Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Un General acuza: Sergiu Nicolaescu a conspirat cu Ion Iliescu la scenariul si regia loviturii de stat teroriste din Decembrie 1989. Sergiu Nicolaescu, sine ira et studio
Aciduzzul | 4 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 687 vizualizari |
(3 voturi )

Aurel Rogojan
Fara ura si partinire am sa va spun ca l-am cunoscut pe Sergiu Nicolaescu in cabinetul generalului Nicolae Budisteanu, comandantul scolii Militare de Ofiteri Activi nr. 1 a Consiliului Securitatii Statului ( actualmente Academia Nationala de Politie “Alexandru Ioan Cuza”). Generalul Budisteanu, fost sef al rezidentei spionajului Romaniei pentru tarile francofone din Europa, cu sediul la Paris, sub numele de Udriteanu, dupa un esec neplanificat, a fost extras si ascuns la “scoala Baneasa” (intre 1968 – 1973; general-maior Nicolae Budisteanu a facut parte din Securitate inca din anii ’50, fiind printre cei care au anchetat luptatorii din munti. A fost “evidentiat in munca” si apoi instalat in functia de sef al Directiei a III-a Informatii Interne de catre Alexandru Draghici, cel care a fost degradat și trecut in rezerva cu gradul de soldat de catre Nicolae Ceausescu si a murit bine-mersi la Budapesta, in 1993, pentru ca tara “vecina si prietena” Ungaria a refuzat sa-l extradeze.

Dupa transferarea lui Budisteanu la Scoala spionilor de la Branesti, Scoala de la Baneasa a fost condusa de gen Neagu Cosma, apoi de gen Iulian Vlad s.a. – nota red.). Ulterior, generalul Budisteanu a preluat comanda Centrului Special de Pregatire a Personalului Directiei Generale de Informatii Externe (U.M. 0544 – viitoarea DIE/CIE/SIE – nota red.).

Imprejurarile in care Sergiu Nicolaescu a ajuns in cabinetul “Marelui Spion” tineau de strategia comunicarii publice a nou infiintatului Consiliu al Securitatii Statului. O strategie care viza propulsarea unui “mare regizor, care sa impuna un model al James Bond-ului roman” si, pe cale de consecinta, respectul populatiei fata de agentii speciali / secreti ai guvernului, asemenea respectului americanilor, britanicilor sau francezilor fata de figurile legendare ale serviciilor politiilor lor nationale.

Dar, sa revin la fapte. Sergiu Nicolaescu a avut o intalnire cu viitorii ofiteri ai securitatii nationale a Romaniei, context in care, ca “intre colegi”, maestrul a tinut sa remarce rolul Sectiei Istorice si a Studioului Cinematografic ale Ministerului Apararii Nationale, precum si a Studioului Cinematografic al Ministerului de Interne in prepararea si sustinerea marilor sale proiecte cinefile. Dupa intalnirea cu “masa”, a urmat un scurt protocol in Cabinetul generalului Budisteanu.

In acest cadru, restrans la patru participanti, Sergiu a tinut sa epateze cu vizitele sale la F.B.I. si antrenamentele speciale de tragere cu revolverul din dotarea agentiei americane, pe care il folosea si in filmele sale politiste.

Eram tanar locotenent si fara experienta in ceea ce Sergiu spunea, referindu-se la relatiile sale privilegiate cu F.B.I., care ajungeau pana la J. Egdar Hoover, seful agentiei.

Generalul, fara vreun semn ca mi-ar dezvalui un secret, mi-a spus ca Sergiu este integrat intr-un program experimental de promovare a istoriei Romaniei, iar acest “background” va da credibilitate eroilor filmelor sale politiste si vom avea, astfel, parte de respectul si sprijinul populatiei, asa cum vedem ca sunt realitatile prezentate in filmele occidentale.

In timpul convorbirii private, Sergiu si-a scos, de cateva ori, din toc mandria de revolver, incercand sa ne convinga de deprinderile sale speciale, dobandite in poligoanele Academiei de Politie a F.B.I. din Quantico. Nu-mi poate ramane neobservata ostentatia cu care Sergiu dorea sa convinga asupra relatiei sale de exceptie cu generalul Ilie Ceausescu, filiera prin care isi asigura miile de figuranti in filmele sale istorice. O figuratie gratuita pentru un profit inca neevaluat.

In ordine cronologica, in anii ’80 am avut prilejul sa aflu ca Sergiu este prietenul unora dintre relatiile mele “de seama”, ratacite intr-o conspiratie care–i reunea, intre altii, si pe generalii Stanculescu si Chitac. Locul de conspiratie, o baza de agreement a Armatei din zona Casei Presei.

In acei ani, un amic, legatura operativa superioara a lui Sergiu, se afla in vizita familiala cu prilejul aniversarii zilei de nastere a unuia dintre copiii mei. Cel mai istet minor a adus vorba despre jocurile pe televizor. Despre care, personal, nu stiam nimic. Amicul mi-a folosit telefonul si l-a apelat pe Sergiu, adresandu-i rugamintea de rigoare. In urmatoarele 15 minute, un taximetrist, trimis de Sergiu, ne-a adus marea bucurie a copiiilor, dar si a maturilor copii.

In degringolada evenimentelor din decembrie 1989, cand seful meu direct, generalul Iulian Vlad, era arestat ilegal, amicul mai sus amintit, ma cauta si se ofera sa-mi dea protectia lui Sergiu, daca va fi cazul… Era o dovada a loialitatii reciproce in legatura cu intamplari anterioare, trecute, din partea-mi, sub tacere sau chiar sub o “nevinovata uitare”. Am eschivat si ne-am restabilit normalitatea relatiilor dupa vreo zece ani… Asa suntem noi, cei din bransa. si inca ne mai suspectam! Daca nu, ar disparea arta meseriei noastre.

Din peregrinarile lui Sergiu prin Occident, pastrez, gratie generozitatii amicului meu, doua bricege de firma, o pipa de marinar si doua pacle de duhan “Captain Black ROYAL”, doar una desfacuta, pentru a-i savura aroma. Si, recunosc, am deschis-o acum, in timp ce rememoram acele clipe care nu se vor mai intoarce…

Ce facea Sergiu Nicolaescu in 22 decembrie la ora 6.30 dimineata

Intre timp, numele regizorului Sergiu Nicolaescu mi-a aparut, ca fapt cotidian, in fluxul informatiilor secrete, de nenumarate ori, ceea ce era firesc pentru personalitatile de anvergura sa. Dar, totusi, nu pot sa nu amintesc un moment din dimineata zilei de 22 decembrie 1989… Era inca intuneric, la ora 06.30. cand, seful Directiei de Filaj si Investigatii, colonelul Bajenaru, imi comunica sa-i raportez generalului Vlad, ca Sergiu se afla, la acea ora, intr-un fel de cercetare a zonelor din pietele “Romana” , “Universitatii” si “Unirii”….

Realizand ce ar putea semnifica aceasta inspectie, cu prima posibilitate de comunicare, i-am transmis generalului Vlad raportul colonelului Bajenaru. Reactia ministrului secretar de stat si sef al Departamentului Securitatii Statului, pe care o reproduc, aproximativ, a fost: “ …Da, orice comandant inainte de batalie recunoaste terenul…” Domnul ministru Iulian Vlad mi-a refuzat, nu spun in ce termeni (!!) dezvoltarea subiectului. Acum, despre morti, numai de bine!

In contextul campaniei prezidentiale din 1992, Sergiu a fost convocat, nu spunem unde, pentru a i se sugera depunerea candidaturii la presedintia Romaniei. Sub un nume de presa, am devoalat scenariul in “Flacara. Totusi Iubirea”. Sergiu l-a rugat pe Adrian Paunescu sa inchida subiectul, confirmandu-i adevarul celor relatate…

Desigur, cea mai nelamurita parte a biografiei lui Sergiu este cea a implicarii sale in fenomenul terorist al “Revolutiei Romane”. Dar, despre rolul actorilor si al cascadorilor in executarea ordinelor criminale ale Moscovei prin portavocea generalului Militaru si al altor naimiti, in cele ce vor urma…

Nu, insa fara a preciza ca Ion Ilici Marcel Iliescu a stat la capataiul muribundului sa se asigure ca, in delir, nu va scapa vreun secret al afacerilor teroriste care au emanat troica nenorocirii Romaniei.
(Va urma)

Sursa: Ziaristi Online, Cotidianul

Foto: Mediafax

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 565 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 657 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1150 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics