Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Ești român?! Ești concediat!
Aciduzzul | 23 martie, 2013 | 0 comentarii | 168 vizualizari |
(2 voturi )

Mihai Giurgea
Vrei sa faci afaceri? Schimba-ti pașaportul! Numele de român a ajuns o condamnare la moarte in afaceri. Firmele românești nu se lupta numai cu criza: ci si cu imaginea mizerabila, creata de propriul lor guvern corupt. (Firmele private, desigur, ca pe alea de stat le doare-n cot de clienți si de piața: oricum au salariile asigurate de la buget).

Octavian, un cititor:

Anul trecut, pentru a mai aduna ceva clienţi, am participat la un târg cu firma mea, în străinătate. Mă gândeam că, dacă vânzările în ţara scad datorită sărăcirii populaţiei, măcar să mai atrag ceva clienţi de pe afară, pentru că şi în trecut nu am avut decât experienţe ok cu clienţii străini (comenzi ferme, serioşi în ceea ce priveşte termenele de plată etc.). Prin urmare, merg la târg cu un stand personalizat (şi foarte apreciat de toată lumea) cu produse special create pentru târg, cataloage, cu tot tacâmul.

Toate bune şi frumoase. Lumea intra în stând, pune mâna pe produse, încearcă, probează, etc., până mă întreabă din ce parte a Italiei sunt (numele firmei cred că le inspiră provenienţa Italiană). Aici se sparge buba. Păi eu sunt din România… la care mi se răspunde că am produse foarte frumoase, îşi iau câte un catalog sub braţ şi pleacă spunându-mi că mă vor contacta dacă va fi cazul. Lângă mine nemţii, italienii, turcii… toţi luau comenzi… firmele româneşti… șomau.

Credeţi-mă nu e vorba de produse, nici măcar nu am ajuns să mai povestim de preţuri. Dar principiul e simplu. Cum să dai tu o comandă unui român? Mai ales că comenzile astea se plătesc anticipat la livrare. Păi dacă eşti neamţ, francez, italian… eşti prost tu să trimiţi bani unuia din România, să vezi tu ce şi dacă îţi mai trimite ăla ceva în schimb, asta în timp ce tu auzi doar de lovituri de stat şi de curvele din România? Păi nu îţi mai prea vine.

La fel a fost şi anul ăsta în Austria. Aceeaşi reacţie.. ce frumoase produse, ce frumoase cataloage…de unde sunteţi? Păi, din România. Mulţumim, vă contactăm.

Ei, asta e problema… ”imaginea” nu e doar “imagine”, pentru că ne costă. Dar imbecilii care se plimba pe banii noştri prin Europa (şi nu numai) nu simt asta. Cum nu au muncit o zi în viaţa lor, ci se bat numai pe “timpi de emisie”, habar nu au ce înseamnă să alergi după clienţi. Şi la ce dracu îţi trebuie ţie clienţi când poţi fura de la buget cât cuprinde?

Românii sunt obligați sa devina italieni, bulgari, ciprioți etc.

Pana acum, românii își făceau firma in Bulgaria sau in Cipru, doar ca sa scape de taxele imense din România.

Acum, lucrurile sunt mult mai grave! Acum, ești obligat sa iți muți firma in alta țară: pentru ca altfel, pur si simplu mori. Rămâi fără clienți. Ești scos de pe piața.

Iar situația cea mai grava nu este pe piața din SUA sau Canada, ci fix in Europa. Adică exact pe piața care trebuia sa salveze economia româneasca si unde zice Victor Ponta ca am fi…membri cu “drepturi depline”.

Care drepturi, bai Ponta? Tu chiar ești complet rupt de realitate?

2012: 24.000 de firme românești, in insolventa!

Cu 20% mai mult ca in 2011 (sursa: analiza Coface). Iată topul dezastrelor:

Asta e realitatea! Iar politrucii mai au îndrăzneala sa mintă ca România ar fi ieșit din criza. Ca, cică, si-a revenit in 2012.

Ce e de făcut?

Un singur lucru: înlăturarea cat mai rapida a tuturor partidelor politice. Aici nu mai e vorba de mila. Nu mai e vorba ca pierdem temporar bani, din cauza unei explozii sociale. Da, pierdem, ne scad profiturile un an-doi: dar scăpăm de nenorociții care ne-au făcut zob, 22 de ani (si or sa ne facă in continuare, daca ii lăsăm).

Pentru binele României, întreaga clasa politică trebuie sa dispară. Altfel, dispare economia românească. Dispare poporul român.

Sau noi, sau ei!

Sursa: Capitalism pe paine

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 263 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 187 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics