Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Sa dam bonus la tot poporul! Megabonusurile de pe carduri, doar maruntis la final de luna
Aciduzzul | 25 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 132 vizualizari |
(1 voturi )

Bonusurile oferite de banci, in puncte sau procente din cumparaturile pe cardul de credit, reprezinta mai degraba o strategie de marketing decat o facilitate reala acordata clientilor. Cu bonusul primit pentru cumparaturi cu Power Card BCR in valoare de 10.000 de lei, puteti achita comisionul anual de intretinere a cardului. Cam asta este valoarea reala a bonusurilor in puncte pe care le ofera cea mai mare banca din Romania in cazul unuia dintre cele mai promovate produse din portofoliu. Situatia este asemanatoare si in cazul celui de-al doilea mare jucator, BRD, cu mentiunea ca, in cazul bancii franceze, comisioanele pentru servicii elementare, cum ar fi obtinerea unui extras de cont, sunt semnificativ mai mari.

Raiffeisen ofera bonusuri in bani doar pe varianta Gold a cardului de cumparaturi, unde pentru cheltuieli de 1.500 de lei primesti 12,5 lei. Suma este mai mare decat in cazul BCR si BRD, insa daca il raportam la comisionul anual de 150 de lei rezulta ca suma minima ce ar trebui cheltuita pentru a acoperi comisionul depaseste 21.500 de lei.

Ceva mai bine stau lucrurile in cazul a doua banci mai mici, dar foarte active pe zona de carduri. La Garanti si Citibank, ar trebui sa cheltuiti circa 2.000 de lei pentru a va putea achita comisionul doar din bonusuri. Analiza noastra a luat in calcul doar facilitatile de tip puncte sau procente bonus.

Comisioane cat casa

Produsele analizate au si alte facilitati, insa, cel putin in cazul BCR si BRD, bonusurile au fost folosite ca element principal de marketing, si tocmai de aceea au o foarte mare relevanta. in comparatie cu nivelul comisioanelor parcticate de banci, aceste facilitati nu reprezinta aproape nimic.

Capital a analizat bonusurile doar comparativ cu cel mai cunoscut comision, cel de administrare, insa costurile de utilizare zilnica a cardului, exceptand dobanda, sunt cu mult mai multe.

Din perspectiva taxelor si comisioanelor, BRD este campioana. Astfel, pentru transmiterea extrasului de cont lunar (operatiune absolut indispensabila cand ai un card de credit) BRD cere 3 lei.

Pentru eliberea unui istoric de cont dai 3 euro pentru o perioada mai mica de 3 luni si 5 euro pentru o perioada mai mare, doar pentru a verifica soldul contului mai trebuie sa platesti 0,5 euro in timp ce taxa unica pentru servicii suplimentare este de 50 de euro. BRD este singura dintre bancile analizate care exprima in euro comisioanele pentru un card in lei. in plus, BRD cere si un comision de analiza a dosarului in valoare de 20 de lei.

BCR percepe, in plus fata de cele doua comisioane de administrare, si un comision de emitere in valoare de 24 de lei, in timp ce Raiffeisen,Citibank si Garanti au doar comisioanele de administrare si cele aferente retragerilor de numerar. De mentionat este si faptul ca, pentru bonusurile la care facem referire, veti plati si un impozit de 16%.

Nu retrageti numerar!

Cea mai mare greseala pe care o fac posesorii cardurilor de credit este ca, in numar masiv, ei retrag cash de la bancomat, spun reprezentantii Kiwi Finance si ai Finzoom. Acest fapt genereaza perceperea unui comision de retragere, precum si perceperea imediata de dobanda (DAE medie 31,75% la retragerea de numerar, potrivit Finzoom), de regula mai mare decat dobanda-standard (DAE medie 21,9% la cumparaturi).

In acest mod, clientii pierd toate avantajele oferite de cardurile de credit – rate fara dobanda, cumparaturi cu perioada de gratie, reduceri la comercianti, cash-back, acumularea de puncte bonus, asigurare gratuita de calatorie etc. -, expunandu-se unor costuri uriase, de 21%-50%. Daca retragerea de cash de pe un card de credit se face la ghiseu, atunci costurile sunt si mai mari.

Exista totusi banci care au carduri de credit cu perioada de gratie la retragerea de numerar. in prezent, sase banci ofera facilitatea de a retrage cash cu perioada de gratie – Banca Transilvania (55 zile), ATE Bank (55 zile), Citigroup (54 zile), Intesa Sanpaolo (45 zile), Carpatica (55 zile) si Marfin Bank (59 zile), potrivit datelor Finzoom. De asemenea, este foarte importanta intelegerea modului in care functioneaza perioada de gratie la cumparaturi sau retragere de cash si utilizarea acesteia corespunzator.

16% este impozitul perceput pentru niste bonusuri si asa insignifiante. Res­pectivele facilitati sunt incadrate la categoria venituri din dobanzi si sunt impozitatea ca atare.

Sursa: Capital

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 442 vizualizari | 4 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 177 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 363 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics