Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Prostia si indobitocirea noastra ne semneaza condamnarea; Grecia este pe cale sa transforme Portul Constanta intr-o adunatura de cladiri pustii (Iulian Urban)
Aciduzzul | 18 iunie, 2010 | 1 comentarii | 523 vizualizari |
(1 voturi )

In vreme ce porcaiala din Parlamentul national si talk-show-urile politice ieftine unde se perinda tot felul de idioti cu mandat de parlamentar la purtator retin atentia romanilor, Grecia se pregateste sa ingroape economic Portul Constanta. Nu o face la un nivel de conspiratie mondiala, ci pur si simplu se pregateste sa ne elimine de pe piata serviciilor portuare intrucat sunt mai inteligenti ca noi. Macar in al 12-lea ceas , ar trebui sa ne trezim si sa intelegem ca nu mai tine de foame vrajeala ieftina electorala (comunisti-capitalisti, alb -negru, prieteni- dusmani, sustinatori ai pensionarilor/bugetarilor – aia care vor sa le taie pensiile si salariile) pe care am inghitit-o ani de-a randul si care ne-a indobitocit de-a binelea! E timpul sa fim PRAGMATICI si noi precum alte popoare adevarate, supravietuirea economica a unui stat nu tine cont de doctrine politice ci de realitati obiective ale pietii!

China intentioneaza sa investeasca mai multe miliarde de euro in Grecia, oficialii celor doua semnand o serie de acorduri in domenii precum constructii navale, turism si telecomunicatii, potrivit unui articol publicat in The Guardian. Conform oficialilor greci, au fost incheiate 14 contracte cu o serie de companii din China, acestea fiind printre cele mai mari investitii chineze in Europa.

Astfel, compania navala de stat Cosco, care controleaza deja un terminal de containere in portul Pireu, va construi un hub logistic de 150-200 de milioane de euro langa Atena. Acest hub va reprezenta principalul punct de intrare a bunurilor chinezesti in Balcani.

China investeste in anumite conditii. China are excedent de moneda euro si vrea sa scape de el discret sub masca acestor investitii inainte sa se prabuseasca euro. Asta este un aspect, insa pentru Grecia este mana cereasca.

Daca se construieste terminalul din Atena, va fi un lucru ucigator pentru Romania intrucat se va reduce importanta terminalului de containere din Constanta .Marile nave port-containier chinezesti care veneau la Constanta o sa fie o amintire. Tranzitarea Bosforului este problematica intrucat se sta la coada si navele mari au restrictii.

Se bucura chinezii sa reduca costurile de aducere a marfurilor in Europa, mai ales ca Grecia are si infrastructura de transport rapid catre inima Europei, sa scape de excedentul de euro inainte de prabusirea inevitabila a monedei europene si sa descarce la Atena. La noi la Constanta o sa vina numai navele mici …..sau poate ca nici alea.

China investeste in primul rand pentru ea si pentru moment in favoarea Greciei:

– port pentru a-si aduce marfurile in Balcani si ulterior in toata Europa,
– centru comercial de vanzare a produselor chinezesti;
– centru logistic pentru deplasarea containerelor chinezesti prin Europa.

In schimbul importurilor care se vor face prin facilitatile de mai sus, China va importa ulei de masline din Grecia, produs ieftin care nu are valoare mare adaugata, dar va avea posibilitatea de a patrunde masiv pe piata Uniunii Europene cu produsele sale.

Criza prin care trece omenirea este criza capitalismului. Noi poate nu , dar copiii nostri vor trai intoarcerea la socialism; atentie sa nu confundam socialismul cu ceausismul. In China nu exista pensie si serviciile medicale sunt platite. In general copiii sunt cei care au grija de parinti, este legal ca acestia sa ii dea in judecata daca nu fac asta, mai nou. Din multe puncte de vedere Europa si America sunt mai comuniste insa decat China.

Cert este ca Romania si romanii se pierd in sterilele lupte politice interne, in vreme ce Ungaria, Grecia si Bulgaria ies din criza, luandu-ne fata si lansandu-ne in off-side total.

Sursa: Iulian Urban

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 263 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 187 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics