Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Agricultura
Ne vindem țara în cea mai deplină complicitate! Niciun partid, niciun politician, niciun ONG nu are nimic de zis!
Aciduzzul | 4 ianuarie, 2014 | 0 comentarii | 208 vizualizari |
(2 voturi )

Ion Coja
Austriecii nu-și permit pădurile lor și le cumpără pe ale noastre. 6 % din pădurile României au fost cumpărate de austrieci și finlandezi. Și Universitatea americană Harvard a cumpărat 35.000 de hectare, pentru că pădurile sunt ieftine în România și aduc profit. Pădurile au costuri de întreţinere mici, iar proprietarii obţin un profit substanţial din valorificarea lemnului. Aşa că nu este de mirare că, în ultimii ani, 400.000 de hectare pădure au fost cumpărate de străini. „Un proprietar a reușit să achiziționeze 50.000 de hectare, restul fondurilor de investiții au între 2.000-3.000de ha până la 15.000 de hectare de păduri”, a spus Bogdan Tudor, reprezentantul asociaţiei Nostra Silva.

De multe ori însă, autorităţile nu ştiu exact cine se află în spatele tranzacţiilor cu păduri. La fel ca terenurile agricole, pădurile nu pot fi cumpărate direct de investitorii străini, ci cu ajutorul unor intermediari români. „Pe mine mă sună cineva de la Sibiu şi îmi face plata. Nu-mi închipui cât de mare e încrengătura asta”, spune angajatul unei primării.

Printre străinii care au făcut afaceri la vedere cu pădurile din România este Fondul de investiţii al prestigioasei universităţi americane Harvard, care deţine 35.000 de hectare de pădure. Din fondul forestier pe care îl deţine în judeţul Vrancea, universitatea americană valorifică anual aproximativ 40.000 de mc. de material lemnos. Specialiştii spun că profitul depăşeşte un milion de euro.

„Au suprafeţe în zona comunei Câmpuri, judeţul Vrancea, în zona Dumitreşti”, a explicat un consilier în Inspectoratul silvic din Focşani.

Nu sunt singurii investitori care au văzut în pădurile din România o oportunitate. Printre cei mai mari proprietari de păduri se află firme din Finlanda, Germania sau Austria. Străinii caută suprafeţe mari. Problema este că pădurile au mai mulţi proprietari sau nu sunt înscrise în cartea funciară. De aceea, şi preţul terenului forestier este şi de trei ori mai mic decât în Austria sau Norvegia.

Dintre cele 6,5 milioane de hectare de pădure din România, jumătate sunt în propriete.

Plus un comentariu foarte pertinent:

Dinu Ciobotaru
Iată unde s-a ajuns cu legile aberante de restituire a proprietăţilor, restituiri în natură şi în bani prin SC Fondul Proprietatea SA.

Numai trădătorii de neam şi de ţară sunt capabili să dea asemenea legi de restituire a proprietăţilor.

România este singura ţară din Estul Europei, în care restituirea proprietaăţilor confiscate de comunişti s-a extins la infinit, fără limitarea perioadei şi a gradului de rudenie al solicitanţilor, în aşa fel încât o să ne trezim că trebuie să restituim proprietăţi pierdute de diverşi în Evul Mediu, terenuri cu locuitori ai satelor deveniţi iobagi moderni la grofi moderni, ca de exemplu satul Nadăş din judeţul Arad unde cu concursul justiţiei, s-a dezmoştenit o comunitate de români în folosul unor escroci.

Nu mai discutăm de faptul că restituirile de proprietăţi în bani, prin SC Proprietatea SA, conduc la situţia în care, cea mai mare parte din profitul realizat de cele mai bune active ale Statului Român, nu vor mai constitui surse de venituri la bugetul consolidat al statului, venituri necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu administrația, învăţământul, sănătatea, dezvoltarea, etc.

Cu câtă inconştienţă Ponta Victor a listat la bursa din Londra, parte din gazul românesc, să nu se mai ştie pe mâna cui mai intre această bogăţie a ţării.

Generațiile prezente și cele viitoare suportă consecințele acestor legi nesăbuite, aberante de restituire a proprietîţilor, fiind obligate să plătească greșelile făcute de generațiile trecute care au confiscat abuziv proprietățile imobiliare și de către generațiile prezente care au făcut greșeli grave în procesul de restituire a proprietăților.

În nici o ţară din lume s-a mai întâlnit UN ASEMENEA JAF prin care bogăţiile naturale, terenul, pădurile, precum şi profitul celor mai atractive active ale ţării sa fie instrăinate, contrar prevderilor constituţiei care precizează că bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

O mare parte din pământurile românilor a fost luată de străini, sub formă de active ale societăţilor comerciale înfiinţate de aceştia(!!!… cică investitori…???). Cazul Ioana Băsescu care a cumpărat terenul agricol de la o societate comercială având ca acţionar un italian, probabil asociat cu un cetăţean român.

Trebuie să ne opunem cu toate forţele intenţiei de înstrăinare a pământurilor, propusă să începă cu anul 2014.

Oare Statul Român este ocupat de khazari care ne jefuiesc şi ne vând ţara, şi care vor să distrugă Statul Român. Dinu Patriciu, cetăţean român mare escroc khazar de origine, afirma frecvent la tv prcum că statul este cel mai prost administrator. Da statul ocupat de khazari este cel mai prost administrator. Acest stat a permis lui Dinu Patriciu să fure parte din industria petrolieră românească şi să o vândă celor din Cazahstan.

Iată un exemplu de felul cum s-a îmbogăţit un khazar din România pe spinarea românilor. La fel, s-au îmbogăţit(pe spinarea românilor), parte dintre khazarii care s-au întors de aiurea, au cerut şi cer în continuare restituirea proprietăţilor, în natură sau în bani.

Sursa: Ion Coja

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Serban Prea putine lucruri mai conteaza in Romania zilelor de astazi unde totul pare a fi exact invers decat ar trebui sa fie de parca se urmeaza un plan cu puncte in sensul asta. Chiar si daca Romania ar fi condusa de cei mai prosti oameni de pe planeta, lucru nu departe de adevar, […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 221 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Autor: Aciduzzul | 15 februarie, 2019 | 0 comentarii | 230 vizualizari | 2 voturi

Zilele trecute, in cadrul audierilor asupra bugetului pentru anul 2019, domnul ministru Petre Daea anunta cu multa mandrie ca programele de subventii vor fi continuate anul acesta, chiar marite bugetele unora dintre aceste programe. Pe langa scandalul datorat cormoranilor, alte probleme se ascundeau in liniile de buget ale< acestui minister. Ce inseamna aceste subventii raportat […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics