Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Ilie Serbanescu: Saracii si coloniile nu pot pierde decat lanturile!
Aciduzzul | 9 iulie, 2012 | 1 comentarii | 388 vizualizari |
(3 voturi )

Evenimentele politice controversate de la Bucuresti nu pot, evident, avea decat efecte negative asupra climatului si mediului economic. Dar nu poate fi vorba de un impact grav, distrugator, de care au vorbit politicieni afectati de aceste evenimente si, din pacate, si analisti independenti obisnuiti cu o retorica de tip bursier indiferent daca aceasta are potrivire sau nu cu anume realitati specifice. Politicienii perdanti ai acestor evenimente sunt de inteles. Iar plangerile si incriminarile lor sunt total in regula jocului, cu exceptia celor care exagereaza pe la Washington sau Bruxelles exagerarile fara indoiala intreprinse de adversarii lor politici de la Bucuresti. Sa fim insa corecti: straduinta deranjanta a celor de la USL de a confisca puterea in toate cotloanele ei, odata cu majoritatea parlamentara dobandita, este strict identica celei a PDL pe care o inlocuieste!

Nu era altfel ieri decat a ajuns sa fie azi! Este o continuitate perfecta. Cu zece ani in urma tot asa era si pe vremea lui Adrian Nastase, cand, nu intamplator,se vorbea de „partidul-stat” si de procesul de „PDSR-izare” a societatii. „PDL-izarea” din ultimii ani s-a straduit din rasputeri chiar sa depaseasca „PDSR-izarea”, iar acum USL incearca „USL-izarea”. Nu stim daca cei de la USL isi vor depasi inaintasii, dar ne-a uimit pe toti viteza cu care incearca.

Ce s-ar putea insa intampla in economie la o asemenea schimbare doar de figuri din cadrul unei solide continuitati pe fond in plan politic? Nimic! Ne va arunca Washingtonul sau Bruxellesul in statutul de colonie?! Dar, vai, Romania are deja acest statut! Ni se va taia votul din Consiliul European?! Dar ce, decide ceva Romania acolo?! Ne vor da Washingtonul si Bruxellesul afara din lume?! Doamne ajuta de ar face-o, caci poate am scapa si noi din statutul de colonie!

Dar, sa fim seriosi, nimeni nu-i fraier sa piarda chiar pe mana proprie vreo colonie! Delirul unor politicieni paraciosi de la Bucuresti, ca si al unor demagogi de la Bruxelles este aproape minunat pe cat este de alaturi de drum in legatura cu sanctiuni de acest tip la adresa Romaniei. Nu intereseaza de fapt la Washington sau Bruxelles cine se afla politic la carma la Bucuresti in masura in care Romania este si va ramane o colonie!

Restul sunt povesti. Nu vor mai fi dati Romaniei bani europeni?! Dar ce, ii luaram pana acum?! Nu ne vor mai admite in Schengen?! Ce blagoslovire, am scapa de obligatii pe care nu prea le putem duce! Sau nu ne vor mai primi in euro?! Vai, ne vor opri sa ne punem tichie de margaritar!

Saracii si coloniile n-au ce sa piarda, oameni buni, decat saracia si lanturile! Aceasta, pe fond!

Si acum cateva variatiuni pe claviatura folosita de analistii cu retorica bursiera. Impactul negativ al unor evenimente politice nefericite este rezumat de catre acestia in felul urmator: 1) nu mai vin investitorii; 2) ti se scade ratingul; 3) nu te mai poti imprumuta de pe piete sau n-o poti face decat mai scump. Sa vedem concret situatia pe puncte: 1)investitiile directe externe s-au prabusit demult si complet; 2) de cand cu acordul cu FMI-UE, in ciuda balivernelor despre salvarea de catre acesta a Romaniei si certificatul obtinut astfel pentru accesul pe pietele de capital, Romania are un rating „underinvestment grade” (adica nerecomandabil pentru investitii), caruia in jargon financiar i se spune „junk” (adica de aruncat la gunoi) si atunci la ce lada sa ne mai trimita?!; 3) recursul statului roman la resurse atrase pentru finantare este facut masiv de la bancile straine de pe piata interna, neexistand absolut nici un pericol de a nu mai primi bani de la acestea, caci bancile straine de aici tocmai din asta traiesc, economia reala nemaicreditand-o de mult (si daca nu mai au bani, le da BNR bani ca sa imprumute statul si ele s-o duca tot mai bine)!

Dar apropo de BNR! Cei care incearca sa puna si caderea leului pe seama turbulentelor politice, sa aiba in vedere ca de trei ani BNR tine artificial cursul supraevaluat si ca banii cu care a finantat aceasta costisitoare supraevaluare sunt cei imprumutati de la FMI-UE care, din acest an incolo, trebuie dati accelerat inapoi!

Sursa: Jurnalul via Razboi intru cuvant

 

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 253 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics