Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Traumele si nostalgiile comunismului
Cum a fost ucis la Targu Secuiesc colonelul-post mortem Aurel Agache in decembrie 1989. Marturii despre atrocitatile maghiare (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 3 martie, 2011 | 0 comentarii | 471 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

COLONEL GAVRIL ARDELEANU A FACUT URMATOAREA DECLARATIE CARE A FOST PUBLICATA IN CARTEA “ANUL NOU SE NASTE IN SANGE” :
“Atat la Targu Secuiesc, cat si la Baraolt, multimea infuriata, compusa in majoritate din fosti condamnati penal sau contraventional, fosti cercetati conform legii 18/1968 sau pentru detinerea ilegala de aur si valuta, precum si tigani, au impresurat sediile organelor locale de militie cu intentia vadita de a patrunde in acestea. Fostii comandanti ai acestor organe, cpt. Ioan Banciu, de la militia oras Targu Secuiesc si cpt. Radu Minea, de la militia oras Baraolt, m-au cautat de mai multe ori la telefon pentru a ma consulta ce sa faca. Le-am dat ordin sa incerce sa impiedice patrunderea in sedii, prin parlamentari, forta fizica etc.…, dar sub nici o forma sa nu foloseasca armamentul din dotare, deci sa nu traga in nimeni.

Dar cu toate stradaniile cadrelor de militie de la cele doua organe, multimea nu a putut fi oprita. La fostul sediu al militiei oras Targu Secuiesc au patruns in incinta, au furat 22 de pistoale ce se aflau in fiset in camera ofiterului de serviciu si cartusele aferente, au spart sediul organului orasenesc de securitate, care, la fel, a fost devastat, multe documente si materiale strict secrete au fost distruse sau furate, inclusiv tehnica operativa din dotare.

Aproape toate cadrele prezente la sediu, inclusiv comandantul militiei, au fost violentate de catre “revolutionari”: cpt. Ioan Banciu, lovit la fata si ochi; lt.maj. Aurel Grama lovit cu diferite corpuri contondente; lt. Nicolae Stefan a fost intepat cu un cutit in spate de catre persoane neidentificate; lt. Costache Augustin a suferit un politraumatism cu fractura coastelor VI – IX partea stanga, fiind spitalizat 30 de zile; plt. Eugen Rapean a fost lovit in diferite regiuni ale corpului si i-a fost fracturata o mana; Eugen Rosoi a suferit mai multe contuzii craniene si toracice, fiind spitalizat 5 zile; plutonierului Stefan Sasu i s-au aplicat mai multe lovituri in timpul carora i-au fost fracturate coastele V – VIII, fiind necesare 7 zile pentru vindecare; plt. Aurel Arama a fost lovit in diferite regiuni ale corpului ca si plt. Arpad Erszeny, agent de ordine. Maiorul Aurel Agache, fostul sef al formatiunii economice de la acelasi organ, a fost prins in oras si batut in mod bestial pana cand a decedat, dupa care i-au profanat cadavrul.

Dar iata cum s-au petrecut lucrurile cu maiorul Agache Aurel. Fiind grav ranit, ofiterul a incercat sa fuga din sediul Militiei, dar a fost urmarit de un grup mare de persoane pana in centrul orasului, unde a cerut ajutorul lucratorilor unei farmacii. Din multime s-au desprins patru-cinci persoane neidentificate care au intrat in sediul farmaciei si l-au scos afara pe ofiter. A fost lovit fara mila si doborat la pamant.

Doua masini ale Salvarii au intervenit pentru transportarea victimei la spital, insa elemente violente l-au tras afara din autovehicul pe ofiter, continuand sa-l agreseze.

In acest timp, pentru salvarea victimei au intervenit medicii Spitalului obstetrica-ginecologica, dar si acestia au fost agresati si amenintati, neputand sa acorde ajutorul necesar. Multiplele leziuni provocate prin lovire au cauzat moartea ofiterului, iar dupa ce s-a constatat ca a decedat, asupra cadavrului s-au efectuat acte de profanare. Astfel, intr-un ochi i s-a infipt o moneda, in celalalt emblema de pe cascheta, pe gura i s-a pus un sobolan mort, in final incercandu-se arderea cadavrului prin aprinderea imbracamintei. Un numar mare de persoane s-au postat in apropierea cadavrului, nepermitand ridicarea acestuia.

In jurul orelor 18,00 a fost organizat un mars in centrul orasului cu lumanari aprinse, iar in timpul trecerii pe langa cadavru multe persoane l-au scuipat si lovit cu picioarele. Dupa terminarea marsului, cand circulatia pietonala s-a rarit, doua persoane au luat cadavrul si l-au depus pe o strada in intuneric, transportandu-l la morga spitalului orasenesc, unde a ramas pana la data de 28.12 1989, cand a fost trimis la laboratorul de medicina legala Sf. Gheorghe. (IN REALITATE A FOST PRACTIC FURAT DE LA MORGA DIN TARGU SECUIESC DE CATRE O ECHIPA OPERATIVA FORMATA DIN OFITERI DE LA I.J.P. COVASNA – NOTA AAD). In seara zilei de 22.12 1989, dupa lasarea intunericului, un grup numeros de persoane a patruns in locuinta ofiterului pe care au devastat-o, furand bunurile mobile, iar ce n-au putut transporta au distrus. In final, au intentionat sa incendieze imobilul, dar au fost impiedicati de vecinii ale caror locuinte puteau fi puse in pericol.

In Memoriam Aurel Agache

Raportul de constatare medico-legala (autopsia) ofiterului de militie Agache Aurel

Poze de la autopsia ofiterului de militie Agache Aurel

Vezi si: Martiri.ro

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 972 vizualizari | 4 voturi

Aniela Radu AVEAM 11 ANI.Totul s-a petrecut in fata blocului meu din Strada Drumul Taberei nr.14, Sector 6, Bucuresti. Eu nu pot uita imaginile respective, nici mirosul de sange si nici strigatele militarilor chemati, debarcati din autocare si vanati in fiecare noapte in fata MAPN-ului pentru asa-zisa “Revolutie”!! Apartamentul meu era sub foc continuu tras […]

Autor: Aciduzzul | 16 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 554 vizualizari | 3 voturi

Ciudatul personaj pripasit sub pulpana lui Traian Basescu in urma cererii unui agent antiroman si a unui oligarh transnational, bloggerul Vladimir Ilici Tismaneanu, declama sus si tare pe canalele retelei sale ca raportul ticalos cu care a otravit societatea romaneasca din ignoranta teribila a presedintelui Romaniei nu a fost contestat decat de catre “marginali” “nefrecventabili”. […]

Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 2 comentarii | 1186 vizualizari | 9 voturi

“În plin avânt al comunizării României, valurile de teroare politică în forma “loturilor” de condamnaţi de “tribunalele poporului” deveniseră aproape fapt comun. Consilierul sovietic, sub acoperire, Denis Patapievici a instrumentat delaţiunile prin care s-a fabricat “Lotul de la Finanţe”. Ministrul Aurel Vijoli şi elita finanţiştilor români au fost judecaţi şi condamnaţi sub acuzaţia de introducere […]

Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 0 comentarii | 1096 vizualizari | 3 voturi

Fiica lui Alexandru Balaci, scriitor comunist responsabil cu îndoctrinarea populaţiei, este director artistic la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Ruxandra Balaci face echipă cu ginerele lui Leonte Răutu. Destinele mai multor instituţii culturale din România se află în mâinile copiilor celor care, în urmă cu mai bine de 20 de ani, se evidenţiau într-un sistem […]

Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 2 comentarii | 5068 vizualizari | 11 voturi

DECRET nr. 92 din 19 aprilie 1950 pentru nationalizarea unor imobile Publicat in BULETINUL OFICIAL nr. 36 din 20 aprilie 1950 ART. 1 Pentru intarirea si dezvoltarea sectorului socialist in economia R.P.R; Pentru asigurarea unei bune gospodariri a fondului de locuinte supuse degradarii din cauza sabotajului marei burghezii si a exploatatorilor care detin un mare […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics