Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Manageri privati kominternisti?! Manageri privati instruiti la “academia de afaceri cu statul” Mazare-Constantinescu
Aciduzzul | 25 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 231 vizualizari |
(1 voturi )

Consultantii David&Baias, PWC si George Butunoiu au recomandat Ministerului Transporturilor fix oamenii de care acesta avea nevoie pentru companiile din subordine. Primele trei firme de stat cu manageri privati arata ca demersul are un succes indoielnic. Printre oameni cu certe calitati manageriale si cu potential de a redresa acele firme si-au facut loc membri de partid sau personaje care orbiteaza in jurul scenei politice.

De la minister, la Tarom

Prima companie cu management privat, Tarom, are doi membri ai Consiliului de Administratie susceptibili de a fi fost plantati strategic de partidele aflate la putere. Primul este Valentin Macec, consilier al ministrului Transporturilor, Odiviu Silaghi si pentru scurta vreme presedinte al Consiliului de Administratie al Tarom. Macec a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare din partea PNL pana in 2009, iar ulterior a lucrat pentru o firma de panouri fotovoltaice din Bucuresti.

Al doilea este Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri. Isar s-a facut remarcat in mediul privat, ocupand pozitii importante in cadrul BancPost, insa de la inceputul acestui an s-a apropiat de zona politica, ajungand pentru cateva luni chiar membru in Guvern.

Portul Constanta, pe mana sefului local PSD

Cea de-a doua companie la care au fost selectati manageri privati este Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Importanta strategica a companiei pentru elita locala a PSD a facut ca reprezentantii politicului sa nu se mai amestece pur si simplu printre ceilalti candidati. Directorul general al Portului va fi nimeni altul decat presedintele organizatiei municipale PSD Constanta, Lucian Balut (foto), profesor la Universitatea Maritima Constanta. Balut a ratat prezenta pe listele USL pentru alegerile din 9 decembrie, primind, se pare, un premiu de consolare.

Intre februarie si decembrie 2008 el a fost si deputat PSD de Constanta. Pe lista membrilor Consiliului de Administratie al CNAPM mai apare si avocata Flavia Teodosiu, sotia lui Virgil Anastasiu, director adjunct in cadrul Primariei Capitalei.

Acesta e cercetat de DNA alaturi de Sorin Oprescu pentru un prejudiciu de 50 de milioane de euro produs Primariei. Flavia Teodosiu a fost intre 2008 si 2010 membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, din partea Ministerului de Finante.

A treia companie cu management (teoretic) privat este Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile Constanta.

Director general ramane Daniel Georgescu (foto), fost consilier local din partea PSD in Constanta, numit de Guvern in iunie la conducerea societatii. Experienta in management a capatato deschizandu-si o firma prin care a facut afaceri cu Consiliul Judetean. in patru ani, firma lui Georgescu, cu sediul in acelasi loc ca si organizatia judeteana a PSD, a castigat 19 contracte totalizand circa 4,5 milioane de lei.

In afara lui, va mai face parte din CA si Mihai Darie, fost director economic al Fondului Proprietatea. La plecarea din functia de la Fond, Darie si ceilalti doi directori concediati in 2009 au primit compensatii totalizand 464.000 de euro.

Ultimul pe lista este Cornel Panait, prorector al Universitatii Maritime Constanta si consilier judetean din partea aceluiasi PSD. Un amanunt interesant e ca fratele sau, Viorel Panait, director general al Comvex Constanta, a fost numit in CA al Portului Constanta.

Majoritatea celor selectati nu au experienta in domeniul de activitate al companiilor sau nu au detinut pana acum pozitii in management

Sursa: Evenimentul Zilei

Foto: Agerpres

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 252 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics