Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Libertatea – un moft. Obama poate inchide internetul pentru 4 luni, conform noilor competenţe de urgenţă (Iulian Urban)
Aciduzzul | 29 iunie, 2010 | 0 comentarii | 136 vizualizari |
(1 voturi )

Proiectul de lege pentru “butonul de oprire” a fost aprobat; acum merge la Senat. Preşedintele Obama va primi puterea de a închide Internetul pentru cel puţin patru luni, fără supravegherea Congresului, in cazul în care Senatul voteaza pentru proiectul de lege care creaza “butonul de oprire”, proiect ce a fost aprobat de un comitet cheie al Senatului ieri, şi acum se mută in plen. Legea protejarii spatiului cibernetic drept bun naţional, care este intens promovata de senatorul Joe Lieberman, ar preda puterea absolută guvernului federal, de a închide reţelele şi a bloca traficul pe internet anumitor ţări în conditiile declararii unei urgenţe naţionale. În ciuda scrisorii Centrulului pentru Democratie si Tehnologie şi a altor 23 de scrisori adresate de organizaţii de tehnologie lui Lieberman şi altor susţinători ai proiectului de lege, prin care isi exprima îngrijorarea că legislaţia ar putea fi folosita pentru a înăbuşi libertatea de exprimare, Comisia Senatului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a aprobat proiectul de lege înainte ca acesta sa ajunga in plenul Senatului.

Ca răspuns la criticile pe scară largă fata de proiectul de lege, a fost adaugata o formulare care ar forţa guvernul să obţină aprobarea Congresului pentru a extinde măsurile de urgenţă mai mult de 120 de zile. Totusi, acest lucru ar oferi lui Obama autoritatea de a închide Internetul cand are chef, fără supravegherea sau aprobarea Congresului, pentru o perioadă de cel puţin patru luni.

Senatorii care promoveaza proiectul de lege au respins afirmaţia potrivit căreia proiectul de lege ar crea “un buton de oprire” pentru Internet; ei nu contesta că Obama va primi autoritatea de a închide Internetul, ca parte a acestei legislaţii, si spun că el deja are puterea de a face acest lucru.

Aceştia au susţinut că “Preşedintele are deja aceasta putere, conform Legii privind comunicatiile”, de “a provoca închiderea oricărei instalaţii sau staţii de comunicare prin cablu” atunci când există “o ameninţare sau stare de război”, relateaza Sydney Morning Herald.
Temerile că legislaţia are ca scop supunerea Internetului deciziilor de reglementare ale guvernului Statelor Unite, într-o ofensivă împotriva libertăţii de exprimare, au crescut dupa ce, Duminică, Lieberman a evidenţiat faptul că planul ar dori sa imite politica Chinei de supraveghere si cenzurare on-line.

“Chiar acum in China, guvernul poate deconecta părţi ale retelei sale Internet în caz de război şi trebuie să avem si aici aceasta posibilitate”, a delarat Lieberman pentru reporterul CNN, Candy Crowley.

În timp ce atenţia mass-media şi a publicului este indreptata spre catastrofa deversarii de petrol a BP, legiuitorii pregătesc in linişte cadrul care va permite lui Obama, sau oricarui preşedinte care îl urmează, sa traga o cortină de fier tehnologica; astfel guvernul va avea controlul complet asupra Internetului.

Aşa cum am ilustrat, temerile legate de securitatea cibernetica au fost exagerate pentru a masca ordinea de zi reala din spatele proiectului de lege – strangularea dezvoltarii unor pieţe mass-media alternative şi independente, care expun atrocităţile guvernului, musamalizarile şi clientelismul, mai clar ca niciodată.

Într-adevăr, China foloseşte o retorica similara cu privire la necesitatea de a menţine “securitatea” şi de a combate războiul cibernetic prin controlul pe web, atunci când, în realitate, întregul lor program este concentrat pe eliminarea oricui critica statul.

Scopul real din spatele controlului guvernamental asupra Internetului a fost întotdeauna de a sugruma şi sufoca presa independenta, care este în prezent în competiţie, şi chiar destabilizeaza presa centrala; site-uri precum Drudge Report atrag acum un trafic mai mare decât multe ziare mari adunate la un loc. Ca parte a acestui război împotriva mass-media independenta, FTC a propus recent o “povara fiscala”, care ar forţa organizaţiile independente din mass-media sa plateasca taxe care vor fi folosite pentru a finanţa ziare centrale.

Sursa: Iulian Urban, Prison Planet

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9895 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1245 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics