Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Cati bani ai primit din datoria facuta de Romania in numele tau la FMI?!
Aciduzzul | 30 august, 2011 | 1 comentarii | 471 vizualizari |
(5 voturi )

Gizela P. Wash
Datoria externa a Romaniei a ajuns aproape cat PIB-ul tarii pe undeva pe la 100 de miliarde de euro. Jumatate din aceasta datorie a fost acumulata doar in ultimii doi ani de echipa de aur aflata la conducerea tarii. Daca de acesti bani ar fi beneficiat romanii, pentru ca, nu-i asa, romanii trebuie sa ii plateasca timp de generatii de acum inainte, ar fi insemnat ca fiecare dintre noi, inclusive bebelusii si pensionarii, ar fi trebuit sa primeasca cate 5.000 de euro (2.500 de euro doar in ultimii doi ani). Daca ne raportam, insa, la familii, suma asta ar putea sa depaseasca 10.000 euro. La cat suntem de cumpatati, de voie de nevoie unii dintre noi, acesta suma ar fi fost absolut suficienta pentru inceperea unei mici afaceri. Numai datoria publica a ajuns la 50 de miliarde de euro.

Asta chiar daca pentru leprele cocotate in fruntea tarii acesti bani ar ajunge doar de restaurant pe cateva zile. Daca, fiecare familie de romani ar fi primit 10.000 de euro ca sa puna pe picioare o mica afacere, cu siguranta, altfel ar fi aratat Romania acum. Oricat de neverosimil ar putea parea pentru degeneratii din clasa politica de astazi, in Romania exista foarte multi oameni capabili, inteligenti si creativi care ar putea sa faca minuni daca ar avea doi lei acolo ca sa-si puna ideile in practica. Romanii sunt performanti. Leprele care ne conduc de 20 de ani nu sunt! Asta, ca sa-i dam replica presedintelui Traian Basescu.

Numai ca acesti romani cu potential sunt ocoliti de fluxurile de capital, fie ele de la stat sau de la banci, care, nu stiu cum se face, tot in buzunarele leprelor ajung. Si atunci ajungem la situatii ciudate pentru orice tara normal la cap, chiar si din Africa. Doctoranzi si masternazi care se calca pe picioare pentru un post prost platit de casier in Carrefour sau absolventi de stiinte politice care lucreaza in call-center. Asta, daca au putin noroc. Si e bine sa fie asa, pentru ca, nu-i asa, este periculos daca gasesc tihna necesara sa si gandeasca.

In schimb, vedem tot felul de lepre puturoase cu o pregatire “temeinica” pe la particulare care paraziteaza statul roman de la baza pana la varf. Este clar ca este periculos ca romanii sa aiba bani! In lipsa acestor programe de” capitalizare” a romanilor ni se servesc tot felul de mizerii, asa zise proiecte pentru sustinerea tinerilor intreprinzatori, cum este cel demarat de mioritara din punct de vedere etnic, doamna Andreea Paul Vass, nepoata unei ilustre kominterniste, Gizela Vass.

Aceste asa-zise programe de sprijinire a tinerilor antreprenori nu sunt, in fond, altceva decat niste caricaturi de proiecte care nu urmaresc decat un singur scop: drenarea unei halci consistente din banul public catre copii celor care formeaza clica politica de astazi. Care sunt relativ putini , lucru care se vede din numarul celor care “au reusit” sa le acceseze. Cu alte cuvinte, ca si in cazul datoriei externe, si in cazul acestor programe se ia de la cei multi ca sa se dea clicii, celor putini adica.

Si exemplele ar putea continua la infinit. Ganditi-va numai la beneficiarii locuintelor construite prin ANL, adica din banii nostrii, si vandute sau inchiriate apoi la sume de mizerie. In timp ce voi, cei dinafara clicii, platiti chirii imense pe piata libera. Mai toti “beneficiarii” sunt tinerele vlastare ale clicii sau slugoii lor. Nu exista alta varianta.

In concluzie, revenind la povestea noastra, chiar daca voi nu ati vazut un sfant din banii scriptici de la FMI (numai Dumnezeu stie daca chiar au fost luati sau daca chiar au fost asa multi) voi, copii si nepotii vostri va trebui sa va rupeti de la gura painea amarata si sa le platiti cu sacrificii, cu sange (si s-ar putea sa nu fie o metafora facila) timp de sute de ani de acum inainte. si, daca totusi vreti sa stiti unde s-au dus, faceti o vizita prin cartierele Pipera sau Primaverii sau, pur si simplu, bucurati-va privirea cu bordurile nou-noute puse pe cate doua, trei randuri.

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics