Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Proiectul Perlan
Vanzatoarea de iluzii Monica Tatoiu impinge bolnavii de cancer spre moarte(Curentul)
Aciduzzul | 5 octombrie, 2010 | 2 comentarii | 1012 vizualizari |
(2 voturi )

George Roncea
Menopauza este un moment peste care femeile trec în fel şi chip. Nu este obligatoriu ca acest moment neplăcut al vieţii feminine să ducă la transformări comportamentale majore, spun medicii de specialitate. Pentru anumite categorii de femei, însă, se pare că menopauza determină manifestări similare bolii vacii nebune, encefalita spongiformă bovină în termeni medicali. Unele femei o iau pur şi simplu razna pe campii şi încep ba să profeţească, ba să se scălămbăie pe micul eran, ba se transformă în Mama Omida, care vindecă de orice, de la negi la cancer. O astfel de „tămăduitoare“ care ar fi găsit un paneceul universal este şi Monica Tatoiu, nedezlipită de pe micile ecrane de o bună bucată de timp, care a ajuns un fel de preoteasă a unei religii a mantuirii, a salvării pe calea lăptişorului de matcă.

Ambrozie şi nectar promiteau şi zeii legendelor Olimpului muritorilor care se ambiţionau să atingă nemurirea. Legendele „vindecătoarei“ Monica Tatoiu împing, însă, oamenii spre moarte. Epopeea vindecării miraculoase de cancer a Monicăi Tatoiu a starnit un interes la nivel naţional. Bolnavi incurabili renunţă la chimioterapie în favoarea „panaceului miraculos“ al „leacului Tatoiu“ compus din lăptişor de matcă şi alte ingrediente asemănătoare.

Cancerul este o boală cumplită care afectează serios romanii, aflaţi pe un loc fruntaş la nivel mondial pe aceste palier. Expunerea mediatică a Monicăi Tatoiu, ce tot reia epopeica sa vindecare senzaţională de cancer, a generat un interes firesc bolnavilor de cancer ce se agaţă cu disperare de orice fir de speranţă, punandu-şi toate speranţele în iluzionista Tatoiu, cea care pană una-alta a reuşit doar o spectaculoasă creştere a vanzărilor produselor din miere.

„Reţeta minune“ a lui Tatoiu poate ucide

Un fel de religie a fitoterapeuticii pe bază de miere polifloră şi produse derivate se răspandeşte, Marea Preoteasă Tatoiu fiind venerată mai ceva ca Mama Omida, după desele sale apariţii televizate găzduite generos de fostul ei şef de partid(ă), Dan Voiculescu, el însuşi un om tarat. Totul este posibil într-o lume pe dos ca a noastră, într-o ţară care a dat sfinţi ca Valeriu Gafencu, neluaţi de nimeni în seamă, în timp ce ecranele televiziunilor sunt invadate ba de curve ca Bianca, ba de ţoape nebune şi sărite de pe fix care se perindă non-stop pe sticlă, ridicand osanale ba lui Ion Iliescu, cum o tot face şi Tatoiu, ba „geniului“ SOV, ba „profesorului“ Voiculescu.

Este greu de crezut că prostia şi lipsa de minimă educaţie medicală pot atinge asemenea cote aberante încat să genereze fenomene maladive, cu consecinţe grave din păcate pentru creduli sau oameni disperaţi gata să creadă în orice leac băbesc sau orice şarlatanie pentru a se salva. „Remediile“ vracilor pot fi însă adevărate otrăvuri.

„Leacul miraculos“ oferit bonavilor de cancer de către Tatoiu este în realitate o primejdioasă sursă energetică chiar pentru celulele canceroase, avertizează medicii oncologi şi nu numai.

Medicul oncolog Florin Onisim a declarat recent presei că „lăptişorul de matcă este un factor biostimulator, stimulează toate celulele, nu doar pe cele sănătoase. În urma administrării acestei reţete, există riscul destul de mare ca celulele cancerose să se dezvolte, iar pacienţii care erau într-o stare bună şi se vindecaseră să constate că problema de sănătate a reapărut“.

Medicul a subliniat că nu crede „că această reţetă a vindecat-o pe Tatoiu. Nu ştiu exact nici stadiul bolii acesteia, însă nu ar trebui recomandată tututor. În cancer este total contraindicat acest tratament, pe bază de produse apicole, ca şi orice tratament bazat pe biorezonanţă. Mai mult de atat, nu numai că această reţetă nu poate vindeca această boală, ba poate provoca reapariţia“, spune Onisim. Remisia cancerului este un fenomen binecunoscut, iar factorul energetic al lăptişorului de matcă, ştiut de toţi apicultorii, poate determina reapariţia în forţă a cancerului bolnavilor care suferă în formă latentă de această boală cumplită.

Şi medicul oncolog clujean Nicolae Ghilezan, membru corespondent al Academiei Romane, a recomandat ca pacienţii să nu se încreadă în „leacurile băbeşti“, care tratează miraculos cancerul. „Se bazează mult pe ignoranţa pacienţilor care încearcă să facă totul în asemenea situaţii. Dar de multe ei sunt escrocaţi, iar aceste leacuri nu au eficacitate“.

Intens criticată a fost şarlatania duduii Tatoiu şi la Cluj, unde Stella Hanusz, preşedintele Asociaţiei Romane de Cancer, a declarat presei că este „pur şi simplu speriată de ce efecte are mediatizarea «tratamentului-minune» al doamnei Monica Tatoiu. Trebuie să luăm atitudine, pentru că e atat de promovat, încat foarte multe lume ia de bun acest tratament“.

Cancerul este alimentat de zaharuri

Otto Warburg, laureat al premiului Nobel în 1931, afirma că celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Bolnavii de cancer care vor urma „tratamentul Tatoiu“ vor avea o creştere de nestăvilit a cancerului, care le va grăbi moartea. În cancer, dimpotrivă, se indică un regim vegetarian total, cu indice glicemic scăzut, şi substanţe fito-chimice active anticancer (I3C şi sulfofran din varză, licopen din roşii etc.). Apoi: proteinele animale, lactatele, produsele de patiserie/cofetărie, grăsimile saturate şi trans (margarină) sunt interzise.

„Reţeta Tatoiu“ este extrem de nocivă în cancer şi promovează cancerul, deoarece: „lăptişorul de matcă conţine factori/hormoni de creştere, fiind interzis cu desăvarşire în cancer, deoarece determină o creştere de nestăvilit a tumorii – dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjituri, ciocolată) scad drastic imunitatea şi acidifică mediul intern. De asemenea, alcoolul (tincturile lui Tatoiu) acidifică mediul intern“ – ne-a declarat un expert în tratamente naturiste.

Sute de femei mor anual în Romania din cauza cancerului de col uterin. O boală ascunsă şi perfidă, care atacă atunci cand te aştepţi mai puţin. Poveştile lor dramatice răman de cele mai multe ori neştiute şi doar în cazuri excepţionale ajung la cunoştinţa marelui public.
Tocmai de aceea, să te foloseşti de această boală pentru a-ţi face publicitate şi a caştiga compasiune, cum o făcea Tatoiu, demonstrează mult tupeu, lipsă de bun-simţ şi de compasiune faţă de cei care suferă în tăcere. Cu atat mai mult cu cat boala sa era imaginară. Pentru asta există psihologi sau psihiatri, la care ar trebui să se prezinte de urgenţă Monica Tatoiu.

Epopeea poveştii canceroase a Monicăi Tatoiu începe prin 2008, cand a dat un interviu în „Cancan“. Din dorinţa de a-şi face publicitate ieftină, Tatoiu povestea cum s-a luptat ea cu cancerul de col uterin de-a lungul vieţii, numai că Monica Tatoiu n-a fost niciodată diagnosticată cu această boală şi, probabil, lupta s-a dat doar cu himerele din mintea sa. Monica Tatoiu, ca 99% dintre femeile din Romania, a fost diagnosticată la un moment dat cu un chist ovarian, care, tot în proporţie de 99%, poate evolua la un moment dat şi se poate transforma într-un cancer de col uterin.

Doi ani după istoria debitată la tabloid, Tatoiu revine, şi în mai 2010 spune că de trei ani boala i-a revenit, deşi declarase în 2008 că s-a vindecat. Apoi a declarat timp de două luni că nu face citostatice, că ia lăptişor de matcă şi că mai apoi s-a şi vindecat miraculos. Doamnei Tatoiu ar trebui să-i fie ruşine, fie şi pentru simplul fapt că, în acest moment, sute de femei se luptă pe bune cu cancerul şi nu fac din acest lucru un subiect ieftin de tabloid.

Obsesia apariţiei pe prima pagină a Monicăi Tatoiu are însă şi alte forme abracadrabrante. După ce a povestit pentru „Cancan“ că interlopii au vrut să-i răpească băiatul, după o vreme, în alt tabloid, „Libertatea“, povestea „se ajustase“: bandiţii ar fi vrut să-l injecteze cu HIV pe băieţel.

Monica Tatoiu, suspectă de boala vacii nebune?

În toate epocile au existat diverşi profeţi, vraci şi şarlatani care propovăduiau vindecarea, mantuirea de boli cumplite care au produs ravagii – ciumă, lepră, sida, cancer.

Numai pentru boala vacii nebune nu a apărut încă nimeni care să pretindă că poate oferi o cură miraculoasă. Romanii, puşi pe haz de necaz ca întotdeauna, au creat bancuri pană şi pe tema asta. Astfel, la întrebarea retorică: „de ce boala vacii nebune nu afectează blondele?“, s-a găsit un răspuns pe măsură: „pentru că e o boală care afectează creierul“. Tatoiu poate fi vopsită sau nu, însă pare o certitudine că are ceva aparte, într-o zonă greu de localizat. În perindările sale necontenite pe la televiziuni şi în apariţiile sale din tabloide, povesteşte ba lucruri năstruşnice, ba lucruri şocante.

În 2008, povestea că la patru zile după ce s-a măritat şi-a tras-o la greu cu unu’ într-un tren: „abia mă căsătorisem de patru zile. Cunoscusem pe cineva, un roman plecat din ţară de mai multă vreme, şi voiam să ne iubim, dar nu aveam unde. Aşa că am mers la gară şi ne-am urcat în primul tren care pleca. Întamplarea a făcut ca acesta să fie un personal care mergea la Cluj. Ne-am urcat în tren, am intrat într-un compartiment de clasa I şi am făcut dragoste tot drumul pană la Cluj.

Cel cu care mă căsătorisem atunci nu era Victor Tatoiu, actualul meu soţ. Sper să nu se supere că v-am făcut o astfel de mărturisire, însă pe vremea aceea făceam tot felul de nebunii. A fost o experienţă plăcută“.

Tare de tot şi foarte educativ pentru tinerele care stau să se uite în gura babei Moni. În altă parte nu stă pe ganduri şi mărturiseşte cum a dezvirginat-o Florin Călinescu în clasa a VIII-a. Spre lauda sa, Călinescu nu a comentat pe această temă promiscuă. În vremea socialismului, pe care am trăit-o mulţi, n-am auzit niciodată de fetiţe care să şi-o tragă în clasa a opta, nici măcar la liceele profesionale sau de ambliopi. Poate aşa lupta Tatoiu de pe atunci cu socialismul, pe cale sexuală. Ideea e că Moni a luptat mult şi bine dacă luăm în seamă mărtusisirile sale deocheate, dar la ce i-a folosit, dacă idolul său este tot Ion Iliescu, cel mai moartea pasiunii dintre comunişti?

Sursa: Curentul

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 432 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 129 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics