La 23 decembrie 1989, în jurul orelor 16.00, Ion Iliescu l-a numit, verbal, pe Nicolae Militaru ca ministru al Apărării. Decretul de reactivare a generalului-colonel Militaru a fost semnat de Iliescu la 26 decembrie 1989, a fost publicat în Monitorul Oficial la 27 decembrie şi dat publicităţii la 28 decembrie. La 27 decembrie, când a fost reactivitat oficial, generalul-colonel Nicolae Militaru a fost şi avansat la gradul de general de Armată. Foarte interesant este ceea ce s-a întâmplat în minutele de după nominalizarea lui Militaru în fruntea Armatei. Martor a fost colonelul Mircea Dumitru, şeful biroului special din Marele Stat Major, direcţia Operaţii.
Dumitru declara la 13 decembrie 1994, în faţa Comisiei pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989: „La 23 decembrie, eu am notat comunicarea către generalul Pănescu, la Moscova. Din ordinul generalului Eftimescu a trebuit să comunicăm la Moscova, la generalul Dumitru Pănescu, că «începând de astăzi generalul Militaru este ministrul Apărării».
Aşa a fost porunca, să-l informez pe generalul Pănescu, acolo, la Moscova, că Militaru este ministru. Să fi fost ora 16.25. Pănescu urma să-i informeze pe comandantul-şef, pe şeful de stat major al Comandamentului Unificat al Pactului de la Varşovia, cât şi conducerea Armatei Sovietice, că Militaru este ministru. Generalul Pănescu era acreditat la Comandamentul Pactului de la Varşovia şi era omul de legătură al nostru la Moscova”.
Mărturia lui Mircea Dumitru este confirmată, de la Jilava, unde ispăşeşte pedeapsa pentru implicarea sa în represiunea de la Timişoara, de generalul Victor Atanasie Stănculescu.
După sinuciderea suspectă a lui Vasile Milea, cel pe care Nicolae Ceauşescu l-a numit, tot verbal, la conducerea Armatei a fost generalul Stănculescu. De alt¬fel, Victor Atanasie Stănculescu este şi cel care i-a luat locul lui Nicolae Militaru, pe 16 februarie 1990. Atunci, forţat de presiunile din sânul Armatei, Ion Iliescu a trebuit să-l lase din braţe pe Nicolae Militaru.
Acoperirea urmelor. Ion Iliescu, un „emanat“ al Revoluţiei
În „mandatul Militaru” au avut loc multe dintre crimele odioase ale Revoluţiei (printre altele, cazurile „Otopeni”, „Trosca” şi „Nuţă-Mihalea”).
Generalul numit de Iliescu în fruntea celui mai important dintre ministere la acea oră s-a bazat pe o suită de tovarăşi „de nădejde”. În prima fază au apărut la minister zece generali cu studiile făcute în Uniunea Sovietică. Aceşti generali fuseseră înlăturaţi de Nicolae Ceauşescu din structurile Armatei, la începutul anilor ’80, exact pentru legăturile speciale cu Moscova.
Ei nu au fost numiţi oficial în funcţii, aşa că nu au putut fi traşi la răspundere pentru ordinele, de multe ori criminale, pe care le-au dat. O perfectă strategie de acoperire a urmelor.
Avansările făcute sub generalul GRU
În scurta perioadă de timp cât Nicolae Militaru a fost ministru al Apărării, în Armata Română s-a promovat ca niciodată! Mulţi dintre cei cărora generalul Militaru le era dator pentru diverse servicii au fost înaintaţi în grad. O altă explicaţie pentru avansările făcute de Nicolae Militaru a fost oferită de generalul Victor Atanasie Stănculescu, într-un interviu publicat săptămâna trecută de „Adevărul”.
„Militaru pregătea o dictatură militară în România. Prin avansările făcute alandala, care au deturnat piramida normală a Armatei, şi-a fidelizat oamenii”, acuză Stănculescu. Nu toţi cei care au fost promovaţi atunci făceau parte din „reţeaua Militaru”. Ca şi în cazul Consiliului Frontului Salvării Naţionale, şi în Armată au fost promovate cadre „la derută”, ca să iasă la număr.
1. Lista generalilor rechemaţi în Armată la 27 decembrie 1989
General-colonel Vasile Ştefan Ionel (El terminase Academia Militară la Moscova, în 1954, ca şef de promoţie. Doi ani, între 1952 şi 1954, fusese concomitent la studii în URSS cu Nicolae Militaru şi Ion Iliescu. Generalul Victor Atanasie Stănculescu a declarat în direct la emisiunea „Naşul”, de la B1 TV, unde se dezbat episoade din serialul „Misterele Revoluţiei”, că este foarte probabil ca Vasile Ionel să fi fost adevăratul şef al reţelei KGB-GRU în România. Generalul Ionel a fost protejatul lui Ion Iliescu. În timpul primului mandat de preşedinte al „emanatului” Revoluţiei, Vasile Ionel a ocupat şi postul de şef al Cancelariei prezidenţiale!)
General-locotenent Paul Romano Cheler (era în vizorul Securităţii pentru legăturile suspecte cu KGB-GRU)
General-locotenent Jean Ioan Moldoveanu (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
General-locotenent Marin Gheorghe Bălteanu (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
General-locotenent Ioan Bucur Bordei (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
General-locotenent Liviu Traian Ciubăncan (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
Contraamiral Nicolae Gheorghe Hârjeu (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
General-maior Horia Traian Opruţă (Cazul său a fost documentat de Securitate şi prezentat lui Nicolae Ceauşescu. Opruţă apărea ca fiind „100% recrutat de serviciile secrete sovietice”)
General-maior Dumitru Nicolae Pletos (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
General-maior Gheorghe Constantin Popescu (relaţii suspecte cu KGB-GRU)
******
2. Cadre avansate în grad la 29 decembrie 1989
******
De la general-locotenent la general-colonel
Gheorghe Dumitru Logofătu (A fost dovedit de Securitate ca agent sovietic. A fost numit de Militaru şef peste Departamentul Securităţii Statului, fosta Securitate intrată în subordinea Armatei)
Victor Atanasie Stănculescu
Mihai Gheorghe Chiţac
Jean Ioan Moldoveanu
*******
De la general-maior la general-locotenent
Dumitru Sterie Andreescu
Gheorghe Marin Bălteanu
Dumitru Atanasie Pănescu
Dumitru Nicolae Pletos
George Ion Popa
Dumitru Ilie Roşu
Gheorghe Constantin Voinea
Gheorghe Stan Dănescu
Toader Martiş
******
De la colonel la general-maior
Mircea Dimitrie Agapie
Vasile Cândea
Constantin Stelian Cojocaru
Dumitru Grigor Drăghin
Remus Paul Dumitru Ghircoiaş
Constantin Gheorghe Grigorescu
Mihai Vasile Lungu
Petre Ion Nicolae
Gică Ion Popa (El e judecătorul care l-a condamnat pe Ceauşescu la moarte în simulacrul de proces de la Târgovişte. În mod suspect, Gică Popa s-a sinucis la 1 martie 1990).
Nicolae Ion Popescu
Gheorghe Haralambie Popescu
Neculai Ion Rizea
Constantin Vasile Rotariu
Ion Andone Săndulescu
Alexandru Eugen Gheorghe Spătaru
Niculae Constantin Spiroiu
Mihalache Ion Stoleruţ
Petre Teacă (După cum au arătat acte descretizate recent de Armată şi intrate în posesia Asociaţiei „21 Decembrie”, ziaristul belgian Danny Huwe a fost ucis, la 24 decembrie 1989, dintr-un ordin dat de Petre Teacă. În urma ziaristului belgian a rămas o placă memorială în sectorul 6 din Bucureşti. Există în Drumul Taberei o piaţă care se numeşte Danny Huwe, dar riveranii, neatenţi la istoria recentă, îi spun locului tot „Răzoare”.)
Radu Vasile Plăviciosu
Ilie Florea Rotaru
Dumitru Nicolae Bâtlan
Anghelache Apostol
Gheorghe Dumitru Boştină
Ioan Mihai Mariţescu
*******
3. Cadre avansate la 4 ianuarie 1990
*******
De la viceamiral la amiral
Mihai Dumitru Aron
*******
De la general-maior la general-locotenent
Gheorghe Nicolae Ionescu
Iosif Rus (De numele lui Rus, care în zilele Revoluţiei conducea Aviaţia Militară, se leagă moartea generalilor Constantin Nuţă şi Velicu Mihalea. Elicopterul în care se aflau aceştia a fost doborât la 23 decembrie, în apropiere de Alba Iulia. După 1990, Rus a fost, în permanenţă, protejat de Ion Iliescu, care l-a luat consilier.)
Marin Pancea (A fost „documentat” de Securitate ca agent în serviciul KGB – GRU. El ar fi fost recrutat pe vremea când era ataşat militar la Belgrad. Bizuindu-se pe el, generalul Militaru l-a numit în fruntea Centrului de Informaţii Externe – CIE. Ulterior, Petre Roman l-a schimbat, impunându-l în locul său pe celebrul spion Mihai Caraman. Marin Pancea nu a rămas fără loc de muncă. El a fost numit în fruntea Direcţiei de Informaţii a Armatei – DIA.)
******
De la colonel la general-maior
Constantin Anghel
Traian Băndilă
Mircea Constantinescu
Constantin Gurău
Gheorghe Negoşanu
Aurel Nicolau
Stelian Pintilie
Eugen Teodorescu
Constantin Văideanu
Sursa: Adevarul
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 449 vizualizari | 4 voturi
Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]
Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 3328 vizualizari | 8 voturi
Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu. Chiar dacă nu a recunoscut niciodată implicarea sa în România de dinainte de 1989, Soros a admis că […]
Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1675 vizualizari | 4 voturi
Victor Roncea Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a […]
Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 850 vizualizari | 3 voturi
Adevărul Holding 1. Adevărul SA Acţionari: SC Adevărul Holding SRL – 14.33%, Premium News SRL – 60%, Tinu Ana Maria – 24.02%, alţi 115 acţionari deţin 1,65%. 2. Adevărul Holding SRL Acţionari: East Europe Media Distribution SRL – 0.07%, Premium News SRL – 99.93%. 3. Adevărul Digital Media SRL Acţionari: SC Tipomedia Prod SRL – […]
Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 1428 vizualizari | 7 voturi
Zeci de miliarde de euro părăsesc anual țara, în gaura neagră din Cipru. Principalele 6.000 de firme care deruleaza afaceri ce sustin aproape jumatate din bugetul prognozat al tarii au avut grija sa-si puna profiturile la adapost. Astfel ca, indiferent ca este vorba de multinationale gigantice sau de companiile miliardarilor autohtoni, statul roman ramane cu […]