Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Increngaturile Ericsson. Bogdan Chiri(e)ac, vecin cu vicepresedintele de la Ericsson Romania
Aciduzzul | 13 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 447 vizualizari |
(2 voturi )

“Jurnalistul” acuzat ca a intermediat “spaga suedeza” locuiestein acelasi bloc cu unul dintre fostii sefi ai companiei. Totodata, fostul ministru Sorin Pantis e acuzat ca a luat bani de la Ericsson. Acuzat de brokerul fugar Cristian Sima ca ar fi mijlocit spaga de 7 milioane de euro dintre concernul Ericsson si „decidentii politici” de la Bucuresti, jurnalistul Bogdan Chirieac a negat vehement orice legatura cu oficialii companiei suedeze. Coincidenta sau nu, el locuieste in acelasi bloc cu fostul vicepresedinte al Ericsson Romania, Antoniu Radu Petrescu. Imobilul este situat pe strada Alexandrina, nr. 19, la doi pasi de Piata Aviatorilor. Complexul rezidential are mai multe apartamente de lux, fiecare avand suprafata unei vile. (in foto apare si masina individului-n.bp)

Chirieac nu neaga ca este vecin cu fostul sef de la Ericsson, dar spune ca este o simpla coincidenta. „Sunt prieten cu Antoniu Petrescu de foarte multi ani. Este o legatura absolut umana si fara alte chestiuni… E o simpla coincidenta ca locuim in aceelasi imobil. Dar nu inteleg ce relevanta are? Eu am achizitionat acolo un apartament in 2001. Dupa un an sau doi s-a mutat acolo si Antoniu Petrescu. Am spus si repet, suntem doar prieteni, nu am facut afaceri impreuna”, a declarat ieri Chireac pentru „Adevarul”.

Inca un demnitar pe “lista neagra”

Scandalul a izbucnit dupa ce brokerul Sima, suspectat ca ar fi fugit in Islanda cu banii clientilor, a dezvaluit ca oficialii filialei Ericsson Romania ar fi mituit politicieni romani cu 7 milioane de dolari. in schimbul mitei, compania ar fi primit de la statul roman contractul de 40 de milioane de dolari pentru implementarea sistemului 112 – numarul unic de urgenta.

Potrivit lui Sima, jurnalistul Bogdan Chirieac, Thomas Lundin si Antoniu Petrescu ar fi fost asociati in firma sa, WBS Holding Limited, din Insulele Virgine Britanice. in conturile firmei ar fi fost depusi banii inainte de a ajunge la “destinatari”.

intre timp, lista celor care ar fi fost mituiti de Ericsson se largeste. Fostul ministru al Telecomunicatiilor, Sorin Pantis, a fost nominalizat de fostul director al Ericsson Romania, Thomas Lundin, alaturi de actualul ministru Dan Nica.

Mita pentru „decidentii politici”

Sorin Pantis (52 de ani) a condus Ministerul Comunicatiilor in perioada 1997-1998. El s-ar fi numarat printre „decidentii politici” platiti pentru „a apara interesele companiei L.M. Ericsson”. in paragraful referitor la Pantiș, avocatii lui Lundin au consemnat:

„Din dovezile scrise aduse la Curtea de Arbitraj (precum și de avocatii L.M. Ericsson) reise ca platile s-au facut, printre altele, și catre Sorin Pantiș. Este greu de conceput ca persoana fizica Thomas Lundin ar fi putut sa profite, in vreun fel, de plata respectiva destinata factorilor decidenti. In schimb, este de la sine inteles ca masurile de plata a acestor persoane influente din Romania au avut ca scop inlesnirea activitatii L.M. Ericsson in Romania”. Documentul a fost publicat de jurnalistii de la Rise Project.

Fostul ministru respinge insa acuzatiile. „ Este o minciuna si o prostie! Pe Thomas Lundin l-am vazut doar o data, iar pe Toni Petrescu (fostul viceptresedinte al Ericsson Romania) de mai multe ori. Nu am avut nicio legatura cu ei. A fost o relatie oficiala, erau niste negocieri pe vremea aceea pe tema datoriilor pe care le avea Romania fata de Suedia. in acest context ei au facut o vizita la minister”, a declarat ieri Sorin Pantis pentru „Adevarul”.

Pantis, omul lui Voiculescu

Nu este prima oara cand numele fostului ministru este implicat intr-un scandal de coruptie. in 2008, Pantis a fost acuzat ca, in calitate de director executiv al Grivco, companie detinuta de familia liderului PC Dan Voiculescu, ar fi intocmit si folosit un document fals pentru „a sustine nereal” majorarea capitalului social al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Un alt dosar penal in care a fost implicat Sorin Pantis este Rompetrol. in 2006, fostul ministru a fost acuzat de „manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat”.

Dan Nica, legaturi cu Ericsson

Acuzat ca ar fi primit mita de la Ericsson, ministru Dan Nica face afaceri cu un fost manager al subsidiarei acestui concern in Romania. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, el este asociat cu tatal sau, Vasile Nica, si cu Adrian Clement, fost director de vanzari la Ericsson Romania, in firma Viticom SRL Panciu. Societatea a primit de la Ministerul Agriculturii 944.000 de lei pentru reconversia unei plantatii cu vita de vie, precum si o subventie de 153.000 lei. Din partile sociale detinute, Nica a incasat anul trecut dividende in valoare de 60.000 de lei.

Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 263 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 187 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics