Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Sanatate
Uniunea Europeana taie elanul medicinei naturiste (EVZ)
Aciduzzul | 30 aprilie, 2011 | 3 comentarii | 678 vizualizari |
(1 voturi )

De la 1 mai, remediile pe baza de plante vor fi interzise, in lipsa unei certificari. Cum avizarea unui produs costa circa 100.000 de euro, multe dintre aceste remedii vor disparea de pe piata. Banalul ceai de sunatoare, cu care românii se trateaza de boli de stomac si de ficat, sau cel de paducel, folosit in popor pentru afectiunile cardiace, nu vor mai putea fi vândute decât daca trec de certificare. Aceeasi soarta o vor avea suplimente alimentare ca spirulina si lecitina, prima folosita pentru slabit, a doua pentru memorie. Motivul UE: tratamente naturiste cu efecte secundare. Masura este prevazuta intr-o directiva europeana din 2004 si se regaseste si in Codex Alimentarius. Interdictia, spun oficialii europeni, a fost introdusa dupa ce mai multe studii au denuntat afectele adverse ale medicamentelor naturiste.

“E adevarat ca unele remedii naturiste folosite fara consultarea medicului au dus la probleme. Spre exemplu, sunt pacienti cu probleme de coagulare care si-au agravat starea folosind remedii gresite. Aceste situatii ar trebui reglementate. Insa cele mai multe dintre remedii au rezultate excelente si efecte secundare neglijabile. O balonare si atât, ceva de genul acesta. Sa ne gândim doar la faptul ca medicina naturista ofera alternative la antibiotice”, spune Corneliu Moldovan, director al Institutului National pentru Medicina Com plementara si Alternativa din “Prof. dr. Florin Bratila”, din Bucuresti.

Magazinele Plafar ar disparea

In noua legislatie, medicamentele naturiste vor trebui sa treaca prin faza de certificare. Cum procesul va fi similar celui prin care trec medicamentele alopate, costurile vor fi aceleasi: intre 90.000 si 135.000 de euro. “Mi se pare de domeniul SF ca o firma din România sa plateasca atât pentru a certifica un singur supliment”, spune Moldovan.

Economic vorbind, pe lânga producatori, cel mai mult ar avea de suferit lantul de magazine Plafar, care s-ar gasi fara obiect de activitate si va fi nevoit sa se reorienteze.

Prohibitia muta comertul pe internet

Moldovan crede ca, intr-un final, interdictia va viza medicamentele pe baza de plante noi introduse pe piata. “Cele care sunt pe piata au primit deja un aviz, sunt deja notificate la Ministerul Agriculturii”, spune specialistul.

El considera ca aceasta prohibitie in UE ar incuraja pacientii sa-si cumpere medicamentele naturiste de pe internet, acolo unde riscurile de a achizitiona produse de proasta calitate sunt foarte mari. Pe internet, 4 milioane de europeni au semnat o petitie prin care cer restabilirea drepturilor medicinei naturiste.

Pilule false si efecte nedovedite

Studiile care au pus remediile naturiste la zid. In timp ce Corneliu Moldovan spune ca ar trebui reglementate doar cazurile medicamentelor cu puternice efecte secundare, oficialii europeni sustin ca au adoptat masura in urma unor “studii ingrijoratoare”. Unul dintre acestea a avut in prim-plan o pilula de slabit produsa in China si vânduta sub denumirea de “Herbal Flos Lonicerae” (Herbal Xenicol). Medicii britanici au ajuns la concluzia ca medicamentul producea palpitatii puternice. O persoana care folosea acest produs a avut nevoie de ingrijiri medicale. La investigatii, s-a stabilit ca medicamentul contine o substanta neprecizata pe ambalaj.

Potrivit Agentiei britanice pentru Avizarea Medicamentelor, intre 2005 si 2011 au fost descoperite 280 de exemple in care medicamente vândute ca “100% naturale” contineau puternice substante farmaceutice. Pe lânga falsele medicamente naturiste, UE doreste ca, prin aceasta masura, producatorii sa dovedeasca eficacitatea remediilor. Aici e invocat un studiu, condus de aceasta data de americani, care a demonstrat ca bolnavii de astm care au abandonat medicatia clasica si s-au tratat exclusiv naturist si-au agravat starea de sanatate.

Sursa: Evz

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

  Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 3 comentarii | 184 vizualizari | 2 voturi

  Neurologul Dumitru Constantin Dulcan (76 de ani), cel care scria in 1981 „Inteligenta materiei“, o carte care a bulversat comunitatea stiintifica romaneasca, vorbeste despre medicamentele viitorului, dar si despre rolul nefast al stresului in viata noastra. Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autorul unui numar mare de monografii, tratate, lucrari […]

  Autor: Aciduzzul | 7 august, 2013 | 0 comentarii | 246 vizualizari | 2 voturi

  Semnalat de George Valah

  Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2013 | 1 comentarii | 375 vizualizari | 4 voturi

  Un nou Caz Tecuceanu, soldat, la fel, din nefericire, cu moartea pacientului, s-a derulat zilele acestea la aceeasi institutie spitaliceasca, “Matei Bals”, care probabil ar trebui sa-si schimbe denumirea in Spital de Pompe Funebre. Indragitul actor Toni Tecuceanu a fost efectiv ucis, responsabilitatea medicala pentru moartea lui fiind plimbata de la Colegiul Medicilor la Tribunal, […]

  Autor: Aciduzzul | 5 aprilie, 2013 | 0 comentarii | 289 vizualizari | 1 vot

  JG Vibes Recently a team of scientists made a statement claiming that up to 40% of people are infected with brain parasites that have the ability to alter human behavior. Joanne Webster, professor of parasite epidemiology at Imperial College London, explains that many parasites favor the brain, “because it shelters them from the full fury […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics