Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 26, 2022, 9:02 pm
Parţial însorit
Parţial însorit
25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 14 km/h ENE
Răsarit: 5:38 am
Apus: 8:48 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Noua Inchizitie a Internetului
Aciduzzul | 28 ianuarie, 2012 | 0 comentarii | 193 vizualizari |
(1 voturi )

Pe 26 ianuarie 2012, Romania a semnat in Japonia controversatul tratat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) ce marcheaza inceputul unui Ev Mediu al Internetului pentru fiecare dintre noi. Modalitatea in care s-a realizat negocierea acestui acord il priveaza de credibilitate democratica şi de claritate juridica,numeroase prevederi ale sale fiind inca secrete. Desi a fost negociat timp de sase ani totul a fost desfasurat in el mai strict secret. Implicatiile acestui tratat sunt dintre cele mai sumbre pentru oricine foloseste Internetul iar cel mai grav este faptul ca toate mijloacele de control si informatiile personale ale oricarui internaut vor fi la dispozitia unor companii private. In acest mod se eludeaza controlul exercitat de organele statului sau de catre autoritatile public alese, iar detinatorii drepturilor de proprietate intelectuala vor avea access la viata personala a oricarei persoane fara a necesita un mandat sau o hotarare judecatoreasca.

Dar ce inseamna ACTA pentru fiecare dintre noi, ultilizatorii de Internet?

Furnizorul dumneavoastra de Internet va avea obligatia sa va monitorizeze intreaga activitate online. Siteurile pe care navigati, tranzactiile financiare online, discutiile prin intermediul programelor de tip messenger, tot ceea ce faceti online va fi monitorizat cu grija de catre angajatii acestor companii si oferit la cerere oricarei firme care are cea mai mica suspiciune ca aceste activitati au condus la incalcarea drepturilor de autor detinute de acestea.

Acestia vor opera dupa propriile reguli, nimeni nu va va aduce la cunostiinta ca are loc aceasta monitorizare si nu veti avea nici un mijloc sa va protejati. Practic vor putea face orice cu aceste informatii, inclusiv folosirea lor in scopuri publicitare Dreptul la viata privata este incalcat in mod grosolan, cu acceptul statului, care a ratificat acest tratat.

Daca aveti un site sau un blog acesta va putea fi inchis oricand in urma unei simple cereri din partea unei companii care se va plange firmei unde acesta este gazduit ca materialele postate acolo contravin drepturilor de autor.

Nu conteaza ca acesta incalcare poate fi o simpla imagine sau cateva randuri luate dinr-un articol publicat in alta parte. Cei ce au avut ocazia sa vada textul tratatului au mentionat faptul ca aceste prevederi sunt in mod intentionat cat mai vagi, pentru a simplifica inchiderea unui site.

Conscintele acestui tratat nu se opresc doar aici, ci vizeaza chiar si liberatea de opinie. Daca un site devine mult prea incomod pentru un guvern sau o companie, acestea pot cere oricand inchiderea acestuia, sub diverse pretexte.

Parlamentul European, in cadrul unui studiu asupra Acordului, a declarat ca este”dificil de stabilit care sunt avantajele semnificative pe care ACTA le ofera cetatenilor UE in plus fata de cadrul international existent.”

In studiu se arata de asemenea ca “acceptarea neconditionata a Acordului ar reprezenta un raspuns inadecvat din partea Parlamentului European, avand in vedere problemele care au fost identificate in legatura cu versiunea actuala a ACTA”.

Cu toate acestea, 22 de tari membre ale Uniunii Europene, incluzand Romania, au semnat acest tratat. Perspectivele deschise de ACTA sunt sumbre, iar drepturile omului par a nu avea nici o importanta pentru autoritatile romane, semnatare ale acestui tratat. De ce un acord cu consecinte atat de dezastruoase pentru drepturile noastre a fost semnat fara o consultare publica sau Parlamentara?

Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9846 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 460 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 524 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1221 vizualizari | 3 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 153 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics