Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 5, 2021, 2:22 pm
Soare
Soare
33°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 11 km/h E
Răsarit: 6:07 am
Apus: 8:36 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Twisted minds! Libertatea ca amenintare! George Maior, director SRI: Cartelele pre-pay, „una dintre cele mai mari probleme de securitate ale Romaniei” pentru ca „sunt anonimizate”
Aciduzzul | 8 noiembrie, 2010 | 1 comentarii | 228 vizualizari |
(1 voturi )

Intelegem perfect ca functia doboara gradul, insa, cam asta se intampla cand o institutie asa de importanta pentru statul roman este condusa de un Maior. George Maior, directorul SRI- una din instituțiile de forță ale statului bănuite că ar sta în spatele acțiunii de sustragere a stenogramelor convorbirilor Elenei Udrea din dosarul de mare corupție ALRO, a simțit nevoia să iasă într-un interviu la TVR pentru spăla ”onoarea” serviciului pe care îl conduce. În emisiunea ”Fără frontiere” de la TVR 1, Maior a insistat asupra spinoasei probleme a interceptărilor telefonice. Numai că directorul SRI nu a avut curajul și demnitatea să pună punctul pe I și să vorbească despre faptul că ascultările și publicarea convorbirilor ( cele mai multe fără legătură cu cauza dosarului) au depășit orice limită a legalității și a normalității într-un stat care se pretinde a fi democratic.

În schimb, directorul SRI a avut grijă să certe Guvernul și Parlamentul pentru că nu au rezolvat până acum “una din cele mai mari probleme de securitate ale României”. În viziunea lui Geoge Maior, ”marea problemă” este legată nici mai mult nici mai puțin de…cartelele telefonice preplătite!!!

”Din punctul nostru de vedere, România are o problemă pe care am semnalat-o mai demult, dar care, datorită unui context indus privind interceptările de telefoane, nu a fost adoptată la nivel de Guvern – context indus privind alte aspecte care sunt fireşti în activitatea serviciilor de informaţii, folosirea interceptărilor pentru prevenirea unor asemenea evenimente – şi mă refer la cartelele telefonice preplătite, care la noi sunt anonimizate, în alte state europene, în toate, de fapt, există obligativitatea înregistrării lor, ca să se cunoască foarte clar numele persoanei ce posedă o asemenea cartelă preplătită, astfel încât din punctul acesta de vedere noi avem o vulnerabilitate”, a afirmat Maior.

El a spus că această problemă a fost ridicată şi în CSAT şi la nivel de Guvern și Parlament, însă nu a fost rezolvată. “Dar trag un semnal de alarmă în perspectivă în legătură cu acest lucru”, a insistat directorul SRI.

(…)Ce ne-a spus cu alte cuvinte, George Maior, în acest interviu de la TVR? Că regimul polițienesco-securist din România trebuie consolidat de urgență, prin extinderea ariei interceptărilor telefonice. Să fie întreaga Românie ascultată, domnule! Să nu scape nimeni! Nici măcar copiii de școală primară ai căror părinți și-au permis să le cumpere telefoane mobile cu cartele preplătite pentru a-i întreba dacă și-au făcut temele și dacă și-au băut lăpticul! Traiscă și înflorească scumpa noastră patrie, România, un Big Brother etern!

Despre terorism

Maior a precizat că nu este cazul să ne alarmăm în privinţa unor posibile ameninţări cu atacuri teroriste pe teritoriul României. Totodată acesta estimează că există o permanentă adaptabilitate a organizaţiilor teroriste de tipul Al Qaeda la noile situaţii politice, operaţionale, geografice şi de altă natură.

Despre posibilele atacuri teroste asupra avioanelor cargo

Acţiunea dură a serviciilor de informaţii şi cooperarea acestora a eliminat posibilitatea executării unor atacuri teroriste în SUA şi alte state europene. Doar colaborarea dintre servicii şi mai ales a serviului saudit de informaţii a putut preîntâmpina o catastrofă prin aruncarea unor avioane cargo în aer folosindu-se colete explozive. Operaţiunea a debutat în Yemen unde folosindu-se o identitate falsă a unei persoane au fost transmise colete conţinând dispozitive explozive complexe de mare putere cuplate la declanşatoare acţionate prin telefoasne mobile.

Serviciul saudit de informaţii a obţinut date despre operaţiune şi a alertat serviciile de informaţii occidentale. Coletele au fost dazamorsate pe aeroporturile din Dubai şi Londra. S-a dovedit astfel că serviciul cargo de transport nu beneficiază de destule măsuri de protecţie pentru a preîntâmpina îmbarcarea unor colete suspecte.

Nu există o legătură operaţională între operaţiunea teroristă cu colete în avioane capcană din Yemen şi cea din Grecia, aici fiind vorba de extremismul de stânga cu valenţe anarhice.

Despre dezbaterea publică privind activitatea SRI

Din păcate există o lipsă de cultură de securitate, la nivelul opiniei publice în general, noi (SRI n.r.) încercăm să realizăm nişte acţiuni în acest sens, dar sunt destul de sceptic văzând cum se desfăşoară dezbaterea pe serviciile de informaţii în România. Este foarte slabă calitativ, este interesată, şi când spun acest lucru sunt factori care vor să decridibilizeze activitatea serviciilor de informaţii pe late laturi ale activităţii lor, că nu este doar contraterorismul misiunea lor, şi din acest punct de vedere cred că avem o problemă.

Despre cooperare SRI cu alte servicii de informatii

SRI colaborează cu cele mai puternice servici de informaţii din Europa având acces la un flux informativ de cea mai mare valoare operativă. Recent SRI a fost admis în cel mai select club al serviciilor de informaţii europene, cu drept de decizie plenară ceea ce are şi o valenţă operativă foarte mare. De asemenea, cooperarea cu serviciile de informaţii americane se află la cea mai înaltă cotă de încredere din istorie. SRI are cooperări cu servicii de informaţii din Orientul Mijlociu sau din Nordul Africii.

Sursa: Cotidianul, Info Mondo Militar

One comment

  • Diana
    noiembrie 8, 2010

    Elena Udrea cred ca este o persoana onesta.

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 151 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 455 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 587 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1164 vizualizari | 3 voturi

Serghei Malkov, membru la Academia Militară rusă, prezice începutul unui nou război mondial în următorul deceniu. Oamenii de ştiinţă de la Academia Militară au ajuns la această concluzie, bazându-se pe teoria ciclurilor Kondratieff (după numele savantului Nikolai Kondratieff). Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o succesiune regulată a modificărilor structurale din cadrul economiei moderne. Întinzându-se […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics