Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Omul care a otrăvit planeta (1)
Aciduzzul | 14 mai, 2013 | 3 comentarii | 488 vizualizari |
(2 voturi )

Geniile pot fi împărţite în două mari categorii : malefice şi benefice (nu ştiu dacă acesta este cuvântul potrivit…), în funcţie de aportul adus umanităţii şi progresului ei. Personajul articolelor următoare se înscrie cu toată fiinţa şi marele său IQ în prima categorie ! Pe numele său: Edward Louis Bernays, individul este foarte puţin cunoscut în ţara noastră. Şi pe nedrept sau din cauza intereselor de sub Steaua lui David, pentru că el a fost una dintre cele mai diabolice persoane trăitoare pe acest pământ, iar efectele activităţii sale se văd şi acum la tot pasul. Normal ar trebui admirat pentru inteligenţa sa, dar când îi descoperi rezultatele “muncii” nu poţi să nu-l aşezi lângă un Stalin sau Hitler. Sunt exagerat de dur în această afirmaţie ? Rămâne ca după lectura următoarelor rânduri, voi, dragi cititori, să vă pronunţaţi…

Edward L. Bernays (1891-1995) a fost un pionier în domeniul relațiilor publice și de propagandă, fiind descris în necrolog ca “părintele relațiilor publice“. Născut în 1891 în Viena din părinți evrei, Bernays a fost nepot dublu (?) al celebrului Sigmund Freud. Mama lui a fost Anna, sora lui Sigmund iar tatăl său a fost Ely Bernays, fratele soţiei lui Freud, Martha Bernays (un fel de căsnicie între rude, nu ? dar la evrei totul este posibil şi permis…).

În 1892 familia s-a mutat la New York, unde a studiat la DeWitt Clinton High School. În anul 1912 a absolvit de la Universitatea Cornell, cu o diplomă în agricultură, dar a ales jurnalismul ca prima sa carieră.. S-a căsătorit cu Doris E. Fleischman (mai trebuie menţionată etnia ?) în 1922, o evreică mare activistă în curentul feminist şi membră în “Lucy Stone League”, o grupare care activa pentru încurajarea femeilor spre a-şi păstra numele după căsătorie… 🙂 .

Bernays, a lucrat pentru administraţia preşedintelui Woodrow Wilson, în timpul Primului Război Mondial la Comitetul pentru Informare Publică, a fost foarte activ în promovarea ideii că eforturile de război americane au vizat în primul rând la “aducerea democrației în toată Europa”. După război, el a fost invitat de Woodrow Wilson să participe la Conferința de pace de la Paris în 1919. Surprins plăcut de gradul în care sloganul democrației a influențat publicului atât în state, cât și în străinătate, el s-a intrebat daca acest model de propagandă n-ar putea fi folosit şi pe timp de pace.

Datorită implicațiilor negative legate de cuvântul “propagandă” folosit de germani în primul război mondial, el a promovat termenul de “relatii publice”. [6] Potrivit unui interviu la BBC cu fiica lui Anne, Bernays se temea că “ei [americanii] ar putea vota foarte ușor pentru omul nepotrivit sau îşi doresc ceva greșit, astfel că trebuie să fie ghidaţi de sus”.

Aceasta “orientare” a fost interpretată de Anne în sensul că tatăl ei a crezut, ideologic, într-un fel de “despotism luminat” .

Eforturile depuse în relațiile publice (PR) de Bernays au contribuit la popularizarea teoriilor lui Freud în Statele Unite. Bernays de asemenea, s-a folosit în industria de PR de psihologie și alte științe sociale pentru a-şi proiecta campaniile de persuasiune publică. De altfel, el declara că:

“Dacă înțelegem mecanismul și motivele acţiunilor unui grup uman, nu este posibil să controlăm și să înregimentăm masele în funcție de voința noastră fără ca acestea să-şi dea seama ? Practica recentă de propagandă a dovedit că este posibil, cel puțin până la un anumit punct și în anumite limite.” El a numit această tehnică științifică de manipulare a opiniei publice: “inginerie de consimțământ”.

Bernays şi-a inceput cariera ca agent de presă in 1913, fiind consilier de teatre, concerte și spectacole de balet. În 1917, președintele american Woodrow Wilson a fondat “Comitetul pentru Informare Publică”. Bernays, a fost cooptat în echipă cu obiectivul de a influența opinia publică spre susținerea participării americane în al doilea război mondial. În 1919 şi-a deschis un birou de “Consilier de Relaţii Publice” în New York. Ţine primul curs de Relații Publice la Universitatea din New York în 1923 şi publică prima carte despre relațiile publice, “Cristalizarea Opiniei Publice” în același an.

Evreul Bernays a lucrat, cu un număr foarte mare de clienți celebri, printre care: președintele Calvin Coolidge, Procter & Gamble, CBS, United Fruit Company, compania American Tobacco, General Electric, Dodge Motors, Health Service, etc. Dincolo de contribuția sa la campaniile publicitare pentru clienții săi, Bernays a revoluționat domeniul relațiilor publice, prin combinarea presa tradiționale cu tehnici de psihologie și sociologie pentru a crea ceea ce se numeşte “știința reclamei agresive”.

În celebra sa lucrare “Propaganda” (1928), evreul Bernays a susține că manipularea opiniei publice este o parte necesară a democrației: “Manipularea conștientă și inteligentă a obiceiurilor și opiniilor maselor este un element important într-o societate democratică. Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societății, constituie un guvern invizibil care este puterea reală a țării… Suntem guvernați, mințile noastre sunt modelate, gusturile noastre se formează, ideile noastre sunt sugerate, de oameni invizibili.

Acesta este un rezultat logic al modului în care este organizată societatea noastră democratică. Un număr mare de ființe umane trebuie controlate în acest fel, pentru ca o societate să funcționeze… Aproape fiecare act al vieții noastre de zi cu zi, comportamentul nostru social sau de gândire, trebuie să fie dominate de un număr relativ mic de persoane … care intelege procesele mentale și sociale ale maselor. Ei sunt cei care trag firele, cei care controlează mintea publicului.”. Adânc şi diabolic, nu ? Nu vi se pare că seamănă leit cu societatea în care trăim ?
Va urma

Sursa: Istoria Incomoda

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 346 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 441 vizualizari | 4 voturi

  Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 176 vizualizari | 3 voturi

  Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

  Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 363 vizualizari | 4 voturi

  Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics