Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Liste
LISTA eternilor chiriasi ai RA-APPS. „E o casa, unii ii zic abuziv vila, desi conceptul de vila nu e definit”
Aciduzzul | 14 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 346 vizualizari |
(2 voturi )

Nu mai au functii publice, dar inca ocupa locuintele de protocol ale RA-APPS. Mircea Geoana, Adrian Severin, Serban Nicolae, Joita Tanase, Mioara Roman sau Gelu Voican Voiculescu ocupa de ani de zile vile sau apartamente ale statului care in principiu sunt destinate celor cu demnitati publice si care nu au o locuinta in Bucuresti sau chiar vanzarii. Fiecare are insa o explicatie: ba ca au contracte de inchiriere si locuintele nu sunt de protocol, ba ca au castigat in instanta dreptul de a fi chiriasi sau pur si simplu nu au unde sa se mute. Unii au restante de milioane de lei. Este cazul lui Gelu Voican Voiculescu si al Mioarei Roman, care se judeca in intanta pentru stergerea datoriilor. Atii sunt datori la utitilitati. Este si cazul lui Mircea Geoana. Un nume nou intrat pe lista este cel al actualului ministru al Educatiei, Remus Pricopie, care a ramas in casa RAAPPS oferita de guvernul Tariceanu inca patru ani dupa ce nu a mai fost secretar de stat, pana acum, cand si-a redobandit dreptul la locuinta de serviciu.

Premierul Ponta a declarat ca va desecretiza lista integrala a celor care au case de la RA-APPS si a promis aseara ca in casele de protocol vor ramane doar ministrii si secretarii de stat in functie care au dreptul legal.

Pana atunci, Gandul a realizat o lista preliminara cu politicieni sau personaje publice care stau in casele RA-APPS.

Chiriasul Geoana, dator la APANOVA

Pana in decembrie, cand guvernul Ponta a extins lista potentialilor beneficiari pana la sefii de departamente din ministere, legea le dadea doar demnitarilor dreptul sa stea in case de protocol pe perioada mandatului si inca cel mult 30 de zile. Dupa mai multe incercari anuntate public de a se muta, Mircea Geoana nu a reusit nici acum, la peste un an de la demiterea de la sefia Senatului, sa plece vila de pe strada Cucu Starostescu, inchiriata de la RA-APPS in 2004.

Faptul ca Mircea Geoana inca locuieste in vila de pe strada Cucu Starostescu este dovedit de factura de la ApaNova. Mircea Geoana are o factura restanta de 380 de lei emisa de furnizorul de apa in luna decembrie 2012.

Contactat de Gandul Mircea Geoana nu a dorit sa discute despre acest subiect. “Nu raspund la intrebari pe tema case. Cautati raspunsurile mai vechi pe tema asta ca am tot vorbit pe tema asta. Sa publice Ponta lista ca nu am nici o problema”, a declarat senatorul PSD.

Fostul sef al Senatului a primit vila cand era ministru de Externe “pana la rezolvarea situatiei locative”. De atunci s-au implinit noua ani si situatia locativa a lui Geoana nu este deloc rezolvata. in 2008, intr-un interviu acordat Mediafax, Geoana declara ca a luat un credit ipotecar de la o banca in vederea finantarii unui contract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc si ca, pana la alegerile parlamentare care urmau sa aiba loc in toamna, isi va schimba locuinta: “O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija. Nu o sa ma prinda campania in aceeasi casa, nu va dau eu placerea asta. Ma usuca la buzunar noua chirie”.

Desi in contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea in folosinta luna august 2008, spunea Geoana, constructia a fost decalata din motive independente de constructor, legate de obtinerea unor avize.

In iunie 2009, explica, tot pentru Mediafax. ca are incheiat un precontract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unei locuinte. Firma cu care Mircea Geoana a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament din Baneasa a intrat in procedura de faliment in 22 ianuarie 2010.

In noiembrie 2011, presa a relatat ca Geoana se gandea inca daca va achizitiona sau nu imobilul de RA-APPS pus pe lista de imobile care urmau sa fie scoase la licitatie.

Casa ocupata de familia lui Mircea Geoana a fost trecuta in 2011 pe o lista cu imobile ce urmau sa fie scose la licitatie. Vila lui Geoana nu a mai fost scoasa la licitatie. De altfel, multe din imobilele in care chiriasi sunt diverse personaje care nu mai ocupa demnitati publice urmau sa fie scose la licitatie dar operatiunea s-a impotmolit.

Severin: “Nu imi convine sa dau toata agoniseala mea pe o casa”

Cu 1 milion de euro in conturi, Adrian Severin ocupa un imobil RA-APPS aflat pe bulevardul Kiseleff, langa Arcul de Triumf.

Apartamentul in care locuieste europarlamentarul cercetat de DNA intr-un dosar de coruptie are 192 de metri patrati pentru care Severin spune ca plateste o chirie de 800 euro. Contactat de Gandul, Severin a confirmat ca este si in prezent rezidentul apartamentului de stat. Europarlamentarul nu mai ocupa nici o functie publica pentru care sa fie rasplatit cu o casa RA-APPS, dar sustine ca are un contract de inchiriere perfect valabil. “Eu locuiesc in casa in care am locuit mereu inainte ca ea sa fie a RA-APPS. Eu nu am luat casa de la RA-APPS, nu am fost ca Baconschi care a avut anexa la contractul de munca. Eu am luat casa cu chirie de la Primaria Capitalei. Nu e o casa de protocol”, a explicat Adrian Severin.

In 1991, Adrian Severin a depus o cerere la primarie si a primit casa de pe Kiseleff. Fostul membru PSD a explicat ca dupa 1993 imobilul sau a fost preluat de RA-APPS. Contractul de inchiriere pentru imobilul de pe Kiseleff expira in 2014.
Europarlamentarul spune ca vrea sa se mute din locuinta RA-APPS, dar ca nu a gasit inca o locuinta corespunzatoare.

“Sigur ca vreau sa imi gasesc ceva, dar nu am gasit o locuinta care sa imi convina mai mult. Ma refer la raportul pret/calitate. Toti banii pe care ii am sunt valoarea unui apartament. Nu imi convine sa dau toata agoniseala mea pe o casa”, a declarat Adrian Severin. in declaratia sa de avere, Severin spune ca are in conturi in 270.633 de lei, 1.041.318 euro si 36.426 de dolari.

Nicolae: “Chiria e mare, dar sunt legat sentimental de apartamentul RA-APPS”

Senatorul serban Nicolae poate sarbatori 10 ani de cand locuieste in apartamentul RA-APPS de pe strada Eminescu din Bucuresti. in 2003, in calitate de consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Nicolae a primit un apartament de la RA-APPS de 100 de metri patrati. Dupa 2007, Nicolae spune ca a incheiat un contract de inchiriere care este in vigoare si acum.

“Eu am un contract de inchiriere din 2007. Vreau sa va spun insa ca in nici un moment statul nu mi-a platit chiria pe acest imobil. Chiar si cand eram consiler prezidential, ministru sau secretar de stat mi-am platit din banii mei chiria”, a explicat Serban Nicolae.

Senatorul care a fost si avocat in dosarul de coruptie al lui Catalin Voicu spune ca plateste o chirie destul de mare pentru apartamentul cu trei camere, aproximativ 600 euro. Nicolae spune ca la un moment dat RA-APPS i-a marit chiria de la 600 euro la 4.000 de euro. “Eu am continuat sa platesc chiria prevazuta de lege adica 600 de euro. RA-APPS mi-a transmis ca doresc sa ma evacueze. Astfel ca ramane sa ne judecam”, a explicat Serban Nicolae.

Senatorul PSD spune ca apartamentul nu are statut de locuinta de serviciu si ca in opinia sa chiria este peste pretul pietei. De ce nu isi cauta un alt apartament poate mai ieftin? “Eu si familia mea suntem sentimental legati de aceasta casa. Cand m-am mutat nu eram casatorit si asta e locuinta in care s-a format familia Nicolae”, spune parlamentarul.

Joita Tanase, chirias cu ajutorul instantei

Fostul procuror general in timpul guvernarii Nastase, Joita Tanase locuieste si el intr-un apartament RA-APPS de pe bulevardul Unirii. Joita Tanase procuror general a primit imobilul in anul 2001 si spune ca acum a primit o sentinta care ii permite sa fie chirias RA-APPS pe viata. “Locuiesc in apartamentul RA-APPS. Am o decizie definitiva a instantei care spune ca am acest drept”, a declarat Joita Tanase pentru gandul. Fostul procuror general nu a dorit sa dezvaluie cat plateste chirie pentru imobilul de la RA-APPS.

Mioara Roman, in proces cu RA-APPS, pentru casa primita de sot

Mioara Roman fosta sotie a lui Petre Roman inca locuieste in vila de pe strada Gogol primita de fostul sot. Familia Roman s-a mutat in vila din Primaverii – initial, proprietate a ICRAL – in 1990, atunci cand Petre Roman a devenit premier. in 1996, cladirea a intrat in patrimoniul RA-APPS, in urma unei Hotarari de Guvern. Roman a continuat sa locuiasca la aceeasi adresa si dupa 2000, desi nu a mai detinut functii publice.

Presa a relatat in ultimii doi ani ca RA-APPS deschis o actiune in instanta pentru evacuarea Mioarei Roman. Contactata de gandul, Mioara Roman spune ca inca locuieste in imobil si inca se judeca cu RA-APPS. “Mi-au pus o chirie de 6000 euro care nu are legatura cu realitate. Ca sa va spun dedesubturile lucrurile stau asa: in curte exista un bloc si cei care stau acolo niste stabi vor sa darame case pentru a aveam curte”, sustine Mioara Roman.

Fosta sotie a lui Roman spune ca si-ar dori sa cumpere casa, dar ca autoritatile nu i-au permis. “Eu am bagat banii in casa asta. Ea in sine nu are o mare valoare. Am sperat sa o cumpar”, spune Mioara Roman.

Gelu Voican-Voiculescu: “Unii ii zic abuziv vila. Vila e o casa estivala, cu gradina. Unde sa ma mut?”

Intr-o casa a RA-APPS, cu 700 de lei pe luna, sta si Gelu Voican Voiculescu, impreuna cu familia. Fostul vicepremier in Guvernul Petre Roman spune insa ca a ajuns in casa inaintea RA-APPS, imobilul fiindu-i atribuit sotiei sale, in iunie ’90, fara nicio legatura cu functia sa din guvern. “E o casa, unii ii zic abuziv vila, desi conceptul de vila nu e definit. Vila e o casa estivala, cu gradina. Unde sa ma mut? Nu am unde. si am o familie numeroasa, sapte persoane”, a explicat pentru gandul fostul demnitar. A vrut sa o cumpere in 1996, “in baza legii 112, care a vandut pe nimic casele nationalizate”, insa guvernul CDR, imediat dupa instalare, “a inghetat vanzarile”.

Pe 345 de metri patrati, ar avea de platit o chirie de 3.450 de euro pe luna. Pentru ca refuza, se judeca din 2009 cu statul. “Eu nu platesc decat vechea chirie, 7 milioane pe luna, refuz sa platesc si restul, 127 de milioane si am ajuns la o datorie de un miliard si ceva”, spune fostul vicepremier care considera ca “e indreptatit sa apara numele sau pe un inventar”, dar insista ca statutul casei sale nu este “nici de protocol, nici de serviciu”.

in litigiu cu RA-APPS, se afla si generalul Dumitru Cristea, pentru apartamentul din vila de pe strada Crangului.

Remus Pricopie,chirias RA-APPS inainte de a fi ministru

Pe lista chiriasilor RAAPPS se afla si consilierii prezidentiali Daniel Funeriu si Virgil Paunescu, carora legea le acorda statut de ministru si dreptul de a primi locuinta de serviciu.

Vecin cu fostul ministru al educatiei, Daniel Funeriu, pe strada Mihai Eminescu, nr 50-54, este si actualul titular al portofoliului. Chirias al RAAPPS din timpul guvernarii Tariceanu, cand a fost secretar de stat, Remus Pricopie a ramas insa in locuinta inclusiv in perioada in care nu a mai fost demnitar, desi legea obliga in aceste cazuri la eliberarea casei in maximum 30 de zile.

​Actualul ministru admite ca sta neintrerupt in casa RA-APPS inca de pe vremea cand era secretar de stat. “Da, am stat acolo si cand nu am mai fost secretar de stat, dar am intrat in regim de inchiriere normal. Lumea zice ca ai facilitati, dar am platit 20 de milioane de lei pe luna. Acum am din nou dreptul la casa”, a spus Pricopie pentru Gandul.

In aceeasi cladire sta si ambasadorul Gheorghe Dinica, fostul sef al Protocolului National in timpul guvernului Adrian Nastase si al Directiei de Protocol din Camerea Deputatilor pana in 2008.

Fostul ministru de Finante, fost locatar la RA-APPS, Gheorghe Ialomitianu, are si o explicatie pentru prelungirea sederii pe chirii modice a unor demnitari mult dupa terminarea mandatelor. “Multi, dupa ce si-au incheiat mandatul, si-au facut niste contracte pe diverse asociatii si au ramas acolo”, spune Ialomitianu.

Cine are dreptul la casa RA-APPS

In decembrie, Guvernul a extins lista beneficiarilor de locuinte de serviciu, stabilind ca din aceasta categorie sa faca parte inclusiv sefii de departamente, adjunctii secretarilor generali si directorii generali din administratia centrala.

Pana sa fie adoptata aceasta ordonanta puteau beneficia de locuinte de protocol de la RA-APPS persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite sau functii asimilate celor de demnitate publica, secretarii generali, precum si persoanele incadrate pe functii din cabinetul demnitarului in cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.

Victor Ponta a declarat luni ca guvernul va publica lista integrala a chiriasilor RA-APPS. “in functie de aceasta lista si de reactiile publice, pot sa iau si o masura legala si anume, de a spune – poate ca sunt prea multi cei care beneficiaza sau poate ca platesc prea putin; o sa vedeti ca nu toti platesc putin, ca s-au mai indexat”, a mai declarat Ponta.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 445 vizualizari | 4 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 3321 vizualizari | 8 voturi

Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu. Chiar dacă nu a recunoscut niciodată implicarea sa în România de dinainte de 1989, Soros a admis că […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1671 vizualizari | 4 voturi

Victor Roncea Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 847 vizualizari | 3 voturi

Adevărul Holding 1. Adevărul SA Acţionari: SC Adevărul Holding SRL – 14.33%, Premium News SRL – 60%, Tinu Ana Maria – 24.02%, alţi 115 acţionari deţin 1,65%. 2. Adevărul Holding SRL Acţionari: East Europe Media Distribution SRL – 0.07%, Premium News SRL – 99.93%. 3. Adevărul Digital Media SRL Acţionari: SC Tipomedia Prod SRL – […]

Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 1427 vizualizari | 7 voturi

Zeci de miliarde de euro părăsesc anual țara, în gaura neagră din Cipru. Principalele 6.000 de firme care deruleaza afaceri ce sustin aproape jumatate din bugetul prognozat al tarii au avut grija sa-si puna profiturile la adapost. Astfel ca, indiferent ca este vorba de multinationale gigantice sau de companiile miliardarilor autohtoni, statul roman ramane cu […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics