Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Victor Roncea: In sfarsit, devin bogat si mi se face dreptate! Procesul Roncea vs Ziua si Cartelul Mogulilor Anti-Basescu are un nou termen de judecata chiar azi
Aciduzzul | 6 februarie, 2012 | 0 comentarii | 357 vizualizari |
(3 voturi )

Iata mai jos Contestatia depusa la Tribunal de Ziua Romaniei 2009. Azi merg, din nou, la Tribunal, pentru a-mi apara si drepturile si obligatiile. De jurnalist! Ce ar mai fi de adaugat: dupa demiterea mea abuziva de la Ziua, cand am dezvaluit afacerea de santaj a lui SRS si Bogdanel Chirieac cu seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, am primit un telefon de la fostul meu sef si prieten, care m-a amenintat – sau, sa spunem, mi-a comunicat – ca “imi va face si mie ce ii face lui Basescu”. Adica ce-i face si acum presedintelui aceeasi gasca internationalista din Cartelul rusofil, recte Vintu, Patriciu, Voiculescu, la care, mai nou, se alatura si pretutindenarul Sarbu, fostul sef de cabinet al lui Petre Roman. De atunci si pana azi nu am mai fost angajat nicaieri in presa, in ciuda unei experiente de 20 de ani si a catorva activitati mediatice bunicele, zic eu (cum ar fi cel amintit:)) Mai mult: la lista executatilor din presa centrala s-au adaugat, rand pe rand, toti cei care l-au sustinut sincer pe Basescu. Ultimul caz, al lui Radu Moraru, spune tot ce mai era de spus. Doamne, ajuta!

Catre
Tribunalul Bucuresti
Sectia a VII-a Litigii de Munca

CC: Federatia Internationala a Jurnalistilor, Federatia Europeana a Jurnalistilor, Reporteri fara Frontiere, Comitetul de Protectie a Jurnalistilor (SUA), Uniunea MediaSind, Uniunea Ziaristilor Profesionisti, Clubul Roman de Presa, Asociatia Jurnalistilor din Romania

DOMNULE PRESEDINTE
Subsemnatul RONCEA VICTOR-ALEXANDRU, de profesie jurnalist, cu domiciliul in Bucuresti, prin avocat Rapcea Mihai, cu sediul profesional in Bucuresti, str. Zmeica nr. 12, Sector 4, unde va solicitam sa ne comunicati si actele procedurale ce vor fi efectuate in acest dosar, in contradictoriu cu S.C. ZIUA S.R.L., cu sediul in Bucuresti, str. Constantin Mille nr 17, sector 1, formulez prezenta

CONTESTATIE:

Impotriva deciziei nr. 510 din data de 30.10.2009 prin care s-a dispus incetarea contractului de munca al subsemnatului, incheiat cu parata, potrivit disp. art. 61 lit. a) din Codul Muncii.

Solicit anularea deciziei contestate si repunerea in drepturi a subsemnatului, avand ca efect reincadrarea subsemnatului in functia detinuta in cadrul societatii parate, cu obligarea acesteia la plata retroactiva a salariului pe perioada in care a operat desfacerea contractului de munca, urmand sa obligati parata la plata de daune morale pentru prejudiciul de imagine suferit de subsemnatul, in cuantum de 10.000.000 lei (noi).

MOTIVE:

IN FAPT: Arat ca odata cu schimbarea brutala a conducerii editoriale a ziarului, prin fortarea demisiei redactorului sef Adrian Patrusca si pe masura ce se apropia termenul alegerilor prezidentiale din Romania, s-a perturbat agresiv politica editoriala a ziarului Ziua, noua conducere impunand ziaristilor teme, subiecte si pozitii pronuntat anti-prezidentiale si declarat anti-Basescu, cu pretul nerespectarii deontologiei profesionale a ziaristului. Pe fondul unui conflict mai vechi, din perioada Referendumului anti-Basescu, cand am sustinut democratia ca simplu cetatean si presedinte al Asociatiei Civic Media, am devenit o tinta a cadrelor specializate in informatii care deserveau patronatul din umbra al ziarului Ziua, respectiv pe Sorin Ovidiu Vintu si acolitul sau, Sorin Rosca Stanescu.

In aceste conditii, majoritatea colegilor de redactie au acceptat noua linie editoriala, la acea data nedeclarata oficial, fara a obiecta in vreun fel, patronii de presa folosindu-se de criza economica pentru a umili jurnalistii si a ingenunchea libertatea presei in Romania. In ceea ce ma priveste, am considerat din totdeauna ca rolul ziaristului este in primul rand acela de a informa cititorii publicand adevarul in interesul public si cu orice pret si nu distorsionand informatia conform unor interese personale sau de grup, netransparente, inclusiv prin practicarea cenzurii, un act interzis prin conventii internationale solide in orice stat democratic al lumii.

Din aceste motive, am obiectat de mai multe ori cand directorul ziarului, Mihai Pilsu, ori a interzis, ori a obstructionat ori a schimbat substantial anumite articole, inclusiv interviuri luate diferitelor personalitati, din dorinta de a fi prezentata o imagine vadit nefavorabila, tendentioasa, asupra conducerii Statului Roman, in mod special a presedintelui Traian Basescu.

Astfel, a izbucnit un conflict surd intre mine si actuala conducere a ziarului, care imi urmarea cu mare atentie materialele si le modifica uneori grosolan, dupa bunul plac. Intr-unul dintre aceste cazuri, un interviu luat publicistului Ion Cristoiu, in care acesta critica mogulii de presa, a fost complet obliterat, fiind cenzurat la scurt timp dupa ce fusese publicat pe site-ul de internet al ziarului Ziua.

Ca urmare a solicitarii de lamuriri asupra acestui gest, am fost amenintat cu sanctionarea, iar apoi chiar am fost sanctionat disciplinar, fara indeplinirea normelor legale si sindicale, pentru abateri inventate. Ulterior, fara nici o explicatie credibila, mi s-a desfacut abuziv contractul pe drepturi de autor si am fost demis din functia de Senior Editor si editorialist al ziarului Ziua, dupa 14 ani de munca la faurirea acestui brand.

Hartuirea la locul de munca a continuat cu umiliri institutionale intreprinse cu intentia de a provoca o demisie, acte degradante pentru conditia de conducator al unei redactii de publicatie centrala odinioara respectabila, si cu amenintari explicite cu demiterea mea in orice circumstanta si in pofida tuturor normelor legale, venite abuziv din partea directorului Mihai Pilsu, dupa cum pot dovedi cu prisosinta in instanta.

Desi parata nu a implementat la locul de munca nici o modalitate de verificare a prezentei angajatilor (cartele de pontaj, registru de prezenta, etc.), aceasta a inteles sa foloseasca aceast pretext pentru a imi desface in mod nejustificat contractul de munca pe motiv de lipsa de la locul de munca, fara a dovedi in vreun fel acest lucru si fara a respecta drepturile mele de ziarist profesionist, membru al Uniunii Sindicale MediaSind si al Federatiei Internationale a Jurnalistilor.

Desfacerea contractului de munca pentru un presupus absenteism, in conditiile in care nu mi se mai publicau articole si deja fusesem sanctionat pe nedrept cu scopul de a mi se forta demisia, cat si cu toate ca nu exista nici acum un sistem de pontare al orelor de munca in redactie, este aberanta, intrucat, prin natura obiectului muncii, activitatea publicistica si randamentul acesteia se masoara dupa rezultat (munca ziaristului nu se masoara in saibe pe ora ci in materialele redactate si publicate), iar nu dupa orele de stat in spatele unui birou. Cenzura asadar asupra materialelor mele predate redactiei a continuat si dupa sanctionarea arbitrara, contestata de asemenea, conform Codului Muncii si drepturilor jurnalistilor in Romania si Uniunea Europeana.

Pentru aceste considerente, va solicitam sa aveti in vedere ca:

– Sanctiunea desfacerii contractului de munca a fost dispusa in mod abuziv si nelegal, fara a se dovedi in vreun fel incalcarea de catre mine a prevederilor contractului individual de munca incheiat cu societatea parata.

– Motivele reale ce au stat la baza emiterii acestei decizii sunt cu totul altele decat cele invocate in decizia contestata, avand de fapt un pronuntat caracter politic, Ziua devenind unul dintre gurile de foc ale masinariei angrenate in daramarea lui Traian Basescu si acapararea tuturor institutiilor statului de catre un grup de interese politico-financiar care sfideaza normele democratice, inclusiv la nivelul drepturilor jurnalistilor si a libertatii presei.

Pentru aceste considerente, va solicit admiterea contestatiei, anularea deciziei de desfacere a contractului de munca si reincadrarea subsemnatului in functia detinuta in cadrul societatii parate, cu obligarea acesteia la plata retroactiva a salariului pe perioada in care a operat desfacerea contractului de munca urmand sa obligati parata la scuze oficiale tiparite in ziarul Ziua si difuzate la Realitatea Tv si la plata de daune morale pentru prejudiciul de imagine suferit de subsemnatul, in cuantum de 10.000.000 lei.
IN PROBATORIU solicit proba cu inscrisuri, martori si interogatoriul paratei.

Pentru contestator,
Avocat Mihai Rapcea
1 Decembrie 2009

Sursa: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics