Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Big Brother in varianta Omul Cavernelor. Jandarmeria Romana se foloseste si de facebook pentru a ne supraveghea
Aciduzzul | 1 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 255 vizualizari |
(2 voturi )

Colonelul Aurel Moise din cadrul Jandarmeriei admite ca astfel de actiuni pot fi posibile pentru a impiedica aparitia unor incidente. „Au aparut noi modalitati de comunicare si de organizare a adunarilor publice si trebuie sa prevedem in legislatie si acest lucru”, a admis ieri colonelul Aurel Moise, reprezentantul Jandarmeriei Romane, la intalnirea organizata de APADOR-CH si ActiveWatch in care s-a discutat modificarea Legii 60/1991, a adunarilor publice. Colonelul Moise a spus ca Jandarmeria sustine modificarea legii, pentru ca e de acord ca ea nu mai corespunde anilor pe care-i traversam, si s-a declarat de acord chiar si cu eliminarea din lege a obligativitatii declararii unor adunari publice. Cu mici amendamente.

Moise a fost intrebat daca Jandarmeria urmareste pe retelele sociale informatii despre organizarea unor adunari publice, moment in care colonelul a zambit pe sub mustata si a admis ca si acest lucru „ar fi posibil”. El a motivat interesul Jandarmeriei prin faptul ca institutia trebuie sa-si planifice permanent efectivele pentru interventii, si ca aceasta planificare ar fi unul dintre motivele pentru care e nevoie ca protestatarii sa notifice autoritatile cand vor sa iasa in strada.

La randul lui, comisarul Viorel Tanase, reprezentantul IGPR la acelasi eveniment, a jucat rolul „politistului rau” la intalnire. El a spus ca nu e impotriva modificarii legii, dar a accentuat nevoia de „ordine publica”, pentru ca „al cui drept il aparam noi in lege, al celui care vrea sa manifesteze? Dar pe cel care nu vrea, cine il apara?” s-a intrebat Tanase.

Legea 60/1991, abrogata sau modificata?

La discutiile despre modificarea Legii 60/1991 a participat ieri pentru scurta vreme si senatorul Ioan Ghise, dar si reprezentanti ai Guvernului si Ministerului Justitiei. Discutiile, care incheie proiectul de modificare a Legii 60/1991, derulat de APADOR-CH si ActiveWatch, au adunat la aceeasi masa mai multi reprezentati de ONG-uri si ziaristi.

Noul proiect prevede eliminarea notificarii obligatorii, la primarie, a adunarilor publice si mai multe obligatii pentru jandarmi, atunci cand intervin intr-o manifestatie publica. Modificarile sunt menite sa redea cetatenilor dreptul la libera exprimare prevazut in Constitutie si ingradit birocratic prin Legea 60, facuta in perioada mineriadelor.

Desi aparent toata lumea prezenta a fost de acord ca e nevoie ca legea sa fie modernizata (ba chiar ca ar trebui abrogata, dupa cum sustine consilierul senatorului Ghise, juristul Ioan Ciochina), cei doi reprezentanti ai fortelor de ordine, Moise si Tanase, au temperat asteptarile asistentei.

Moise a spus ca e putin probabil ca in acest an legea sa cunoasca vreo modificare, din cauza alegerilor generale din decembrie. Dar ca sigur la anul si Jandarmeria va repune pe tapet modificarea legii, iar atunci „speram sa avem o lege noua si moderna, cu adevarat in spiritul anului 2013”, a promis Moise.

Pana atunci, insa, Jandarmeria ne va monitoriza si pe Facebook, va da „attend” la adunarile noastre publice, dar in loc de buton de like va abuza de dubele din dotare, ca sa imprastie manifestantii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9888 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 479 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1244 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics