr-o fatarnica si teatrala infatisare a virtutii. El – spune Vladimir Soloviov – „va arunca valul stralucitor al binelui si adevarului peste taina faradelegii”. Sfantul Efrem afirma ca va veni intr-un asa chip, incat sa-i amageasca pe toti.

Va parea smerit, bland, un urator – cum va spune despre sine – al faradelegii, dispretuind idolii, dand intaietate cucerniciei, bun, iubitor de saraci, peste masura de frumos, statornic, indatoritor fata de toti si pretuind in chip osebit neamul evreiesc, pentru ca evreii ii vor astepta venirea. Va intrebuinta mijloace viclene ca sa placa tuturor, astfel incat oamenii sa ajunga iute sa-l iubeasca. Nu va primi mita, nu va vorbi cu manie, nu va avea o infatisare posomorata, ci printr-o infatisare cuviincioasa va incepe inselarea lumii, pana ce va fi intronat.

Din bogata experienta ascetica a marilor nevoitori ai Ortodoxiei cunoastem ca, atunci cand duhul intu¬necat nu-l poate infrange pe cel care se nevoieste duhovniceste, lovindu-se de impotrivirea lui statornica, vine un diavol mai puternic sub chipul unui „inger de lumina” (2 Corinteni 11,14).Acest „inger de lumina” se sileste sa insufle nevoitorului duhovnicesc aplecare si incredere fata de aratarea sa [de lumina], ademenindu-l astfel catre pierzanie. Din aceasta pricina, putem sa ne inchipuim cat de usor si de grabnic va putea imaginea sclipitoare a lui Antihrist sa starneasca si sa atraga simpatia generala.

Urmarea acestei inselari va fi ca in societatea omeneasca „se va ivi cererea, dorirea lui Antihrist, va rasuna glasul chemator care va arata staruitor ca este trebuinta de un geniu al geniilor, care sa duca dezvol¬tarea si propasirea materiala la cel mai inalt nivel si care sa aduca o asemenea bunastare pamanteasca, incat cele ceresti sa fie de prisos pentru om” – Sfantul Ignatie Briancianinov.

In vremea acestei perioade, fatarnicia lui Antihrist va merge atat de departe, incat nu numai ca va dovedi toleranta fata de crestinism, ci chiar se va arata preocupat de a-l ocroti. Intru cele din afara, se va sili sa-L imite pe Hristos. Nefiind calauziti de intelegerea duhovniceasca a Bisericii, ci mai curand de intelepciunea lumeasca, marea majoritate a crestinilor nu vor rezista pana la capat acestei inselari si-l vor socoti pe Antihrist ca fiind Hristos la a Doua Sa venire.

Monahii Manastirii Solovat au transmis un raspuns pe care Sfantul Zosima l-a dat fiului sau duhovnicesc care l-a intrebat cum sa-l recunoasca pe Antihrist cand va veni. Sfantul calugar i-a dat acest raspuns precis: „Cand vei auzi ca Hristos a venit sau S-a ivit pe pamant, atunci sa stii ca acela e Antihristul“. Iar acest raspuns este si mai exact: „Omenirea nu-l va recunoaste pe Antihrist; il va socoti ca fiind Hristos, il va proclama drept Hristos… Insa nu va fi nici de trebuinta, nici cu putinta ca oamenii sa-si dea de veste unii altora despre Venirea (cea de a Doua) a Fiului lui Dumnezeu. El va veni fara de veste. Va veni intru atotputernicia Sa la toti oamenii si in intreaga lume in acelasi timp“ -Sfantul Ignatie Briancianinov.

Mantuitorul insusi ne-a avertizat: „Atunci de va va zice cineva: Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti… Deci de va vor zice voua: Iata in pustie este, nu iesiti; Iata in camari, nu credeti. Ca precum iese fulgerul de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si Venirea Fiului Omului” (Matei 24, 23-27).

Pentru a-i amagi pe oameni, Antihrist va arata multe minuni naucitoare. Sfantul Apostolul Pavel spune: „Venirea lui este prin lucrarea Satanei, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni ale minciunii” (2 Tesaloniceni 2, 9). Iar Sfantul Chiril al Ierusalimului adauga: „Fiind «tatal minciunii» (Ioan 8, 44), va insela inchipuirea prin lucrari amagitoare, asa incat multimile sa creada ca vad inviat un mort care nu e inviat si schiopi umbland sau orbi vazand, cata vreme nu s-a savarsit nici o tamaduire”.

Toata aceasta statura a lui Antihrist – invatatura si faima lui de geniu, minunile lui mincinoase si intreaga sa viata fatarnica si plina de toata inselaciunea – vor avea un singur tel: sa ia in stapanire carmuirea intregii lumi, asupra tuturor neamurilor. Dobandirea popularitatii in randul evreilor va fi cea dintai etapa pe acest drum. Antihrist va face tot ce-i va fi cu putinta pentru ca evreii sa-l recunoasca drept Mesia al lor cel fagaduit. Va reusi sa duca la bun sfarsit organizarea guvernului evreiesc si se va apuca sa infaptuiasca visul cel vechi de veacuri al evreilor – refacerea templului lui Solomon. Dupa aceea „va fi silit de oameni si va fi proclamat imparat, Iar multimile evreilor il vor iubi; el va reface Ierusalimul si le va ridica templul” (Sinaxarul din Duminica lasatului sec de carne – numita si a Infricosatoarei Judecati).

DOI PROOROCI

Cu toate acestea, sfortarile lui Antihrist de a fi socotit drept adevaratul Mesia se vor lovi de o impo¬trivire neasteptata si totodata minunata, in persoanele a doi Prooroci ai Vechiului Legamant. Chiar acei doi Prooroci care prin voia lui Dumnezeu negustand moar¬tea, au fost luati la Cer pana la o vreme, vor veni pe pamant inainte de sfarsitul lumii pentru a-si implini lucrarea si a suferi moartea. Numele acestor Sfinti Prooroci sunt Enoh si Ilie.

Domnul ii va trimite in Ieru¬salim pentru a le da oamenilor din acele zile de pe urma un ultim si minunat avertisment impotriva inselarii care ii impresoara. Ei vor osandi fara opreliste toata inselarea lui Antihrist vreme de trei ani si jumatate, cat va dura cea de-a doua perioada a lui (Antihrist), in care se va pregati sa puna mana pe puterea mondiala. Neputand in acea perioada sa lepede infatisarea sa de blandete si de bunavointa pana si fata de vrajmasii sai, lui Antihrist nu-i va fi cu putinta sa-i impiedice ori sa ia nici un fel de masura aspra impotriva Proorocilor.

In zadar se silesc unii sa talcuiasca in chip alegoric aceasta venire minunata a Sfintilor Prooroci Enoh si Ilie. Sfanta Scriptura si Traditia Bisericii vorbesc cu precizie atat despre venirea lor reala pe pamant, cu sapte ani inainte de sfarsitul lumii, cat si despre invierea si luarea lor la Ceruri.

In cartea Apocalipsei este scris: „Si voi da putere celor doi martori ai Mei si vor prooroci o mie doua sute saizeci de zile, imbracati in sac. Acestia sunt cei doi maslini si cele doua sfesnice care stau inaintea Dumnezeului pamantului. Si de va vrea cineva sa-i vatame, foc iese din gura lor si-i mistuie pe vrajmasii lor; si de va vrea cineva sa-i vatame, acela trebuie tot asa sa fie omorat.

Acestia au stapanire sa inchida cerul, ca sa nu ploua ploaie in zilele proorociei lor, si sta¬panire au peste ape sa le schimbe in sange si sa bata pamantul cu orice fel de urgie, ori de cate ori vor voi. Si daca vor sfarsi marturia lor, fiara care se ridica din adanc va face razboi cu ei si-i va birui si-i va omori” (Apocalipsa 11, 3-7).

In cartea Proorocului Maleahi, unul dintre martori este numit in chip limpede: „Iata ca Eu va trimit pe Ilie Proorocul, inainte de a veni ziua Domnului cea mare si infricosatoare” (3, 23).

Sfintii Parinti Efrem Sirul (in cuvantul sau despre sfarsitul lumii si venirea lui Antihrist) si Ioan Damaschin (in cuvantul despre Antihrist) invata lamurit ca acei „doi martori” (Apocalipsa 11,3) care vor veni inainte de sfarsitul lumii, sunt Sfintii Prooroci Ilie si Enoh.

Traditia Sfintei Biserici Ortodoxe, exprimata in cartile noastre de slujba, vorbeste de asemeni de intelegerea literala a proorociei Sfintei Scripturi cu privire la aratarea lui Ilie si Enoh inainte de sfarsitul lumii, nedand nici un temei, de nici un fel, pentru o intelegere alegorica. In Sinaxarul citit in Duminica lasatului sec de carne se spune: „Cu sapte ani inainte (de sfarsitul lumii), dupa cum a proorocit Daniil, vor veni Enoh si Ilie propovaduindu-le sa nu-l primeasca (pe Antihrist).

Antihrist ii va chinui si le va taia capetele” (cf. Triodul).Iarasi, in slujba Sfantului Prooroc Ilie, in stihira de la „Doamne, strigat-am”, cantam: „Ilie Tezvitene, nestricat facandu-te pe tine ca sa nu vezi moartea, pana ce vei propovadui tuturor sfarsitul”, iar in tropar, Proorocul Ilie e numit „al doilea inaintemergator al Venirii lui Hristos“. In sedealna dupa polieleu cantam: „Proorocul si Inaintemergatorul Venirii lui Hristos, Ilie prealaudate“ (cf. Mineiul pe iulie, ziua a douazecea).

Tot in Minei citim: „Sfantul Ilie, Proorocul lui Dumnezeu, a fost rapit cu trupul intr-un car de foc si este viu pana acum, pazit de Dumnezeu in locasurile raiului. A fost vazut in trup de cei trei Apostoli in vremea Schimbarii la Fata a Domnului pe Muntele Tabor si iarasi va fi vazut in trup de oamenii cei muritori inaintea Venirii celei de-a Doua pe pamant a Domnului. In acea vreme, cel care odinioara a scapat de sabia Izabelei, va patimi de sabia lui Antihrist, nu numai ca Prooroc, ci si ca Mucenic, si va fi gasit vrednic de mai mare slava de la Datatorul de plata, Dumnezeu“.

In „Prologul” aceleiasi zile se spune: „Ilie va veni dimpreuna cu Enoh inainte de a Doua Venire a lui Hristos, pentru a osandi nelegiuirea cea fara de margini a lui Antihrist si a insufleti evlavia credinciosilor“.

Totusi, in ciuda tuturor acestor avertismente, marea majoritate a oamenilor, din pricina firii si a cugetarii trupesti, nu doar ca nu vor reusi sa priceapa deplina inselare din purtarea exterioara a lui Antihrist, ci il vor inconjura cu lauda si preamarirea lor. Sfantul Efrem Sirul spune ca atunci cand popoarele si semintiile pamantului vor vedea virtuti si puteri atat de mari in Antihrist, toate dimpreuna se vor uni intr-un cuget ca sa-l proclame ocarmuitor, zicandu-si unii altora: „Oare se va mai gasi vreun alt om atat de bun si drept?”

Atat de profund va impresiona Antihrist lumea cu purtarea lui dinainte chibzuita – aratandu-se pe sine pretutindeni drept trimisul dumnezeiesc, Mesia cel adevarat -, incat poporul evreu, inaintea altora, il va proclama drept carmuitor al lor, dispretuind cu totul prihanirile rostite impotriva lui de catre Sfintii Prooroci Ilie si Enoh.

CEA DE-A TREIA PERIOADA

Cea de-a treia perioada si faptele de pe urma ale lui Antihrist vor incepe prin luarea in propriile sale maini a intregii puteri mondiale. O stare de devastare covarsitoare a neamurilor pamantului, din pricina unui mare razboi mondial, il va ajuta in mare masura la implinirea acestui lucru. Cei mai multi vor vedea guvernarea mondiala sub Antihrist drept singura cale cu putinta pentru a ocoli noi razboaie si pentru a aduce omenirii o epoca pasnica si infloritoare.

Cuvantul lui Dumnezeu zugraveste in chipul urmator venirea lui Antihrist la puterea lumii: pe fata pamantului, zdruncinata si pustiita de razboi, „se vor ridica zece regi” (Daniil 7, 24). Sapte dintre ei vor fi de un cuget cu Antihrist si ii vor supune lui toata puterea si autoritatea. Ceilalti trei carmuitori vor incerca sa-si pastreze independenta, insa Antihrist ii va infrange prin puterea armelor (Daniil 7, 8, 20, 24).

Dupa biruinta lui Antihrist asupra celor trei regi, inlaturand singura piedica din calea catre stapanirea deplina, cartea Apocalipsei il zugraveste sub chipul unei fiare rosii avand „zece coarne” (adica cele zece regate supuse lui) „si sapte capete” (adica, cei sapte carmuitori care s-au supus lui de buna voie si actioneaza in calitate de reprezentanti plenipotentiari ai lui in stapanirile in care se afla) – cf. Apocalipsa 13, 1 si talcuirile la acest stih ale Sfintilor Irineu al Lyonului si Chiril al Ierusalimului.

In ce priveste puterea mondiala a lui Antihrist, cartea Apocalipsei spune ca „s-a dat ei [fiarei-Antihrist] sta¬panire peste toata semintia si poporul si limba si nea¬mul” (13, 7). Desi indeletnicirile si mijloacele omenesti obisnuite vor avea insemnatate, ele nu vor stavili izvorul de capatai al izbanzii lui Antihrist. „Si stapanirea lui va creste in putere – dar nu prin puterea lui insusi”(Daniil 8, 24). Antihrist isi va primi stapanirea si puterea de la Satana: „i-a dat ei balaurul puterea sa si scaunul sau si stapanire mare“ (Apocalipsa 13, 2). Numai prin aceasta necurmata impreuna-lucrare satanica se vor putea explica neobisnuitul succes al lui Antihrist in a acapara atat de iute stapanirea asupra intregii lumi, si puterea lui nemaiintalnita, careia nici o sfortare omeneasca nu va fi in stare sa-i stea impotriva ori sa-i puna stavila.

„Antihrist – spune Beliaev – va lucra cu putere si minuni de la Satana, iar aceasta putere va fi foarte mare… va avea o multime de ajutatori puternici… cu mijloace de comunicare rapide si metode de coordonare, va fi cu putinta sa infaptuiasca o revolutie in toata lumea in acelasi timp“.

Recunoasterea obsteasca a lui Antihrist drept conducator al lumii intregi se va petrece in aceeasi vreme cu recunoasterea generala a lui drept singurul lider spiritual al tuturor religiilor. Vladimir Soloviov, in ultima sa lucrare intitulata Povestire despre Antihrist – trei dialoguri, a exprimat parerea ca Antihrist, dupa ce va lua stapanirea deplina, va aduna un soi de sinod ecumenic cu reprezentanti din toate religiile. La acest sinod (din Ierusalim), Antihrist se va oferi sa-i uneasca pe toti intr-o singura obste, sub calauzirea unui singur indrumator spiritual. El isi va indrepta indeosebi atentia spre crestinii din toate confesiunile, fagaduindu-le tot felul de ocrotiri si inlesniri in schimbul recunoasterii carmuirii sale.

Sfantul Efrem Sirul scrie: „El se va trambita pe sine asa cum au facut si inaintemergatorii lui, care mai inainte vreme il inchipuiau; se va numi pe sine propovaduitorul si cel care a statornicit iarasi invatatura si cunostinta cea adevarata a lui Dumnezeu. Cei care nu inteleg crestinismul, vor vedea in el un reprezentant, un sustinator al adevaratei religii si i se vor alatura, facandu-i-se partasi. El va grai cu glas mare despre sine, numindu-se a fi Mesia cel fagaduit, iar fiii intelepciunii lumesti si ai cugetarii trupesti ii vor inchina osanale. Vazand capacitatile lui coplesitoare, slava, puterea, insusirile geniale si dezvoltarea cat se poate de cuprinzatoare dupa stihiile lumii, ei il vor proclama dumnezeu si se vor face partasi si ajutoare ale lui“.

Intre altele, este de foarte mare insemnatate sa pomenim ca toti Sfintii Parinti socotesc ca pricina de capatai a grabnicei inrobiri a omenirii de catre Antihrist este lipsa de intelegere duhovniceasca precum si obsteasca si deplina pravalire in indeletniciri lumesti. De vreme ce intelegerea duhovniceasca se poate dobandi si poate spori numai in conditiile adevaratei vieti duhovnicesti, traite de crestinii cu adevarat ortodocsi (asadar fara a-i cuprinde aici pe cei care sunt ortodocsi doar cu numele), numai acei putini dintre ei, care vor ramane cu adevarat crestini ortodocsi pana in sfarsit, ducand o viata duhovniceasca in acord cu propovaduirea Sfintei Biserici, vor avea in vremea aceea plinatatea mijloacelor de aparare si vor putea sa desluseasca toate cursele si vicleniile lui Antihrist.

Cu neinchipuita dibacie, acest inselator va inlocui inchinarea catre Dumnezeu-omul Iisus Hristos prin inchinarea catre sine, omul-dumnezeu Antihrist. In Sfanta Scriptura el este infatisat drept cel care „se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare” (cf. 2 Tesaloniceni 2, 3-4), ca graind „semetii si hule”, precum si ca unul care il blasfemiaza pe Dumnezeu si „cortul Lui, si pe cei ce salas¬luiesc in Cer” (Apocalipsa 13,5-6).

Potrivit proorociei Sfantului Apostol Pavel, Antihrist va sedea „in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu” (2 Tesaloniceni 2, 4).
Fara indoiala ca „Antihrist nu va putea sa sada in templu neincetat. El o va face numai cu osebite prilejuri, sarbatoresti si insemnate; de pilda, la proclamarea lui ca ocarmuitor al lumii si dumnezeu al tuturor. Totusi, acest semn va fi plinit deja si numai prin faptul ca va sedea in templu chiar si o singura data. Mai mult decat atat, va porunci sa se aseze chipul lui in toate templele crestine si necrestine, si toti oamenii sa i se inchine precum i s-ar inchina chipului lui Dumnezeu. In cele din urma, in biserici se va incepe slujirea lui Antihrist ca dumnezeu“.

Sfantul Ioan Teologul spune ca Antihrist va face semne mari „incat si foc sa faca sa se pogoare din cer pe pamant inaintea oamenilor” (Apocalipsa 13, 13). Sfantul Ignatie Briancinainov spune: „Acest semn este aratat de Scriptura ca fiind cea mai mare dintre minunile lui Antihrist – iar locul acestui semn va fi in vazduh. Va fi o priveliste uimitoare si infricosatoare care va lucra in precadere asupra simtului vazului, vrajindu-l si aruncandu-l in inselare“. Minunile lui Antihrist, lucrate prin puterea Satanei, vor produce o inraurire irezistibila asupra privitorilor.

„Oamenii nu vor pricepe faptul ca minunile lui nu au nici un tel bun, rational, ca sunt pline de uluire mincinoasa, fara de noima, reprezentatii teatrale pline de toata viclenia, pricinuitoare de consternare spre a aduce mintea in nedumerire si uitare de sine, ca sa amageasca, sa insele si sa farmece lumea prin incantarea pricinuita de niste infatisari colosale, insa cu totul desarte” – Sfantul Ignatie Briancianinov.

Dupa ce vor fi vazut aceste „minuni”, oamenii, din pricina orbirii lor (duhovnicesti) si a biruintei cugeta¬rii lor trupesti, vor recunoaste fara intarziere aceste demonstratii de putere satanica drept cele mai mari si vadite manifestari ale puterii lui Dumnezeu si, cuprinsi de extaz, il vor primi pe Antihrist ca pe un dumnezeu. „Antihrist va infricosa cu minunile sale inspaimantatoare si uluitoare. Prin ele, va satisface curiozitatea nechibzuita si ignoranta crasa, va satisface superstitia si va aduce in nedumerire cunostinta omeneasca. Toti oamenii ce sunt calauziti de lumina firii lor cazute si astfel instrainati de calauzirea luminii lui Dumnezeu, vor fi ademeniti spre supunere de catre amagitorul (cf. Apocalipsa 13, 8)”-Sfantul Ignatie Briancianinov.

Despre puterea lui Satana asupra imparatiilor lu¬mii da marturie in mai multe randuri cuvantul lui Dumnezeu. Domnul Insusi il numeste pe diavol „stapanitorul acestei lumi”. Sfantul Ioan Teologul scrie in cartea Apocalipsei ca Satana ii da slugii sale „puterea sa si scaunul sau si stapanire mare” (Apocalipsa 13, 2).

Puterea Satanei este sporita si intarita de inselare, amagire si silnicie. Domnul Iisus Hristos a ajuns sa-Si adevereasca puterea printr-o savarsire liber consimtita si prin supunere fiasca fata de Dumnezeu-Tatal. Ceea ce Hristos a respins – in vremea ispitirii din pustie -, Antihrist va primi si va implini in masura deplina. Acest viclean isi va capata toata puterea de la Satana, in schimbul supunerii desavarsite fata de el. El ii va rasplati pe altii cu aceeasi putere diavoleasca, potrivit masurii supunerii lor si a slujirii voirii Satanei.

Intr-una din cuvantarile lui, de Dumnezeu insuflate, Sfantul Efrem Sirul ne-a lasat invatatura ce urmeaza:

„Cu durere imi voi incepe cuvantul si cu suspine voi grai despre sfarsitul lumii acesteia si pentru sarpele cel fara de rusine si preacumplit, care va aduce lumea in mare tulburare si va vara frica, lasitate si necredinta groaznica in inimile oamenilor. El va lucra minuni, semne si privelisti infricosatoare, cat sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Matei 24, 24), amagindu-i pe toti prin semne mincinoase si parelnicii de minuni lucrate de el insusi. Caci prin ingaduinta Dumnezeului Celui Sfant, va primi puterea de a insela lumea, fiindca faradelegea va fi umplut pamantul si pretutindeni se vor savarsi tot felul de uraciuni. De aceea, din pricina nelegiuirii oamenilor, Stapanul Cel Preacurat va ingadui ca lumea sa fie ispitita de duhul minciunii, de vreme ce oamenii au dorit sa se desparta de Dumnezeu si sa-l iubeasca pe cel viclean.

O, fratilor, mare va fi lupta in vremurile acelea, mai ales pentru cei credinciosi, cand semne si minuni se vor lucra cu putere mare de catre sarpele insusi; cand se va arata pe sine in naluciri inspaimantatoare ca fiind asemenea lui Dumnezeu – va zbura prin vazduh si toti dracii, ca ingerii, se vor inalta in fata tiranului. Caci va racni cu putere, schimbandu-si infatisarea si speriindu-i pe toti oamenii peste masura. Fratilor, cine se va dovedi atunci a fi cu luare-aminte, neclintit, avand in sufletul sau semnul celui credincios – Venirea cea sfanta a Fiului Celui Unul-Nascut, Dumnezeul nostru -, cand va privi durerile negraite care vor veni de pretutindeni asupra fiecarui suflet si din care nu va fi nici un strop de usurare, nici o alinare de nici un fel, nici pe uscat, nici pe mare?

Cine va ramane statornic cand va vedea lumea intreaga in tulburari, pe toti fugind sa se ascunda in munti, iar pe unii murind de foame, pe altii topindu-se de sete ca ceara si pe nimeni avand mila; cand va vedea toate fetele inlacrimate si intreband cu arzatoare dorinta: «Oare se mai gaseste undeva pe pamant cuvantul lui Dumnezeu?» si auzind raspunsul: «Nicaieri!»

Cine va suferi durerea de neindurat cand va vedea adunarea neamurilor care vor veni de la marginile pamantului ca sa-l vada pe tiran, multi inchinandu-i-se, strigand cutremurati: «Tu esti salvatorul nostru!»? Marea se va razvrati, pamantul se va usca, cerurile nu vor da ploaie, plantele se vor vesteji si toti locuitorii pamantului din partile de Rasarit vor fugi in Apus, din pricina spaimei celei mari, iar cei care traiesc in partile de Apus vor fugi in Rasarit cu tulburare. Insa cel fara de rusine, luand atunci stapanire, va trimite diavolii la toate mar¬ginile pamantului sa propovaduiasca: «Marele imparat s-a aratat cu slava. Veniti de il vedeti pe el».

Si cine va avea un suflet atat de neclintit, incat sa sufere toate aceste ispite? Cine, oare, va fi acest om, precum am mai zis, ca toti ingerii sa-l fericeasca pe el?”

Odata ce va dobandi puterea mondiala, Antihrist isi va schimba napraznic purtarea. In locul atitudinii fatarnice si grijulii fata de oameni si a bunavointei mincinoase fata de vrajmasii lui, se va intoarce spre prigonirea crancena a tuturor crestinilor credinciosi care refuza sa i se inchine ca unui dumnezeu.

El va „asupri pe sfintii Celui Preainalt si isi va pune in gand sa schimbe sarbatorile si legea” (Daniil 7, 25; Apocalipsa 12, 13-17; 13, 6-7). Slujba cres¬tineasca savarsita de obste – Sfanta Liturghie – va trebui sa inceteze. Antihrist si adeptii sai, scrie Beliaev, „vor nimici cartile Sfintei Scripturi, ii vor urmari si-i vor chinui pe propovaduitorii cuvantului lui Dumnezeu si pe cei ce iau parte la slujbele bisericesti crestine. Vor pandi ca Euharistia sa nu se mai savarseasca nicaieri. Cu toate acestea, propovaduirea cuvantului lui Dumnezeu nu va fi redusa la tacere, iar dumnezeiestile slujbe nu vor conteni si Euharistia se va savarsi”, insa numai in locuri ascunse, precum in primele veacuri ale crestinismului.

Antihrist va avea un ajutator neobosit pentru prigonirea crestinilor precum si pentru silirea lor de a i se inchina lui ca unui dumnezeu. Din pricina cruzimii si a neindurarii lui, ajutatorul lui Antihrist este numit in Sfanta Scriptura tot „fiara”. Sfantul Ioan Teologul scrie: „Si am vazut o alta fiara ridicandu-se din pamant… Si toata stapanirea fiarei celei dintai o pune in lucrare, inaintea ei, si face pamantul si pe cei ce locuiesc pe el sa se inchine fiarei celei dintai… Si ii inseala pe cei ce locuiesc pe pamant prin semnele ce i s-au dat sa faca inaintea fiarei, poruncind celor ce locuiesc pe pamant sa faca un chip fiarei… Si i s-a dat ei sa insufle duh chipului fiarei, incat sa si graiasca chipul fiarei, si sa faca asa incat oricati nu se vor inchina chipului fiarei sa fie omorati” (Apocalipsa 13,11-12,14-15).

„Pentru Sfintii lui Dumnezeu incercarea va fi cumplita: rautatea, fataria si minunile prigonitorului vor spori ca sa-i insele si sa-i amageasca. Prigoanele si impiedicarile mestesugit scornite, cumpanite si invaluite cu vicleana ingeniozitate, precum si puterea nemasurata a chinuitorului ii vor pune in situatia cea mai grea, iar numarul lor mic va parea cu totul neinsemnat in fata intregii omeniri… dispretul tuturor, ura generala, clevetirea, asuprirea, moartea silnica vor fi soarta lor… Vrajmasii lui Antihrist vor fi socotiti drept razvratiti, drept dusmani ai binelui si ordinii sociale [„teroristi”], vor suferi atat prigoane ascunse, cat si fatise, vor fi supusi caznelor si uciderilor…” – Sfantul Ignatie Briancianinov.

Cele dintai ucideri le va savarsi Antihrist asupra acuzatorilor sai – Sfintii Prooroci Enoh si Ilie. „Si daca vor sfarsi marturia lor, fiara care se ridica din adanc va face razboi cu ei si-i va birui si-i va omori. Si starvurile lor vor zacea in ulita cetatii celei mari, care duhovniceste se cheama Sodoma si Egipt, unde a fost rastignit si Domnul lor [Ierusalim]. Si din popoare, din semintii, din limbi si din neamuri, vor privi la starvurile lor zile trei si jumatate, si nu vor ingadui ca ele sa fie puse in mormant. Si cei ce locuiesc pe pamant se vor bucura de ei si se vor veseli, si vor trimite daruri unul altuia, pentru ca acesti doi Prooroci i-au chinuit pe cei ce locuiesc pe pamant.

Si dupa cele trei zile si jumatate, duh de viata de la Dumnezeu a intrat intru ei si au stat pe picioarele lor si frica mare a cazut peste cei ce-i vedeau pe ei. Si au auzit glas mare din Cer zicandu-le: Suiti-va aici! Si s-au suit la Cer pe un nor, si au privit la ei vrajmasii lor. Si intru acel ceas s-a facut cutremur mare si a zecea parte din cetate a cazut si au pierit in cutremur sapte mii de oameni, iar ceilalti s-au infricosat si au dat slava Dumnezeului Cerului” (Apocalipsa 11, 7-13).

CONVERTIREA EVREILOR

Ca urmare a propovaduirii acestor doi Sfinti Prooroci, a minunatei lor invieri si a suirii la Cer, se va petrece un eveniment de seama. Un numar insemnat de evrei se vor converti la Hristos. Fericitul Teofilact al Bulgariei scrie in legatura cu aceasta asa: „Ilie va veni ca un Inaintemergator al celei de-a Doua Veniri si-i va aduce la credinta in Hristos pe toti evreii care se vor dovedi ascultatori, calauzindu-i, cum ar veni, catre mostenirea lor parinteasca pe cei care cazusera de la El”. Aceasta afirmatie este intemeiata pe urmatoarele proorocii:

I. „Iata ca Eu va trimit pe Ilie Proorocul, inainte de a veni ziua Domnului cea mare si infricosatoare; el va intoarce inima parintilor catre fii si inima fiilor catre parintii lor, ca sa nu vin si sa lovesc tara cu blestem!” (Maleahi 3,23).

II. „In vremea aceea ramasita lui Iuda si cei scapati din casa lui Iacov nu se vor mai sprijini pe cel ce i-a lo¬vit, ci se vor sprijini, cu credinta, pe Dumnezeu, Sfan¬tul lui Israel. O ramasita din Iacov se va intoarce la Dumnezeul cel puternic” (Isaia 10, 20-21).

III. „Iar Isaia striga pentru Israel: De va fi numarul fiilor lui Israel ca nisipul marii, ramasita se va mantui” (Romani 9, 27; cf. Isaia 10,22).

IV. „Atunci voi varsa peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire si de rugaciune, si isi vor atinti privirile inspre Mine, pe Care ei L-au strapuns si vor face plangere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul nascut si-L vor jeli ca pe cel intai nascut. In ziua aceea, va fi plangere mare in Ierusalim, ca plangerea de la Hadad-Rimon, in campia Meghidonului” (Zaharia 12, 10-11).

V. „Caci daca tu [neam convertit] ai fost taiat din maslinul cel din fire salbatic si impotriva firii ai fost altoit in maslin bun, cu atat mai vartos acestia [evreii care se vor converti], care sunt dupa fire, vor fi altoiti in insusi maslinul lor. Pentru ca nu voiesc, fratilor, ca voi sa nu stiti taina aceasta, ca sa nu va socotiti pe voi insiva intelepti; ca impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor” (Romani 11, 24-25).
Convertirea evreilor la Hristos ii va starni lui Antihrist o ura turbata fata de toti crestinii.

Atunci vor fi facuti sa indure „necaz mare, care nu a fost din inceputul lumii pana acum, nici va fi” (Matei 24, 15-21), caci „s-a dat ei [fiarei] sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca pe ei” (Apocalipsa 13, 7).

Scaparea unei mici ramasite a credinciosilor va depinde numai de scurtimea domniei lui Antihrist. „Si de nu s-ar fi scurtat zilele acelea, n-ar mai scapa nici un trup, dar pentru cei alesi se vor scurta zilele acelea” (Matei 24, 22).

Carmuirea mondiala a lui Antihrist va dura trei ani si jumatate. „Si din vremea cand va inceta jertfa cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii, vor fi o mie doua sute nouazeci de zile” (Daniil 12,11; cf. 12, 7). E acelasi rastimp dat si in Apocalipsa pentru ocarmuirea lui Antihrist: „si s-a dat ei stapanire sa lucreze vreme de patruzeci si doua de luni” (13,5).

Absolut nici o putere omeneasca nu va fi in stare sa se ridice impotriva lui Antihrist. Numai Domnul Insusi, venind a doua oara intru toata slava Sa, il va infrange. Atunci va veni Infricosatoarea Judecata a lui Hristos si sfarsitul lumii (Matei 24, 30-31; 25, 31-46; Apocalipsa 1, 7; 20, 11-15; 21, 1-8). „Si fiara a fost rapusa, si cu ea proorocul cel mincinos, cel ce facea inaintea ei semnele cu care i-a amagit pe cei ce au primit semnul fiarei si pe cei ce s-au inchinat chipului ei. Vii au fost aruncati amandoi in iezerul cel de foc care arde pucioasa. Iar ceilalti au fost ucisi cu sabia care iesea din gura Celui cesedea pe cal… ” (Apocalipsa 19, 20-21). „Si diavolul cel ce-i insela pe ei a fost aruncat in iezerul cel de foc si de pucioasa, unde este fiara si proorocul cel mincinos, si se vor munci ziua si noaptea in vecii vecilor” (Apocalipsa 20,10).

Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul, precum si proorociile lui Daniil si ale Apostolului Pavel, dezvaluie lumii ca fiul pierzarii nu va fi numai un lider politic, ci si proorocul unei noi religii avandu-se pe sine ca dumnezeu al ei si dandu-se drept Dumnezeul intrupat care le-a fost fagaduit evreilor prin Proorocii din vechime. Biruinta iudaismului va fi mareata, caci va fi impusa porunca de a tine sabatul evreiesc si de a urma legea iudaica.

Nenumaratele secte, ca oile fara pastor, se vor aduna in jurul lui Antihrist ca imprejurul pro¬priului lor pastor, in templul reconstruit al lui Solomon din Ierusalim. Aici, autointitulatul „Hristos” va primi inchinare dumnezeiasca, asezat pe tronul lui David. Totodata, Sfanta Sfintelor a crestinilor va fi inchisa si in ea va fi asezat un idol al lui Antihrist – o statuie vie, vorbitoare. Aceasta a fost numita de catre Proorocul Daniil „uraciunea pustiirii”. Din vremea aceea, jertfa cea fara de sange a Euharistiei va inceta pe pamant (Daniil 9, 27; 11, 31).

Citind Cartea Apocalipsei (10, 1-7), vedem un inger strigand cu glas mare in tinuturile crestine, catre cei care au apostaziat de la Biserica lui Hristos cea adevarata. Ingerul le aminteste tuturora de Zidire si le Cel Care a zidit toate, Care S-a intrupat si S-a salasluit intre [intru] noi, a Carui slava a fost vazuta, slava a Fiului Celui Unul-Nascut din Tatal – Fiul Care S-a pogorat pe pamant, ca dintru a Sa plinatate toate sa se impartaseasca de har (Ioan 1, 14-16). Insa in vremea aceea, oamenii se vor fi inturnat de la har si vor fi cazut deja in negrija fata de Sfintele Taine, si de bunavoie vor fi atrasi de asa-numitele semne ale hristosului-mincinos si ale proorocilor celor mincinosi.

Cand vor inceta prinoasele in Biserica de pe pamant, cand toate aceste lucruri vor ajunge sa se pli-neasca, cea de-a Doua Venire a Domnului va urma fara preget. Domnul insusi, in Sfanta Sa Evanghelie, ne indeamna sa fim cu luare-aminte: „Iar aceasta cunoasteti: ca de ar sti stapanul casei in care ceas furul va veni, ar priveghea si nu ar lasa sa-i sparga casa lui. Deci si voi fiti gata, ca in ceasul carele nu ganditi Fiul Omului va veni” (Luca 12,39-40).

Cu adevarat, nimeni in vremea aceea nu va banui ca lumea se apropie de sfarsit, nici nu-si va inchipui in care ceas va veni Fiul Omului – asadar omenirea va fi luata cu totul pe neasteptate. Nenorocirile pricinuite de cei doi trimisi ai lui Dumnezeu vor fi incetat, iar acesti Prooroci care vadisera pacatele omenirii, vor fi luati de pe pamant la Cer (Apocalipsa 11,12) – acestia sunt Ilie si Enoh, socotiti de lume ca pricinuitori de mahnire, cei care i-au mustrat cu asprime pe inchinatorii lui Antihrist, avertizandu-i pe cei care se veseleau de soarta lor sub stapanirea fiului pierzarii.

Atunci progresul isi va atinge apogeul, iar lupta impotriva feluritelor boli si maladii va ajunge la un nivel atat de avansat, incat va parea ca insasi moartea va fi biruita in curand. Atunci, fara de veste, „cupele urgiei” (Apocalipsa 16,1) vor fi varsate asupra inchinatorilor lui Antihrist: rani si plagi ii vor face sa sufere pe cei care poarta semnul fiarei, iar apele pamantului se vor pre¬schimba in sange (Apocalipsa 16,3-7). Unde vor fi atunci marii medici si oameni de stiinta? Unde vor fi propovaduitorii materialismului? Nu se va gasi vreun ajutor nici in progres, nici in carti si nici in medicina.

Cand indepartarea omului de la Dumnezeu isi va atinge ho¬tarul cel mai de pe urma, in vremea ocarmuirii fiului pierzarii, plagile ucigatoare vor cadea asupra adeptilor sai, ale sodomitilor celor de apoi, la fel de napraznic cum a cazut pierzania asupra sodomitilor celor dintai. Evanghelia ne inainte-vesteste: „Precum a fost in zilele lui Lot: [sodomitii] mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; iar in ziua in care a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a nimicit pe toti. Intru acest chip va fi in ziua in care Fiul Omului se va arata” (Luca 17, 28-30).

Sfarsitul lui Antihrist si al inchinatorilor sai va fi cumplit. Citim in Cartea Apocalipsei ca, in ziua cea mare a Domnului, Satana si Antihrist, dimpreuna cu ajutatorul sau, vor trimite draci sa-i cheme pe toti imparatii lumii laolalta pentru o mare batalie (Apocalipsa 16, 12-14,16). Cand aceasta mare ostire va fi adunata la Armaghedon, cea de-a saptea urgie a lui Dumnezeu se va varsa peste pamant: o uriasa napustire de fulgere, tunete si vuiete si un cutremur de proportii de neinchipuit – o asa de mare zguduire, incat insulele vor pieri, iar muntii vor fi facuti una cu pamantul (Apocalipsa 16, 17-21).

Intr-o clipita, toata trufia omului va fi spulberata si se va risipi – marile lui centre industriale, culturale, artistice si de invatamant, toate lucrurile carora omul li s-a inchinat in locul lui Dumnezeu“.

Sursa: Ortodoxia, Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics