Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Advertoriale
Intra in Concurs! Castiga o carte-eveniment dedicata celor cazuti in luptele pentru integritatea Republicii Moldova si apararea fruntariilor Europei
Aciduzzul | 13 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 195 vizualizari |
(2 voturi )

TRANSNISTRIA 1989-1992. Cronica unui razboi “nedeclarat” – de general Ion Costas, lansata pe 8 noiembrie la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” si disponibila spre cumparare la Editura Rao.

Pentru a castiga cartea oferita de Editura RAO si portalul Basarabia-Bucovina.Info, trebuie sa indepliniti trei criterii:

1. Sa raspundeti la intrebarea: Cand a avut loc Razboiul din Transnistria?

2. Sa dati un Like paginii de Facebook a Grupului Editorial RAO

3. Si un Like pe pagina de Facebook Basarabia-Bucovina.Info

Trimiteti apoi raspunsul cu datele Dvs de contact pe adresa de e-mail: contact@basarabia-bucovina.info

In urma tragerii la sorti puteti deveni castigatorul unui volum al cartii generalului Ion Costas Transnistria 1989-1992: Cronica unui razboi “nedeclarat”

Castigatorul va fi desemnat prin tragerea la sorti din data de 20 noiembrie a.c. si apoi anuntat pe paginile de Facebook ale Rao Books si Basarabia-Bucovina.Info si prin e-mail.

Daca sunteti din Bucuresti puteti ridica volumul chiar de la autor, cu autograf, in cadrul lansarii de la Targul de Carte Gaudeamus din data de 21 noiembrie, ora 16.00, organizata la standul Editurii RAO.

Perioada de desfasurare a concursului: 10 noiembrie – 20 noiembrie 2012, orele 20.00. Castigatorul va fi afisat pe site in data de 21 noiembrie, la orele 00.00.

Va multumim!

Despre Grupul Editorial RAO:

Fondat in 1993, Grupul Editorial RAO este orientat in principal spre publicarea de traduceri. De multi ani, RAO se mentine in topul celor mai bine cotate edituri.

Despre Basarabia-Bucovina.Info:

Basarabia-Bucovina.Info este un proiect interactiv de recuperare vizuala a spatiului istoric romanesc lansat anul acesta de ziua “romanului absolut”, Mihai Eminescu, si cofinantat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

Despre Carte:

Transnistria 1990-1992: Cronica unui razboi “nedeclarat”

General Costas Ioan

Avem in fata o extraordinara carte de investigatie, in care cititorul roman il va intalni pe patriotul Ion Costas, parintele fondator al politiei si armatei moldovenesti, care isi pune talentul de povestitor avizat in slujba recuperarii istoriei nefalsificate a nasterii si devenirii Republicii Moldova. Cartea abunda in detalii, cele mai multe absolut inedite, despre ce s-a intamplat in Basarabia dupa destramarea URSS, dar si despre cauzele prabusirii atotputernicului imperiu comunist.

Autorul, suprapunand peste experienta sa directa, intelesurile ulterioare ale evenimentelor, informatiile colaterale, dezvaluirile incendiare bazate pe mii de documente adunate si pastrate cu grija, ataca si portretizeaza elita politico-aministrativa a Moldovei, diseca mecanismele complicate care au dus la obtinerea independentei acesteia, descrie razboiul ciudat din Transnistria si evenimentele care au condus la formarea autoproclamatei Republici Moldovenesti Nistrene.

Ion Costas nu omite sa vorbeasca si despre inceputurilor relatiilor cu Romania, dar si despre lupta lui pentru introducerea grafiei latine. Generalul Costas dedica aceasta carte – eveniment celor cazuti in luptele pentru integritatea Republicii Moldova.

Detalii la http://www.raobooks.com si http://basarabia-bucovina.info.

Iata si un prim extras-bomba din carte, publicat in exclusivitate de Basarabia-Bucovina.Info:

EXCLUSIV. Actiune 007 de Basarabia: Cum a fost rapit Igor Smirnov din plina strada in Kiev si adus la Chisinau pentru a fi apoi eliberat la Tiraspol

”Capi­to­lul 22. Ha­i­tui­re­a lui­ Smi­rno­v

Planul secret al rapirii. Cine a hotarat soarta liderilor de la Tiraspol? Aventurile grupului lui Panteleev la Kiev. Cum si-a predat Smirnov toti sustinatorii? Travkin la Tiraspol: incognito de la Moscova. Razboiul feroviar al Transnistriei. De ce Ion Hadarca a intervenit in favoarea lui Smirnov? „S-a indreptat“ si a fost trimis la Tiraspol. Sfarsitul blocadei caii ferate si inceputul razboiului financiar. A fost Snegur un presedinte intelept?

(…) Soarta lui Smirnov si a lui Maracuta, acuzati de activitati anticonstitu­tionale prin incalcarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova (art. 67 din Codul Penal al RM), a fost hotarata de trei persoane: Mircea Snegur, eu si procurorul general, Dumitru Postovan. Am insistat pentru arestare, Snegur inclina spre acelasi lucru, insa Postovan s-a tot gandit doua zile, fara sa emita mandat de arestare.

Procurorul general al Moldovei insista ca mandatul de arestare al lui Smirnov (acesta find deputat) va fi semnat de el numai cand se va lua decizia parlamentara de arestare. in acelasi timp, Smirnov, Maracuta, Rileakov si Zagreadski care, dupa inabusirea puciului, au inteles ce-i asteapta, isi petreceau ziua in sediul pazit al Comitetului exe­cutiv orasenesc din Tiraspol, iar noaptea – la Statul-Major al Armatei a 14-a, unde au cerut azil in seara zilei de 21 august. Ei au fost intampinati cu bucurie de generalul-locotenent Ghennadi Iakovlev care le-a propus li­derilor autoproclamatei republici, sub acoperirea Armatei ruse, adapost si companie placuta, precum si posibilitatea de a lua legatura cu Moscova, Bender, Dubasari si Grigoropol.

Cererea Chisinaului de a-l preda pe Smirnov a fost refuzata categoric de catre generalul I. Morozov, comandantul Districtului Militar Odessa. Smirnov era foarte confuz si, dupa cum si-au amintit colegii sai, in prima noapte dupa arestarea sustinatorilor lui, repeta incontinuu: „Acesta este sfar­situl Uniunii. Cu orice mijloace trebuie sa cautam o modalitate pentru ca republica noastra sa iasa din acest vartej, pana sa apuce sa ne traga la fund acest Titanic. Trebuie sa convocam urgent o sesiune, daca nu maine, atunci ziua urmatoare“.

In dimineata care a urmat, o dimineata rece a zilei de 23 august, reve­nind in Casa Sovietelor, am urmarit intr-o tacere deplina editia de dimineata a Mesagerului de la Chisinau. Crainica, cu o malitiozitate ce dadea pe afara, a relatat cum comandantul armatei ruse, general Iakovlev, ii ascunde pe teri­toriul Armatei a 14-a pe pucistii invederati din Transnistria si ne-a pronuntat numele de familie. O oarecare lichea in uniforma militara ne‑a facut‑o­…

Duminica, 25 august, in secret, la subsolul uzinei Kirov a avut loc sesiu­nea Sovietului suprem al asa-numitei RSSM nistrene, care a adoptat „Decla­ratia de independenta a RSSMn“ si a adresat un apel catre Sovietul Suprem al Ucrainei. Smirnov s-a hotarat sa fuga la Kiev, sperand in bunavointa lui Leonid Kravciuk.

Dupa ce i-a transferat prerogativele sale de sef al RSSMn lui Andrei Manoilov, nou-alesul sef de stat s-a deplasat la Odessa, de unde impreuna cu Grigori Maracuta, Vasili Iakovlev si Veaceslav Zagreadski a ple­cat la Kiev cu un avion. Varianta oficiala a scopului calatoriei ar fi fost, chi­purile, necesitatea de a inmana Sovietului Suprem al Ucrainei o copie a Declaratiei de Independenta si cererea de a intra in componenta Ucrainei.

La inceput, Smirnov si colegii sai au stat in hotelul KGB din Ucraina, lucru despre care am aflat si noi. Apoi, grupul s-a mutat la hotelul Sovietu­lui Suprem al republicii, unde era pazit de persoane din cadrul Comitetului Securitatii de Stat al Ucrainei (KGB). L-am sunat, la Kiev, pe omologul meu, ministrul afacerilor interne al Ucrainei, general-colonelul Andrei Vasilisin.

Cu MAI din Ucraina semnasem anterior un tratat de colaborare in dome­niu serviciilor operative. La solicitarea de a acorda sprijin operativ in vede­rea arestarii criminalului de stat Igor Smirnov, in conformitate cu mandatul de arestare emis de catre procurorul general al Moldovei, Dumitru Postovan, acesta a transmis ca refuza categoric, referindu-se la faptul ca Moldova tre­buie sa-si rezolve problemele pe teritoriul propriu. Astfel, organele de stat ale Ucrainei s-au dat deoparte cu totul. Iata ca atunci a si fost elaborat pla­nul secret de rapire a lui Smirnov. (…)”

Mai multe la Basarabia-Bucovina

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2015 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează marţi, 4 august, orele 11.00, la sediul din Șos. Pantelimon, nr.340-342, sector 2, București, o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul se desfăşoară în perioada 1 iulie 2015 – 31 […]

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2015 | 1 comentarii | 198 vizualizari | 1 vot

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează marţi, 4 august, orele 11.00, la sediul din Șos. Pantelimon, nr.340-342, sector 2, București, o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Program de stagii de practică în chirurgie generală și ginecologică și consiliere profesională pentru studenți la medicină”, proiect POSDRU/189/2.1/G/155735. Proiectul se desfăşoară în perioada iulie – noiembrie […]

Autor: Aciduzzul | 12 noiembrie, 2013 | 0 comentarii | 366 vizualizari | 8 voturi

Portalul fabricadeoferte.com vine cu un concept inedit pentru România, dar care se bucură de succes în Occident de mai multe decenii. Principiul este simplu: ai nevoie de o firmă pentru o lucrare, pui cererea pe site, după care nu-ţi mai rămâne decât sa alegi varianta optimă pentru proiectul tău. Pe lângă timpul economisit, ai garanţia […]

Autor: Aciduzzul | 11 iulie, 2013 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 1 vot

Casa de productie film & TV angajeaza director de vanzari si agenti de vanzari pentru comercializare de spatii publicitare in cadrul unor emisiuni difuzate la televiziuni centrale. Experienta in piata media reprezinta un avantaj. Conditii avantajoase. Va rugam trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@badpolitics.ro.

Autor: Aciduzzul | 11 iulie, 2013 | 0 comentarii | 127 vizualizari | 1 vot

Publicatie de agricultura angajeaza director de vanzari si agenti de vanzari pentru comercializarea de reclama in cadrul conferintelor si meselor rotunde organizate in parteneriat cu asociatiile de fermieri si mass-media centrala. Experienta de vanzari in domeniul agricol reprezinta un avantaj. Conditii avantajoase. Va rugam trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@badpolitics.ro.

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics