Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Franta: Dosarul medical personal electronic (Saccsiv)
Aciduzzul | 28 martie, 2011 | 0 comentarii | 164 vizualizari |
(1 voturi )

Dosarul medical personal (DMP) este destinat sa contina datele personale ale pacientului, ca sa amelioreze calitatea si eficacitatea ingrijirilor (antecedente medicale, alergiile cunoscute, tratamentul urmat, bolile importante, etc.). Punerea in practica a DMP este unul din marile santiere a imbunatatirii calitatii ingrijirilor medicale acordate in Franta. Creat de legea no. 2004-810) din 13 august 2004, relativa la asigurarea de boala, DMP electronic va fi accesibil incepand cu 2011. DMP electronic contine informatiile medicale pertinenete si necesare pentru ingijirea pacientului si usureaza coordonarea tratamentelor si schimburile de informatii intre profesonistii din sanatate. Ïn decembrie 2010, CNIL (Comisia Nationala de Informatica si Libertati – in Franta), a autorizat aplicatiile informatice pentru prima faza (pe o durata de trei ani) necesare generalizarii DMP, pentru dezvoltarea progresiva a acestuia, in 2011, pe ansamblul teritoriului francez, sub raspunderea Agentiei Sistemelor de Informatie Partajate de Sanatate (ASIP Sanatate – Franta).

Dupa o experimentare multumitoare, infaptuita in mai multe regiuni franceze esentiale, ministerul Sanatatii a hotarat sa permita oricarui pacient deschiderea unui dosar medical personal (DMP) la orice profesionist din sanatate si la alegere (cel mai ades la medicul obisnuit) si, de asemeni, la spital. DMP contine, mai ales, date referitoare la:

• antécédente
• alergii
• prescriptii médicamentoase,
• résultate d’examene de biologie si de radiologie,
• lista de consultatii si de internari.

Dar DMP mai permite pacientului sa descopere si servicii noi, precum primirea automatica a rezultatelor de analiza asupra dosarului personal in linie sau posibilitatea de a acceda la « functiile de rappel a vaccinurilor, a schimburilor dematerializate cu medicul respectiv si a programelor de acompaniere terapeutica ».

De la inceputul lui 2011, serviciul in linie este deschis profesionistilor din sanatate. Acestia pot crea un DMP pentru toti asiguratii sociali care doresc. Incepand cu aprilie 2011, pacientii respectivi pot sa-si consulte dosarele medicale personale pe site-ul informatic dmp.gouv.fr.

Gratuit, ne-obligatoriu si destinat tuturor asiguratilor sociali, DMP este o posibilitate informatizata si foarte sigura, ca usureaza comunicarea intre diferitii profesionisti din sanatate, pe care pacientul ii va consulta. Crearea DMP se face in prezenta pacientului respectiv, cu consimtamantul sau si pe baza prezentarii cartii « Vitale ». Profesionistul din sanatate trebuie sa informeze asiguratul social asupra acestui serviciu si sa-i propuna definirea dreptului de acces la dosar (rezervat numai membrilor personalului medical desemnati de pacient). Odata cu crearea DMP, medicul transmite titularului acestuia o atestare de deschidere si o eticheta de lipit pe cartea « Vitale », pentru avertizarea profesionistilor de sanatate asupra existentei dosarului.

Incepand cu primavara lui 2011, DMP se va generaliza, progresiv, pe tot teritoriul francez. Pentru crearea acestuia, asiguratii sociali se pot adresa si institutiilor de sanatate echipate de programul informatic necesar, ceea ce va evita supraincarcarea medicilor generalisti.
In septembrie 2011, va fi stabilit un bilant national asupra lansarii DMP, prin considerarea parerilor primite din partea utilizatorilor acestui nou serviciu.

In ce priveste noua carte « Vital » electronica », aceasta va contine, de acum inainte si fotografia titularului, pentru evitarea fraudelor la asigurarea de boala si, mai ales, va contine informatii personalizate, precum numele medicului obisnuit, accesul la DMP, persoanele de prevenit in caz de accident sau opinia titularului asupra donarii de organe. Fiind mult mai sigura si cu o mai mare capacitate de memorie informatica, noua carte « Vitale » ofera mai multe servicii asiguratilor sociali.

De asemenea se va dezvolta si crearea dosarului farmaceutic (DP) pe internet. Acesta va permite farmacisitilor sa partajeze datele nominative relative la eliberarea de medicamente, ca sa previna interactiile medicamentoase. De asemenea, va fi generalizat pe tot teritoriul francez, dispozitivul « Web medic », care permite profesionistilor din sanatate de proximitate accesul la istoricul rambursarilor pacientilor care vin sa-i consulte.

Comentariu saccsiv:

Nu vorbesc ei nimic de cip, dar e electronic si perfect functional in marea piramida europeana a e-Guvernarii.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9892 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 479 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1244 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics