Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 17, 2021, 11:24 pm
Noros
Noros
20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h VSV
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Cele mai frecvente întrebări pentru porcine, gripa porcină A (H1N1)
Aciduzzul | 30 aprilie, 2009 | 0 comentarii | 232 vizualizari |
(2 voturi )

stefan-padureCele mai frecvente întrebări pentru porcine, gripa porcină A (H1N1)

Q1.Ce este gripa porcină?
Gripa porcină este o infecţie acută virală a tractului respirator cauzată de un tip de virus gripal. Rata mortalităţii este redusă la porci şi recuperarea are loc de obicei în termen de 7-10 de zile. Originea virusului de gripă porcină poate să apară şi la păsările sălbatice, păsări de curte, cai şi la om, dar transmiterea între specii este considerată un eveniment rar. Până în prezent, trei viruşi gripali de tip A subtipurile: H1N1, H1N2 şi H3N2 au fost găsiti la porci.

Q2. Poate gripa porcină infecta oameni?
Da. La oameni infecţiile cu virusul de gripă porcină au fost detectate ocazional de la sfârşitul anilor 1950, de obicei la persoanele care au avut contacte directe cu porcii (de exemplu, oamenii care lucrează în ferme de porci, etc.) În Europa, începând din 1958 au fost raportate un total de 17 de cazuri. În SUA, un focar de gripă porcină la oameni, a fost detectat la recruţi într-o tabără militară în Fort Dix, New Jersey, în 1976. Se presupune ca ar avea o legătură cu porcii, dar niciodată nu a fost descoperită. În schimb s-a transmis de la om la om, rezultând peste 200 de oameni infectaţi în 12 spitale şi un deces.

Q3. Care sunt simptomele de gripă porcină la om?
De obicei simptomele de gripă porcină la om, sunt similare simptomelor obişnuite de gripă sezonieră umana, care implică febră bruscă de debut şi probleme respiratorii, de asemenea ar putea apărea diareea.

Q4. Cum ajung oamenii sa se infecteze?
Cel mai frecvent, gripa porcină se transmite prin contact direct sau stând in imediata apropiere cu porci. Cazuri secundare de transmitere de la om la om, au fost raportate în trecut, dar acestea sunt foarte rare. Acest virus nu se transmite mâncând carne de porc sau produse din carne de porc.

Q5. Există un vaccin împotriva gripei porcine?
Da, există un vaccin disponibil pentru porci împotriva gripei porcine, dar nu există nici un vaccin pentru a proteja oamenii de la gripa porcină.

Q6. Este un vaccin de gripă sezonieră eficient împotriva gripei porcine?
Există anumite similitudini între H1N1 viruşi gripali umani (acoperiţi de vaccinul sezonier) şi noul H1N1 viruşi de gripă porcină, deci nu se poate exclude unele incrucişări. Cu toate acestea, investigaţiile trebuie să fie întreprinse pentru a determina aceasta, dacă este cazul. Aceste investigaţii sunt în curs de desfăşurare, dar va dura ceva timp.

Q7. Poate fi tratat virusul de gripa porcina la om?
Cei mai mulţi viruşi de gripă porcină au fost sensibili la medicamente antivirale, cum ar fi inhibitori de neuraminidază (oseltamivir şi zanamivir) şi medicamente mai vechi antivirale (amantadanes). Acest virus care a fost detectat în prezent în Statele Unite şi în Mexic este sensibil inhibat la neuraminidază dar rezistente la amantadanes.

Q8. Ce face ca situaţia din SUA şi Mexic sa reprezinte o nouă problemă?
Neobişnuit este virusul de gripă porcină, care acum a fost găsit în cele două state americane California şi Texas şi în Mexic conţine gene de porc, pasăre şi gene umane, într-o combinaţie care nu a fost observata înainte, nicăieri în lume. În plus, mai există informaţia că acest virus a fost transmis de la om la om şi rezultatele bolii au fost severe într-un număr semnificativ de cazuri în Mexic.

Q9. Care este situaţia din Europa?
Până în prezent nu au fost detectate cazuri în Europa. Cazuri au fost raportate numai în Statele Unite şi în Mexic.

Q10. Ce este de facut in aceasta situaţie?
Centrele Americane pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), Comisia Europeană împreună cu statele Membre şi ale OMS, Biroul regional pentru Europa sunt pentru monitorizarea şi evaluarea situaţiei îndeaproape. Autorităţile de sănătate publică în Mexic întreprind o serie de măsuri de control şi de gestionare a focarului, cum ar fi închiderea şcolilor, consilierea grupurilor prin masuri de evitarea şi distribuţia de antivirale. În plus au emis recomandări privind măsurile de igienă, pentru a evita răspândirea gripei. Autorităţile de sănătate publică din SUA , au emis de asemenea, consiliere cu privire la igienă, măsuri luate în regiunile afectate şi au intensificat controalele.

În UE, ECDC urmăreşte situaţia epidemiologică şi de evaluare a riscurilor şi Comisia Europeană lucrează în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene cu privire la toate riscurile de gestionare a problemelor, în Sistem de Avertizare şi Reacţie (EWRS). Comitetul de asigurări sociale de sănătate este in întâlniri pentru a discuta situaţia; Global Health Security este schimbul de informaţii, privind starea actuală a situaţiei şi contra-măsuri.

Q11. Ne-am confruntat cu o nouă pandemie de gripă?
O pandemie de gripă este caracterizată ca o lume în curs de desfăşurare la nivel epidemic, cauzate de un neobişnuit virusul gripal care infectează o mare parte din populaţie lipsită de imunitate la acest virus. În secolul 20 au existat trei pandemii de gripă, în 1918, 1957 şi 1968.
În cadrul Planului Global Pregătirea a Gripei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a definit şase faze de vigilenţă pandemica. Experţii independenţi vor revizui dovezile disponibile pentru a determina dacă Directorul General al OMS ar fi fost sfătuit să schimbe fazele. Pot încheia că nu există suficiente informaţii incă ca să dea astfel de sfaturi.

În Europa, în ultimii ani s-au înregistrat eforturi considerabile în pregătirea planului pandemiei şi toate statele membre naţionale au un plan de pandemie de gripă.

Q12. Este sigur să călătoreşti în Mexic, California sau Texas?
Nu există nici o declaraţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sau Centre Americane pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC),cu privire la orice restricţie de călătorie in regiunile afectate din Mexic, California sau Texas. Persoanele, care intenţionează să călătorească în Mexic, California, Texas sunt sfătuiţi să consulte site-ul OMS şi site-uri web al Ministerelor Afacerilor Externe sau institutele naţionale de sănătate publică. Toţi calatorii sunt sfătuiţi să urmeze măsurile generale de igienă, enumerate mai jos.

Q13. Ce pot face pentru a mă proteja dacă vreau să călătoresc în Mexic, California sau Texas? Călătorii ar trebui să urmeze precauţii standard în ceea ce priveşte infecţia respiratorie dacă călătoresc în zone în care infecţiile cu virusul gripal porcin a fost raportat. Calatorii din toate zonele afectate (în prezent, părţi din Mexic, California sau Texas) ar trebui să respecte astfel de măsuri generale de igienă ca:
Evitarea contactelor cu persoane care sunt bolnave. Când sunteţi bolnav, staţi la distanţă de ceilalţi pentru a nu-i îmbolnăvi. Staţi acasă atunci când sunt bolnavi. Te va ajuta sa nu-i îmbolnăveşti pe alţii. Acoperă gura şi nasul cu o batista când tuse sau strănuţi.. Arunca batista în coş, după ce o foloseşti. Spălaţi-vă mâinile des, vă va ajuta la protejarea împotriva germenilor. Spălaţi-vă mâinile de multe ori cu apă şi săpun, mai ales după ce tuşiţi sau strănutaţi. Ceva pe bază de alcool va curăţa mâinile mai eficient. Evitaţi să atingeţi ochii, nasul sau gura. Germenii se răspândesc, atunci când de multe ori o persoana atinge ceva care este contaminat cu germeni şi apoi atinge ochi, nas sau gură.

Q14. Ce precauţii sunt necesare pentru turiştii care se întorc din zonele afectate din Mexic şi Statele Unite ale Americii (California, Texas)?
Calatori întorşi din zonele afectate, Mexic şi Statele Unite ale Americii (California, Texas) ar trebui să-şi cerceteze sănătatea personale şi dacă în termen de şapte zile după întoarcere aveţi una sau mai multe din simptome enumerate mai jos, trebuie să contactaţi imediat un medic.
Febră, probleme respiratorii cum ar fi tusea sau „curge nasul”, durere în gât, eventual alte simptome, cum ar fi: dureri musculare, cefalee, frisoane, oboseală, vărsături sau diaree (nu este tipic pentru virusul gripal dar raportate de unele dintre recente cazuri de infecţie cu gripă porcine)

Sursa: http://stefanpadure.blogspot.com/

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 0 comentarii | 88 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 82 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 84 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 144 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics