Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Pierderea libertatii este scumpa. Urdareanu vinde camera video cu un milion de euro (AIM)
Aciduzzul | 1 octombrie, 2010 | 1 comentarii | 472 vizualizari |
(2 voturi )

Sapte camere de supraveghere vor urmari cinci milioane de masini. Lipsa rovinietei electronice se va amenda si cu 1200 de euro. Afacerea a fost castigata de fiul unui ofiter de Securitate, Tiberiu Urdareanu. Firma UTI e abonata la afacerile cu statul, indiferent de Basescu sau Oprescu. Sistemul trebuia sa fie unul complex, dar deocamdata e ineficent. Ministerul Transporturilor a introdus astazi rovinieta electronica, in baza careia, soferii ar trebui sa scape de grija documentelor care dovedesc plata taxei de drum. In realitate, acest sistem nu este inca pus la punct, desi a costat 35 milioane de lei, aproximativ 8 milioane de euro. Firma care asigura sistemul este a fiului generalului de Securitate Tiberiu S. Urdareanu, personaj controversat al revolutiei din ’89.

Urdareanu a pus mana pe 8,5 milioane de euro ca sa monteze sapte camere video de supraveghere, adica aproximativ un milion de euro pe camera fixa, considerand ca de restul de 1,5 milioane de euro s-au achizitionat si zece camere simple mobile. Adica la 150.000 de euro camera mobila.

Grupul care a castigat dreptul de a implementa proiectul in urma unei licitatii controversate, si anume asocierea UTI/Novensys (firma apartinand lui Tiberiu Urdareanu, un apropiat al presedintelui basescu de pe vremea cand acesta era ministrul Transporturilor si, mai apoi, primar al Capitalei) promisese un sistem complex, integral informatizat, care permitea cumpararea rovinietelor inclusiv online , de pe un telefon mobil cu acces la internet sau printr-un simplu SMS.

Contractul a costat 35 milioane de lei, dar, cu toate acestea, soferii nu beneficiaza inca de aceste facilitati. In timp ce Compania de Drumuri sustine ca plata taxei se va inregistra automat intr-o baza de date confruntata permanent cu imaginile video luate din trafic, politia cere in continuare hartii ca dovezi ale platii.

Benzinarii adancesc si mai mult confuzia, spunand ca plata rovinietei se va face ca si pana acum, mentioneaza Romania Libera. Cu acest sistem, deocamdata compus din sapte camere de supraveghere fixe si zece mobile, politistii spera sa urmareasca peste cinci milioane de autoturisme, atatea cat sunt inscrise pana acum in trafic, ceea ce pare o absurditate. Suntem, insa, asigurati ca sistemul se va dezvolta gradual iar din 2011 nicio masina nu ma scapa filtrului si cei care nu vor plati rovigneta electronica vor fi sanctionati drastic, cu amenzi de pana la 1200 de euro.

Încasările Companiei de Drumuri (CNADNR) vor creşte cu 20 la sută în urma aplicării, începând cu 1 octombrie, a rovinietei electronice, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, cu ocazia unei vizite la Aeroportul Otopeni. “Sistemul funcţionează, l-am verificat azi noapte, şi reprezintă şi o condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru a obţine mai multe fonduri pentru drumuri”, a spus ministrul Transporturilor. Ministrul a precizat că, odată cu instalarea celor şapte camere, acestea vor capta numărul de la maşinile care tranzitează drumurile naţionale, iar la cumpărarea rovinietei acest număr va fi trecut într-o bază de date pentru a se verifica automat dacă respectivul autovehicul are sau nu rovinietă.

Ministrul a explicat că rovinietele vechi vor rămâne valabile până la expirarea perioadei pentru care au fost achiziţionate, însă proprietarii autovehiculelor vor trebui să prezinte la control bonul de casă în urma achiziţionării rovinietei. Orice conducător auto care tranzitează reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România poate merge la orice subunitate CNADNR (DRDP-uri, SDN-uri, Agenţii de Control şi Încasare), la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Poştei Române, dar şi la firmele de distribuţie Scalla, Speedy, Medina şi Pasaj, de unde trebuie să-şi cumpere o rovinietă, în funcţie de categoria de maşină pe care o deţine, de la 1 octombrie fiind introdusă şi rovinieta cu valabilitate de 90 de zile.

Procedura este simplă: conducătorul auto îi comunică operatorului, pe proprie răspundere, numărul maşinii pentru care vrea să cumpere rovinieta, tipul vehiculului şi perioada de valabilitate a rovinietei. Operatorul introduce în calculator numărul autovehiculului, iar sistemul generează, automat, toate datele de identificare, precum şi categoria vehiculului, dar şi numele proprietarului. După achitarea tarifului, cumpărătorul primeşte un bon de casă sau factură, dacă solicită, în locul vechiului autocolant (care se lipea pe parbriz). Plata este înregistrată automat în baza de date centrală (CESTRIN – Centrul de Studii Tehnice, Rutiere şi Informatică) şi este păstrată pe toată perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie în trafic, de către echipe de controlori. Amenzile se încadrează între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de categoria de autovehicul, iar despăgubirile aplicate de administratorul drumului, pe lângă amenzile contravenţionale percepute în cazul lipsei rovinietei, se încadrează între 28 euro şi 1.210 euro. Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie in trafic, de catre echipe de controlori.

Camerele de supraveghere vor fi instalate pe DN2 A (Urziceni – Constanta), DN 2 (Bucuresti-Urziceni-Suceava), DN 17 (Cluj – Suceava), DN 5 (Bucuresti – Giurgiu), DN 6 (Bucuresti – Rosiorii de Vede – Craiova – Caransebes – Timisoara) si DN7 (Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu -Arad).

Tot de azi, CNADNR va introduce si rovinieta valabila trei luni, aplicat la toate categoriile de vehicule, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii remis, joi, agentiei Mediafax. Tarifele rovinietei raman neschimbate, iar cele achizitionate deja isi mentin valabilitatea pana la data expirarii.

Astfel, pentru autoturisme valoarea este de 28 de euro, 96 de euro pentru vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone, 320 de euro pentru camioanele cu masa intre 3,5-7,5 tone, 560 de euro pentru camioanele cu masa intre 7,5 si 12 tone si vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri, 720 de euro pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone si trei axe si 1.210 tone pentru vehiculele cu masa mai mare de 12 tone si patru axe.

Licitatia organizata de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) in vederea achizitionarii unui sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietelor a fost castigata de asocierea Novensys Corporation/UTI Systems. Suma propusa de asociere se ridica la 35,96 milioane de lei, fiind a treia oferta din punct de vedere al pretului. UTI Systems face parte din grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cunoscut pentru numeroasele contracte incheiate cu statul.

In cadrul licitatiei, au depus oferte asocierea Novensys Corporation – UTI Systems (35,96 milioane de lei), firma Indra Sistemas, (34,35 milioane de lei, fara TVA), consortiul Radcom-Elsag Datamat-Informatica Feroviara, (65,65 milioane de lei, fara TVA) lei, asocierea Romstrade-Vector-Intel (30,55 milioane de lei) si Asesoft International (36,33 milioane de lei, fara TVA). La alegerea ofertei castigatoare, propunerea tehnica a avut o pondere de 70%, iar cea financiara 30%. Contractul cu Novensys Corporation/UTI Systems ar putea fi semnat in perioada imediat urmatoare in cazul in care nu vor fi contestatii. Dorina Tiron nu a putut sa precizeze daca a fost sau nu depusa pana acum vreo contestatie.

Compania lui Urdareanu a incheiat contracte cu Ministerul Finantelor, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul Telecomunicatiilor Speciale, Metrorex, RATB, Primaria Capitalei. In timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, s-a banuit ca in spatele candidaturii lui Sorin Oprescu se afla Urdareanu. Oprescu a negat ca printre sustinatorii sai financiari se afla Tiberiu Urdareanu. “Nu. El se afla intr-un subcontract cu Primaria generala a Capitalei. Este programul NetCity, de introducere in canalizare a cablurilor de pe stalpi”.

De asemenea, UTI a derulat mai multe contracte cu Romtehnica, companie prin care Ministerul Apararii isi deruleaza achizitiile. UTI a avut la dispozitie 15 garantii guvernamentale, in valoare totala de 21,78 milioane de dolari si 1,16 milioane de euro emise pentru Romtehnica. UTI are contracte si pentru securizarea frontierelor de stat. Tiberiu Urdareanu este fiul fostului general de Securitate Tiberiu S. Urdareanu, un personaj destul de controversat al revolutiei din 1989.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

  Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

  Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi

  Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

  Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

  Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1244 vizualizari | 4 voturi

  Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

  Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

  “Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics