Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Criza economica si Organismele Modificate Genetic (OMG)
Aciduzzul | 4 aprilie, 2011 | 0 comentarii | 154 vizualizari |
(3 voturi )

Pana nu de mult, doar unii savanti nebuni americani din domeniul biotehnologiei prezentau organismele modificate genetic drept singura solutie, chipurile, ecologica si profitabila pentru criza globala de alimente. Adunarea profitorilor rauvoitori si-a gasit un nou sustinator in persoana premierului britanic Gordon Brown. Acesta a trimis o scrisoare omologului sau japonez, presedintele grupului celor mai bogate tari industrializate, secretarului general al ONU si reprezentantilor FMI si ai Bancii Mondiale, prin care le propunea acestora un plan international pentru rezolvarea crizei, care sa includa si reconsiderarea cultivarii de OMG. In nota de fundamentare, inaltul oficial britanic punea cresterea numarului celor care nu-si pot asigura hrana zilnica pe seama reducerii sistematice a suprafetelor de teren cultivate cu grau si porumb in detrimentul celor destinate plantelor folosite la obtinerea biocombustibililor. Astfel, singura solutie viabila intrevazuta de Brown pentru combaterea foametei la nivel global este reconsiderarea culturilor transgenice, prin dezvoltarea unor varietati de cereale care sa reziste la seceta.

Atac la sanatate sub pretextul crizei economice

Criza financiara la nivel global a condus la scaderea puterii de cumparare si o data cu aceasta a readus in discutie, pe usa din dos, un subiect tabu in UE, alimentele modificate genetic. Desi se stie ca sunt extrem de daunatoare pentru sanatate, unele chiar producand in mod dovedit cancer, aceste produse sunt mai ieftine decat alimentele bio, ale caror preturi aproape ca s-au dublat in ultimii opt ani.

Totodata, produsele modificate genetic (OMG) aduc iresponsabililor avizi de bani care le cultiva cu pana la 30-35% mai mult profit decat cele naturale, acesta fiind unul dintre cele mai puternice motive pentru care marii producatori corporatisti fac lobby pentru “legalizarea” lor la nivel mondial.

In conditiile in care mai bine de jumatate din produsele agricole importate de europeni din America sunt modificate genetic, singurii specialisti intens mediatizati din domeniul alimentar, adica naimitii marilor corporatii precum Monsanto, sustin ca este inutil ca populatia sa se mai gandeasca daca OMG sunt bune sau nu (ce idee criminala!), deoarece acestea fac deja parte din viata noastra (prin reaua vointa a cui, oare?). Ideea insinuanta si extrem de periculoasa care se ascunde in spatele unor asemenea declaratii este aceea ca oricum lucrurile sunt dinainte hotarate… iar populatia este doar masa de manevra.

Adevarul este ca ieftine sau nu, s-a dezvaluit deja la nivel mondial ca aceste produse OMG sunt unul dintre factorii producatori de boli toxico-alimentare care afecteaza rinichii si ficatul, ca sa spunem doar ceva dragut. In plus, toxinele eliminate de aceste plante in sol pot ajunge in panza freatica, ceea ce dauneaza grav atat animalelor, cat si oamenilor.

La ora actuala, pe piata mondiala se afla trei tipuri de OMG: unele sunt trambitate ca rezistente la atacurile insectelor, altele ca rezistente la infectiile virale si altele ca avand toleranta crescuta la ierbicide.

Romania s-a aliniat politicii agricole a Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul organismelor modificate genetic, iar respectarea angajamentelor in acest domeniu implica interzicerea cultivarii de soia modificata genetic. Din pacate, ministrul roman al agriculturii Dacian Ciolos sustinea recent reintroducerea culturilor de soia modificata genetic, interzise in 2007. Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Marcel Cucu, a declarat in cadrul conferintei internationale “Biotehnologii agricole – Plante Modificate Genetic” ca suprafata cu porumb modificat genetic s-a triplat fata de anul trecut.

Potrivit reprezentantilor Greenpeace, porumbul modificat genetic este singurul autorizat in UE de zece ani, iar aceasta autorizatie este pe punctul de a expira si se fac studii pentru a se stabili daca aceasta planta pune sau nu in pericol siguranta populatiei si a mediului. In prezent, soiul MON810 produs de corporatia multinationala Monsanto este reevaluat de Comisia Europeana.

Alternative benefice

Romania are sansa sa-si relanseze agricultura prin culturi bio. Acceptarea de catre UE a acestor produse ar putea fi de bun augur pentru Romania, stat al carui potential agricol este mai mare chiar si decat cel al Poloniei, potrivit estimarilor facute de analistii Erste Bank. Valorificarea acestui potential ar putea face din Romania a treia putere agricola a Comunitatii Europene, iar produsele naturale romanesti ar putea deveni printre putinele alternative la alimentele modificate genetic importate de peste Ocean.

Din acest punct de vedere, am putea deveni opusul Braziliei, tara a carui produs intern brut se realizeaza in mare parte din agricultura, la fel ca si in cazul Romaniei, cu diferenta ca sud-americanii sunt al treilea mare producator mondial de organisme modificate genetic.

Solutia la actuala criza financiara nu sunt plantele modificate genetic si nici mai multe chimicale. Acestea pot doar imbolnavi, debilita si degenera populatia. Ce incredere putem sa mai avem in oameni de stat precum Gordon Brown, care au cu siguranta acces la informatii si date de ultima ora si isi pot da seama de consecintele impunerii la scara larg a OMG si cu toate acestea le sustin din toate puterile?

Solutia nu poate fi decat folosirea metodelor agriculturii ecologice care aduc recolte mai mari si realizarea unui sistem mai just de distributie. Aceste produse vor fi recunoscute cu usurinta drept superioare calitativ si cu adevarat sanatoase, ceea ce le va face extrem de cautate in momentul in care criza economica se va sfarsi.

Sursa: Ecolife

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 374 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 445 vizualizari | 4 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 364 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics