Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Afara cu bancile din tara! (reloaded)
Aciduzzul | 17 noiembrie, 2012 | 1 comentarii | 168 vizualizari |
(10 voturi )

Maria Diana Popescu
La ce ar trebui sa gindeasca intens guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei? Pai, o basica plina cu puroi care s-a tot umflat, ar fi trebuit sparta sau drenata la momentul oportun, inainte sa cangreneze tot sistemul bancar. Prins cu cele 100 de mite in sac, guvernatorul sustine sus si strimb ca nu e vorba de o caracatita a bancherilor, desi procurorii DIICOT au declarat oficial ca, „gruparea Stan-Ruse a cistigat un loc aparte in cazuistica penala din cauza ca a reusit sa cuprinda peste 80% din sistemul bancar romanesc si o parte importanta a institutiilor statului, precum si pentru imensul prejudiciu creat”. Cu o asemenea frauda in sinul finantelor bancare, intr-o alta tara, intr-o democratie adevarata, seful bancherilor si-ar fi dat demisia de onoare sau ar fi iesit la pensie, ca doar a depasit virsta legala, iar bancherii escroci ar fi fost iute pititi la mititica.

Neo-feudalismul modern, sufocat de banci si de caracatita corporatista, forteaza de atita timp multimea sa plateasca fraudele bancherilor-escroci. Dragi romani, evitati pe cit posibil bancile! Ele sint un fel de Stan Camatarul Diplomat. Nu mai dati de mincare rechinilor hamesiti!

Nu mai aveti incredere in sistemul bancar, in miile de filiale insamintate ca niste plante carnivore pe teritoriul statelor, specializate in furt si profituri uriase! Nu mai treceti pe la banci deloc! Renuntati la carduri, pastrati-va banii la ciorap, oricum pe viitor platile in Romania se vor face cu sacul de bani. Ati mai trait fara carduri si fara banci, si n-ati murit. Reziliati-va toate conturile si luati-va salariile de la casier.

Din saracia voastra vreti sa-i faceti miliardari pe banda rulanta pe escrocii acestia din banci? Aveti cele mai mici salarii si pensii din Europa! Resursele tarii se varsa in buzunarele acestor sarlatani autohtoni si straini. Bancherii ticalosi de acasa si de afara au dereglat mersul lumii, iar sistemul diabolic a clocit, instaurat si oficializat neo-sclavia!

Banul este arma care ucide oameni si cumpara popoare! Sistemul bancar romanesc a devenit supra-obezul, care cocoseaza milioanele de romani ce-l cara in spinare. Criza economico-financiara si sociala, provocata de cupiditatea paranoica a bancherilor planetari si autohtoni, a dovedit din plin acest lucru.

De fapt, la noi nu exista banci, ci Institutii de Camata. Ele n-au ajutat cu nimic dezvoltarea economica a tarii, ci au subminat-o permanent si sistematic. Au sute de sucursale si minisucursale pe teritoriul nostru, au firme intesate cu echipe de recuperatori. Acum cind criza duduie in toata lumea, au salarii nesimtite de zeci de mii de euro, traiesc in huzur, sfideaza si ameninta saracii tarii.

Dar cine sint recuperatorii? Multi dintre ei sint absolventii pe bani grei ai bandelor rulante din Facultatile de Drept sau absolventi ai fabricilor de diplome. Mi-ar fi rusine sa lucrez intr-o asemenea firma, sa amenint romanii pina se sinucid, sau sa-i las fara casa pe oamenii care din cauza crizei, a concedierilor, saraciei, inflatiei, somajului, a dobinzilor si comisioanelor uriase, nu-si mai pot plati ratele. Fortosii acestia care ameninta prin scrisori si telefoane populatia Romaniei, nu peste mult timp, vor fi tratati precum colaborationistii din Franta anilor ’40.

E timpul sa ne trezim si sa-i dam afara din tara pe bancheri si pe camatari. Guvernele au furat de la oameni, bancile i-au furat pe oameni. Trebuie sa plateasca! Acum zece ani, Argentina a alungat F.M.I-ul, iar apoi s-a afirmat ca putere economica.

Protejate de proasta lege romaneasca, bancile de pe teritoriul tarii au produs fraude, infractiuni si contraventii, prejudiciind grav persoanele juridice si fizice. Mai tineti minte citi directori de sucursale si bancheri au fugit cu banii clientilor?

„Pe langa momeala «credit doar cu buletinul», bancile au inventat tot felul de formule ispititoare: «cont de nevoi personale», «prima casa», «credit preaprobat» – prin care ti se ofera pe tava, cu bla-bla-ul ametitor de rigoare – («pentru ca sunteti client fidel al bancii» – ceva ce n-ai cerut – «descoperire de card», «card de cumparaturi» etc), capcane la fel de primejdioase pentru clienti.

Toate cunostintele si prietenii mei care au apelat la astfel de «ajutoare bancare» (a se citi: forme subtile de spoliere) sunt acum disperati, ca nu mai fac fata datoriilor, ratelor, dobanzilor. Ceea ce li se parea o salvare, o mana prieteneasca din partea bancilor, intinsa celui sarman, aflat «la ananghie», s-a dovedit a fi, sistematic, naucitoare lovituri sub centura, condamnare deliberata, indelung si meticulos programata, a «stimatului client» la… incapacitate de plata, cu executare silita si cu celelalte consecinte nefaste.

A apela la «ajutor bancar» e, fara indoiala, o forma de a-ti cumpara pe bani grei catusele sau, mai rau, streangul pentru spanzuratoare. Marturisesc, atunci cand se arata in institutia in care lucrez, cioclii bancari – cu mape elegante si costume impecabile – sa faca reclama «oportunitatilor bancare», mi-e greata – la propriu si la figurat – si ies din incapere”.

Serviciile prea secrete, guvernatorul, guvernul si ramificatiile sistemului judiciar, au „orbul gainii” cind vine vorba de fraudele din sistemul bancar. La prima minarie constatata, cele peste patruzeci la numar, care capuseaza populatia Romaniei, ar fi trebuit arse zdravan la seif si trimise de unde au venit, domule guvernator! Daca bancherii vor ca romanii sa le plateasca restantele, Statul trebuie sa le ofere slujbe platite cu 1.200 euro pe luna. Cerem prea putin si asa.

De nu, sa vina bancherii sa lucreze in locul lor pentru 80 de lei lunar sau sa traiasca fara nici un venit, din care sa achite taxele si impozitele (cele mai multe si mai mari din Europa), facturile la utilitati, medicamentele, hrana, cresterea si educarea copiilor… Atunci bancherii ar protesta in fata propriilor sedii in favoarea romanilor ruinati de creditele, dobinzile si comisioanele crescute fraudulos, odata cu cresterea suspecta a cursului de schimb si cu desfiintarea a milioane de locuri de munca.

Guvernul si guvernatorul nu-si falimenteaza acolitii, nici firmele in cirdasie, carora le sterge periodic datoriile. Ii falimenteaza pe romanii „plebei”, carora apoi le ia casa, masa, tractorul si nevasta. Degeaba imi bat gura, acesta este falimentul controlat al natiunii!

Ma intreb cite parale au primit ziaristii de la banci si cite parale fac ei, ca oameni, ca romani, de-au trecut in tabara camatarilor, iesind la atac, periodic, cu articole amenintatoare la adresa imprumutatilor. Cu cit i-au platit firmele de recuperare, pardon, mafiote, pe ziaristi, ca sa sperie si sa ameninte romanii? Vreau sa cred ca vom citi in curind in aceleasi ziare despre falimentul bancilor si al firmelor de recuperare si fuga lor din Romania.

Daca recuperatorii au epuizat intimidarea si amenintarea, iar romanii nu-si pot jupui pielea sa le-o dea, probabil le vor taia cite un deget si le vor duce bancilor trofeu, ca in filmele cu Yakuza.

Recuperatorii se bazeaza pe intimidare, amenintare, pe naivitatea sau neputinta clientului. Firmele de recuperatori nu au baza legala, ele alcatuind o retea de trintori fraudulosi, care se pricopsesc din alchimia haosului si a hotiei, din firimiturile – bogate, totusi, de la masa bancherilor, din teama si disperarea sarmanilor.

In multe cazuri, aceste firme-vampir apeleaza la rindul lor la executorii judecatoresti, care ii refuza, constienti ca de la romanul falimentat de stat nu se mai poate recupera nimic.

Colecta faradelegilor la bugetul bancilor si al statului ar trebui sa devina obiectiv strategic al guvernului. Domnule guvernator cu „g” mic, bancile se tin de furat, bancherii se tin de fraude, estimate la zeci si sute de milioane de euro, daca nu cumva, miliarde. Cu sprijinul dumneavoastra tacit, cetatenii au fost prinsi pe viata in latul „ingineriilor financiare” ale bancilor! Romania n-are nevoie de atitea banci pe teritoriul ei! In vechiul regim fiinta o singura banca pentru popor – C.E.C. -ul., si nici vorba de frauda.

Pe atunci, pentru subminarea economiei nationale era prevazuta pedeapsa capitala. Cine ar fi indraznit? Milioane de romani si-au cumparat – in mult hulita epoca de aur -, pe cind economia tarii concura cu strainatatea, case si apartamente cu imprumut la C.E.C., cu rate si dobinzi mai mult decit rezonabile. Atunci se putea. Astazi, in balta statuta si tulbure a junglei bancare te maninca de viu rechinii.

Sursa: Art-emis

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 263 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 187 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics