Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Bancile, Parastasul si Institutul
Aciduzzul | 10 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 262 vizualizari |
(8 voturi )

Maria Diana Popescu
Alta data puternica si unita, azi decimata, dezbinata si exploatata in fel si chip, clasa de mijloc este ca un miel care isi asteapta rindul la abator, de parca am trai in epoca fabianista. Valorile fundamentale sint aproape desfiintate, economia preluata ostil, ce ieri era blamabil azi devine laudabil. E timpul sa ne trezim! Resursele tarii sint la mina firmelor de bloc si in buzunarele chiaburilor autohtoni si straini. inainte de lovitura de stat din 1989 se extrageau 22 de milioane de tone de minereu, cu tehnologia amarita de atunci. Astazi minerii nu mai au identitate sociala, iar bogatiile subsolului au fost instrainate cu concursul F.M.I. Nici comunistii nici legionarii nu au atentat la drepturile fundamentale ale romanilor.

Mii de pensionari din tara, singurii care se mai revolta, au dat Statul in judecata pentru procedura confiscatorie. Statul a furat de la oameni, bancile i-au furat pe oameni. Trebuie sa plateasca!

Acum zece ani Argentina a alungat F.M.I-ul, mai apoi, afirmindu-se ca putere economica. Protejate de legislatie, in spatele ghiseelor, bancile prezente pe teritoriul tarii produc cele mai mari fraude, furturi, infractiuni si contraventii, prejudiciind grav persoanele juridice si fizice.

Nu putini directori de sucursale au fugit cu banii clientilor. Prin serviciile prea secrete si prin celelalte ramificatii ale sistemului judiciar, Statul s-a imbolnavit de „orbul gainii” cind vine vorba de evaziunea din sistemul bancar. Bancile, peste patruzeci la numar, care capuseaza populatia Romaniei, la prima minarie constatata ar fi trebuit arse zdravan la buzunare si trimise de unde au venit, domule prim- ministru!

Daca bancherii vor ca romanii sa le plateasca restantele, Statul trebuie sa le ofere slujbe platite cu 1200 euro pe luna. De nu, sa vina bancherii sa lucreze in locul lor pentru 80 de lei lunar sau sa traiasca fara nici un venit, din care sa achite taxele si impozitele (cele mai multe si mai mari din Europa), facturile la utilitati, medicamentele, hrana, cresterea si educarea copiilor.

Atunci bancherii ar protesta in fata propriilor sedii in favoarea romanilor ruinati de datoriile crescute fraudulos, odata cu cresterea suspecta a cursului de schimb si cu desfiintarea a zeci de mii de locuri de munca. Statul nu si-a falimentat acolitii, nici firmele in cirdasie, carora le-a sters datoriile.

Nu lor, ci miilor de romani dati afara de la lucru, condamnati la mizerie si foame, trebuia sa li se stearga datoriile. Degeaba imi bat gura, acesta este falimentul controlat al natiunii. Ma intreb cite parale au luat ziaristii de la banci si cite parale fac ei, ca oameni, de au trecut in tabara camatarilor, iesind iarasi la atac cu articole amenintatoare.

Cu cit i-au platit firmele de recuperare, pardon de camatarie, pe ziaristi, ca sa sperie si sa ameninte romanii? Sint sigura, vom citi in curind in aceleasi ziare despre falimentul bancilor si fuga lor din Romania. Daca recuperatorii au epuizat intimidarea si amenintarea, iar romanii nu-si pot jupui pilea sa le-o dea, probabil le vor taia cite un deget si le vor duce bancilor trofeu, ca in filmele cu mafioti.

Recuperatorii se bazeaza pe intimidare, amenintare, pe naivitatea sau neputinta clientului. Firmele de recuperatori nu au baza legala, sint o alta retea de trintori care se pricopsesc din alchimia haosului si hotiei, din firimiturile de la masa bancherilor si din teama sarmanilor. in multe cazuri, aceste firme represive apeleaza la rindul lor la executorii judecatoresti, care ii refuza, constienti ca de la romanul falimentat de stat nu se mai poate recupera nimic.

Colecta faradelegilor la bugetul bancilor si al statului ar trebui sa devina obiectiv strategic al guvernului. Domnule „prim”, bancile au intins numeroase capcane romanilor neprotejati de lege, care se schimba dupa „ingineriile financiare” ale Puterii. Romania nu are nevoie de atitea banci pe teritoriul ei! in vechiul regim fiinta o singura banca pentru popor – C.E.C., si nici vorba de frauda. Milioane de romani si-au cumparat, pe cind economia tarii duduia de sanatate, case cu imprumut la CEC, cu rate si dobinzi mai mult decit rezonabile.

„Bancile nu mai dau credite”, anunta presa cumparata de bancheri. Foarte bine, nici romanii nu sint nebuni sa mai ia credite, chiar de ar minca pita cu ceapa si apa. Asa ca, bancile ar trebui sa isi ia luminari pentru inmormintare si parastas si sa suporte efectul somajului, al saracirii si fraudarii clientilor. Spuneti NU imprumuturilor!, dragi romani.

Imi vine sa-i pling pe sefii de banci. Nu le mai dadeai de nas, aveai nevoie de programare ca sa discuti cu un sef de sucursala. Iar ofiterii de credit, bine instruiti, mai-mai sa-i duca acasa cu masina pe clienti, doar-doar ii va convinge sa mai ia un imprumut sau sa deschida cont la ei.

Am un sfat pentru banci: sa-si recupereze creditele restante, ma rog, neperformante, si banii virtuali de la angajatii lor, incepind de la directori pina la ofiterii de credit, care le-au bagat clientilor pe git comisioane si dobinzi crescatoare pentru suma imprumutata, care de la an la an s-au dublat, triplat, au crescut de patru, de cinci, de sase ori. Un calcul isaresc fraudulos a facut ca romanii cinstiti sa fie vinduti camatarilor mondiali.

Dobinzi extrem de mari, dobinzi frauduloase la dobinzi, comisioane de intirziere, comisioane la comisioanele de intirziere!

O datorie de 500 de euro a devenit una de 5.000 de euro. Doar 10% din datoria creata artificial reprezinta imprumutul.

Institutionalizind camataria, Guvernul a manifestat grija vitala fata de popor! Asta e partea ilegala si hidoasa a capitalismului romanesc: chiar daca nu mai vrea cetateanul sa se imprumute, statul se imprumuta in numele lui. si ma refer la datoriile facute de statul roman pentru bunastarea Puterii, care doarme cu somn de intentie, astfel ca strainii care au mituit-o, sa secatuiasca si mai mult natiunea.

Marea problema e ca rasa degenerata a Puterii de dupa 1989 a distrus absolut orice activitate economica productiva si, odata cu acestea, nucleele sindicatelor muncitoresti, de care se temeau, transformind Romania intr-o colonie de banci, moll-uri, marchet-uri, farmacii, cu o populatie saraca, ingropata in datorii. Ce se va intimpla cind nu va mai fi nici un obiectiv economic de furat, pardon, de privatizat? Probabil, se va trece la privatizarea organele interne ale romanilor. Preambulul acestei operatii se numeste „card de sanatate”.

Aruncati o privire si in curtea „Cantacuzino”, singurul institut producator de seruri si vaccinuri a devenit pricina de sfada. Sint interese mari in joc, iar terenul de sub el valoreaza milioane de euro, de dolari, nici eu nu mai stiu. La naiba cu toate vaccinurile! Fie ca le producem sau le importam, tot un atentat la sanatatea cetateanului sint.

Insa, institutul, cirpit si improvizat in cei douazeci de ani de capitalism, nu trebuie desfiintat la invocata lipsa de rentabilitate. Doar nu e o fabrica de pioneze, inutila economiei de tirg, si trebuie demolata! Ba ca nu e la standarde europene, ba ca nu are prestigiu, ba ca nu e competitiv. Aiurea! Se da cu prastia pentru ca sta pe un teren de aur in centrul Capitalei. La mijloc sint interese imobiliare.

Ce importanta are cercetarea stiintifica pentru rechini? in fapt se urmareste anihilarea totala a Cercetarii in Romania. Vor distrugerea institutului ca sa imbogateasca Companiile farmaceutice straine si pe rechinii imobiliari. Uriase sint mizele si scandalurile acestui an electoral!, iar Puterea se poarta ca la usa cortului. Guvernarea poporului se reduce la interese de partid si de clan.

Demagogie, duplicitate, ipocrizie, populism, mult clamatul interes national a ajuns un focar de coruptie parafat de justitie. Scandalul numirii judecatorilor Biroului Electoral Central, al votului uninominal pur, al revizuirii constitutiei, al retrocedarii proprietatilor nationalizate, al revocarii Robertei din fruntea Camerei de furat voturi, al demisiei sefului de la ANAF. Ultimul, o rocada menita sa distraga atentia de la afaceri necurate.

Dumnezeu si-a intors fata catre romani! Se demite. Se promite. Se numeste pionul, un avocat bogat, priceput la tranzactii, gata sa relanseze piata imobiliara, astfel ca metrul patrat de teren in Capitala si in tara sa coste cit la Monte Carlo! Aferim chiaburule! Ex ministrul mititel a fost demis prin telefon de catre presedinte, actualul, insusindu-si lectia, il demite tot prin telefon pe seful ANAF. Nu-i bai, a avut grija sa-si infiinteze un post la Directia de Verificare a Marilor Averi. O functie mai mica in grad pe o leafa mai mare in aceeasi institutie.

Schimbarea sefului ANAF, citat in dosare de coruptie, devenise necesara pentru Putere. Fiind an electoral, situatia risca sa ex­­plodeze, cu conse­cinte devastatoare. El stia totul despre masinariile finantarii costisitoare a campanii elec­torale. De aici compromisul. Demiterea de fatada si recompensa pentru tacere: sefia Departamentului de Control al Marilor Averi.

Chipurile, alungat de la stina, lupul a fost nu­mit paznic pe acelasi imas, la mioarele batrine.

Sursa: Agero Stuttgart

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 253 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics