Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Tineri bucuresteni au pus Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, in replica la spanzurarea lui Avram Iancu (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 17 martie, 2011 | 1 comentarii | 378 vizualizari |
(3 voturi )

Un grup de tineri nationalisti din Bucuresti, condusi de avocatul Mihai Rapcea si cetateanul Mihai Tociu, a dat replica provocatorului Csibi Barna, care l-a spanzurat pe Avram Iancu in piata publica, prin “punerea opincii” pe Centrul Cultural Maghiar din Capitala. In vazul politistilor impacientati si agitati de gestul romanesc, tinerii au pus opinca pe gardul Centrului Cultural Maghiar alaturi de inscriptia “Fara Opinca Budapesta era in Siberia”. Actiunea eleganta s-a desfasurat miercuri, 16 martie, de la ora 18, cu ocazia lansarii cartii “Europe în Budapest – a Guide to it’s many cultures”, care a avut lor în incinta Centrului, infomeaza Napoca News. Avocatul Mihai Rapcea a inmanat unui functionar maghiar un memoriu, cealalta opinca si un drapel tricolor, cu rugamintea sa le trimita la Budapesta. Tinerii nationalisti si-au motivat gestul ironic printr-o filmare postata pe You Tube si pe care o puteti gasi si pe Ziaristi Online, in baza articolului.

Opinca romaneasca a intrat în istoria europeana în 1919, dupa eliberarea Budapestei de sub regimul comunist al lui Bela Kuhn, care transformase Ungaria în prima tara comunista din Europa. Armata romana, fortata de rezistenta trupelor comuniste ale lui Kuhn, care se împotriveau actului Marii Uniri din 1 decembrie 1918, au ocupat Budapesta la pas, punand capat regimului lui Bela Kuhn, aminteste Napoca News. Ca un simbol al victoriei si al intrarii trupelor romanesti în Budapesta pentru prima oara, sergentul Iordan, un “oltean potrivit de stat, negru, uscat si foarte vioi” a pus o opinca romaneasca pe portdrapelul Parlamentului Ungar. Mai multe detalii puteti gasi in articolul lui Cristian Negrea – Cum au pus romanii opinca pe parlamentul de la Budapesta».

Ziaristi Online este in masura sa va prezinte Memoriul adresat reprezentantilor Budapestei de catre tinerii bucuresteni:

“MEMORIU

Catre
Centrul Cultural al Republicii Ungare

În atenția
D-lui Director dr. Bretter E. Zoltán

Spre știința
Ambasadorului Republicii Ungare în Romania
Excelența Sa Füzes Oszkár

Cu prilejul Zilei Naționale a Maghiarilor de Pretutindeni, cetațeanul roman de etnie maghiara CSIBI BARNA a comis un act incalificabil din punct de vedere moral, în centrul unui oraș din Romania, Miercurea Ciuc.

Acesta a batjocorit simbolic în public memoria eroului national Avram Iancu, aducand o ofensa fara precedent la adresa tuturor romanilor si un ultraj de neiertat împotriva celor mai sfinte simboluri nationale romanesti.

Consideram ca actiunile acestui provocator de profesie reprezinta expresia unui sovinism primitiv, acest gen de manifestari fiind de natura sa incite la ura interetnica, vulnerabilizînd pacea si stabilitatea din societatea romaneasca si reprezentînd, în aceste conditii, un grav atentat la adresa sigurantei nationale.

Noi apreciem ca astfel de provocatori nu sunt reprezentativi pentru comunitatea maghiara și nu trebuie sa generalizam acest gest la întreaga populație de etnie maghiara.

DOMNULE DIRECTOR,

EXCELENȚA VOASTRA, DOMNULE AMBASADOR,

Poporul maghiar are o datorie morala de recunoștința fața de poporul roman. Va reamintim ca în luna august a anului 1919 Armata Romana a eliberat Budapesta de regimul bolșevic. Ca simbol al eliberarii poporului maghiar soldații romani au arborat atunci în varful cladirii Parlamentului de la Budapesta, o pereche de opinci a unuia dintre soldații romani eliberatori.

Astazi, în contextul afirmarii apartenenței Budapestei la Europa, va oferim cu acest prilej o opinca romaneasca, pentru a o transmite oficialitaților de la Budapesta – și dorind sa va reamintim ca – fara ajutorul providențial al Armatei Romane, astazi la Budapesta s-ar fi vorbit rusește – de 100 de ani.

Aceasta obligație de recunoștința fața de poporul roman și aderarea Ungariei la valorile europene multi-culturaliste, necesita sa luați o poziție ferma, de condamnare a gestului provocatorului CSIBI BARNA, aratand ca înțelegeți sa va delimitați fața de acesta.
În cazul în care nu veți condamna public ofensa adusa memoriei eroului național Avram Iancu, va puneți în situația de a aceepta în mod tacit mesajul defaimator la adresa poporului roman.”

Cu aceasta ocazie s-a amintit si de incercarea extremistilor maghiari organizati din Romania si chiar aflati la guvernare de a impune drept nume de strada in Targu Mures un criminal de romani in masa, ca “revolutionarul” Lajos Kossuth. Procesul se afla pe rol la Curtea de Apel Craiova iar ultima infatisare va avea loc luni. Mai multi jurnalisti si scriitori l-au intrebat la randul lor intr-o SCRISOARE DESCHISA pe premierului Emil Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR si a intereselor Ungariei asupra Romaniei?

In asteptarea raspunsului care nu va veni, probabil, niciodata, nici de la Ambasadorul Ungariei nici de la Premierul Romaniei, unul dintre protestatarii pasnici, care a curatat de ofensa si panourile Radio 21 cu “Romanii nu au valoare”, a opinat pe blogul sau:

Noul ambasador al Ungariei l-a spanzurat pe Avram Iancu de 15 martie!

Ungaria si-a schimbat ambasadorul în Romania, începand cu 15 martie 2011, în persoana domnului Cibi Barna.

Pentru prima data în istoria diplomatiei, un ambasador se schimba prin aprobare tacita: vechiul ambasador tace, guvernul Ungariei tace, guvernul Romaniei tace, iar singurul a carui voce se face auzita este, fireste, noul ambasador.

Vechiul ambasador, domnul Oszkar Fusez, obisnuia sa vorbeasca cand era în functie, asa cum face orice ambasador.

De exemplu, într-o noapte din ianuarie 2011, cineva a scris ceva de dulce pe gardul ambasadei Ungariei din Bucuresti. Instantaneu, politia a pornit girofarele si a demarat o ancheta, MAE roman a condamnat actul de vandalism si a sesizat institutiile statului, iar domnul Oszkar a declarat intr-o conferinta de presa la gardul ambasadei ca “Este un incident izolat. Nu trebuie acordata atentie mare acestui incident”. A doua zi a mai avut loc o conferinta, unde, la brat cu seful M.A.E. Baconschi, a plans de mila Ungariei pentru inscriptiile scrise, cel mai probabil, “cu manuta lui”.

Dupa numai doua luni, pe 15 martie 2011, domnul Cibi Barna construieste o spanzuratoare în centrul unui oras din Romania, dupa care regizeaza un proces împotriva unui manechin cu chipul lui Avram Iancu, apoi condamna manechinul la moarte si îl spanzura, iar în final îsi însuseste toporisca de la braul spanzuratului si pleaca leganat sa bea o tuica.

De data aceasta, politia romana a privit neputicioasa timp de o ora, cat a durat circul, deoarece domnul Barna are imunitate diplomatica, MAE roman nu a mai condamnat nimic, ca sa nu strice relatiile cu MAE ungar, iar din cladirea ambasadei Ungariei nu a mai avut nimeni curaj sa zica ca ar fi un incident izolat, care nu merita atentie, pentru ca nimeni nu a riscat sa se împuste singur în picior.

Totusi, ca sa se faca ca nu stau degeaba, personalul ambasadei a organizat o lansare de carte la Centrul Cultural Maghiar, prin care sa abureasca amatorii de piscoturi gratuite cu europenismul capitalei lor, Budapesta.

A fost ideea prietenului Mihai Rapcea sa profitam de ocazie si sa-i transmitem un mesaj de “Bun venit” noului ambasador si sa-l anuntam ca opinca romaneasca este în continuare pregatita sa scoata Ungaria din rahat, asa cum a mai facut-o în 1848 si în 1919.

Dupa cum în 1848 s-au trezit niste damblagii sa lateasca Ungaria ca pe-o guma de mestecat si s-a deranjat Iancu de le-a scos gargaunii din cap, iar în 1919 au fost napaditi de o ciuma rosie de a fost nevoie de armata romana ca sa îi scoata la lumina civilizatiei europene, la fel si acum opinca romaneasca s-a asezat vesela în varful gardului de la Centrul Cultural Maghiar, gata de actiune!

Ca de obicei cand echipa Romaniei intra în scena, spectacolul a fost asezonat cu politisti care legitimeaza si întreaba de sanatate, precum si cu copaci care tusesc.

Si totul s-a desfasurat sub egida Marii Uniuni Europene, a carei presedintie este detinuta chiar de Ungaria, si care nu are nimic de comentat la simulacre de executii publice atata timp cat în streang nu atarna ciori…

Iata filmul evenimentului, cu “imagini de la camerele de supraveghere” ale Centrului Cultural Maghiar:

Sursa: Ziaristi Online

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics