Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Saccsiv: de la tatuajul electronic aplicat pacientilor, la cel ce va inlocui documentele cu cip
Aciduzzul | 31 august, 2011 | 0 comentarii | 475 vizualizari |
(2 voturi )

Implantarea micro-cipurilor a devenit o metoda subtila de a proteja sanatatea pacientilor din spitale. Pentru a masca practica acestei invazii a trupului cu un aspect la moda, de ultima tehnologie, senzorii cu micro-cip sunt definti ca „tatuaje electronice” ce pot fi atasate pe pielea umana si care se pot misca si intinde fara sa se rupa. Dupa cum se presupune, comparatiile dintre acest cip electronic subtire ca firul de par ce are forma de emblema cu un tatuaj electronic sunt facute pentru ca se refera la modul in care se face aderenta direct pe piele: asemeni unui tatuaj temporar care se lipeste doar cu apa. Un cip mic are mai putin de 50 de micrometri grosime si este mai subtire in diametru decat un fir de par uman. Se comercializeaza ca fiind „sigur” si usor in monitorizarea temporara a inimii si creierului la pacienti, inlocuindu-se astfel echipamentul medical greoi folosit in prezent in spitale.

Acest dispozitiv foloseste tehnologia micro-electronicelor numita EES (sistem electronic epidermal) si se spune ca va fi o evolutie care va „transforma” tehnologia medicala de analiza, jocurile pe calculator si chiar operatiile de spionaj, potrivit unui studiu publicat saptamana trecuta.

Cipul care este mai subtire decat firul de par a fost dezvoltat de o echipa internationala de cercetatori din State Unite, China si Singapore si este descris in Jurnalul de Stiinta.

Legatura exista dintre micro-cipurile animale si cancer

Micro-cipurile implantate animalelor de companie au crescut ca numar in ultimii ani. Aceste cipuri sunt marcate cu un cod mic de bare care poate fi scanat intocmai ca marcajele din articolele de bacanie. Acest fapt pare sa arata ca micro-cipurile sunt facute sa-l transforme pe detinator intr-un obiect care poate fi depistat si catalogat. O data ce micro-cipul este introdus intr-un animal, cipul ramane acolo pentru intreaga durata de viata a animalului.

Acest cip poate fi folosit la identificarea animalului gasit pe strada sau la retunarea lui la adapost.

Cipurile implantate sub piele sunt de cele mai multe ori recomandate de veterinari si de expertii in ingrijirea animalelor ca fiind o metoda prin care se asigura ca animalele pierdute isi gasesc drumul spre casa.

Dar, cercetatorii au indicat ca in pofida utilitatii declarate, micro-cipurile animalelor de companie pot cauza cancer. Numeroase studii au indicat clar legaturi dintre aceste micro-cipuri si cazuri frecvente, crescute de cancer si tumori la soareci si sobolani.

In trecut, dezvaluirea publica a acestor legaturi dintre micro-cipuri si cancer la animale a dus la ingrijorari raspandite privind siguranta micro-cipurilor implantate in fiinte vii. Concluziile in urma studiului micro-cipurilor la animale care au generat rumoare au fost atat de elocvente incat Dr. Robert Benezra, directorul Programului de Genetica in Biologia Cancerului de la Centrul de Cancer Memorial Sloan-Kettering din New York, a fost citat intr-un articol despre micro-cipuri: „Cu toate informatiile pe care le-am citit, nu as fi de acord pentru nimic in lume sa-mi implantez un astfel de cip in piele mie sau vreunui membru din familia mea”.

Un studiu din 2001 a descoperit ca 1% din sobolanii cu micro-cipuri implantate au dezvoltat tumori cancerigene langa zona de implantare. S-au facut numeroase studii pe animale intre 1990-2007 si aproape toate au concluzionat ca micro-cipurile au crescut semnificativ numarul de cancer.

In curand vom avea „tatuaje electronice super tari”

Toate partile electronice ale noului cip EES sunt fabricate fara striatii, cu componente sinuoase care le permite sa fie intinse si presate. Aceste componente contin celule solare foarte mici care pot genera energie sau se pot incarca cu energie prin radiatie electromagnetica.

Senzorul este montat pe o diagrama de plastic solubila in apa si atasata corpului prin perierea suprafetei cu apa – din moment ce s-a facut comparatie cu un tatuaj temporar.

Acest nou dispozitiv implantat la pacientii din spital cu siguranta arata si actioneaza ca un micro-cip – ce putin se face referire in mod repetat la „tatuaj electronic” pentru ca acest concept sa apara inofensiv, prietenos, chiar la moda!

Micro-cipuri invazive – merita oare confortul?

Oamenii de stiinta pretind ca asa-zisul avantajul al cipurilor EES este abilitatea lor de a fluidiza pe grupuri de fire, suporturi si aparate de control lipicioase captusite cu gel pe care se bazeaza in prezent aparatele ce tin evidenta semnelor vitale la pacientii din spitale. Este limpede ca aceste forme traditionale ale echipamentelor si aparatelor greoaie deranjeaza prea mult pacientii.

Se pare ca oamenii de stiinta cred ca acest micro-cipuri sunt destul de confortabile deoarece cantaresc mai mult decat potentialele riscuri.
In testari, micro-cipul a fost atasat in mod expres in gatul unei persoane si folosit la detectarea diferentelor in rostirea unor cuvinte, cum ar fi „sus, jos, stanga, dreapta, mergi, stop”. Cercetatorii au folosite aceste functii pentru a controla un simplu joc pe calculator.

Este oare confortul de a nu trebui sa se opereze manual un echipment destul de mare pentru a justifica implantarea unui sensor electronic sub pielea oamenilor? Ati avea incredere intr-un micro-cip sa va controleze functiile corpului fara a cauza pericole de sanatate in timpul functionarii?

Viitorul Americii : zombii cu micro-cipuri

Cercetatorii sunt de parere ca tehnologia poate fi folosita sa inlocuiasca firele si cablurile traditionale, dar asta suna mai degraba exact ca o scuza folosita pentru a musamaliza adevarul: ca acesta noua metoda cu micro-cip este o cale prin care toti vom avea implantat intr-un final un micro-cip pentru a putea fi localizati si monitorizati. In curand, tuturor li se va cere sa poarte cipuri sau „tatuaje” care sa dovedeasca ca au fost vaccinati pentru a se face legatura cu evidentele de sanatate, evolutia situatiei financiare si evidentele de asigurare sociala.

Daca guvernul poate cere americanilor sa poarte documente cu micro-cip, incluzand evidentele de munca, financiare si de sanatate, se pare ca este doar o chestiune de timp pana ce aceste cipuri vor fi implantate in numele „confortului” sau „sigurantei”. Potrivit guvernantilor, totul se face “pentru binele nostru.”

Va rugam sa cititi mai mult si sa urmariti filme despre agenda guvernului de a implanta micro-cipuri tuturor oamenilor pana in 2017.

Surse folosite si informari suplimentare:

http://www.bbc.co.uk/news/health-14489208

http://www.breitbart.com/article.php?

http://www.suite101.com/content/do-pet-microchips-cause-cancer-a127237

Tatuaje in loc de cip?

Daca pana acum, nu foarte mult timp, tatuajele reprezentau un subiect tabu, fiind deseori asociate cu delicventa, in viitor, tatuajul ar putea chiar sa ne salveze viata.

De la copii la batrani, de la femei la barbati, in viitor, toti oamenii vor “detine” un tatuaj menit sa le monitorizeze starea de sanatate.
Cel putin asa sustin cercetatorii care au realizat tatuajul digital sau mai bine zis tatuajul care ne va monitoriza starea de santate 24 de ore din 24.

Practic, cu ajutorul unui laser oamenii vor putea sa-si implanteze sub piele niste senzori care vor monitoriza mai multe componente ale sangelui, de la nivelul de sodiu, pana la glucoza si chiar nivelul alcoolului.

“Exista cativa voluntari care au decis sa se alature acestui experiment, care pana acum functioneaza foarte bine. Cu toate ca cele mai multe teste au fost realizate pe soareci. Cu ajutorul unei camera, chiar si cu un telefon, se pot citi datele pe care nano- senzorii le inregistreaza sub piele” – Dr. Heather Clark, Northeastern University.

Oamenii de stiinta sustin ca aceasta metoda o sa inlouiasca medoda clasica a analizelor, care nu este deloc populara.

Tatuajele ti-ar putea salva viata“Practic, interpretarea analizelor de sange o sa se poata realiza in timp real. Oricine o sa poata sa-si citeasca rezultatele cu ajutorul unuei aplicatii dezvoltate pe smartphone. Datele analizelor de sange vor putea ajunge astfel mai repede catre doctori, iar anumite boli vor putea fi prevenite inainte ca acestea sa se instaleze in corp.” – Dr. Heather Clark, Northeastern University.

Cum tatuajele va pot transforma pielea intr-un ecran

Personajul titular al cartii autorului Ray Bradbury, intitulata Omul Ilustrat este acoperit cu tatuaje dinamice, putand exprima o poveste.

Noile tatuaje din LED-uri de la Universitatea din Pennsylvania ar putea da viata Omului Ilustrat (mai putin povestile infioratoare desigur).

Cercetatorii au pus la punct dispozitive implantabile din silicon si matase situate sub piele precum tatuajele. Deja testate pe soareci, pot avea LED-uri montate transformand pielea intr-un ecran.

Substratul de matase in care sunt amplasate cipurile se dizolva in interiorul corpului, lasand doar electronicele. Dimensiunea unui astfel de cip de silicon este comparabila cu un mic bob de orez – lungimea de un milimetru si grosimea de 250 de nanometri. Stratul de matase le tine in loc, modelandu-se dupa suprafata pielii cand se adauga solutia salina.

Diodele emitatoare de lumina se pot cupla cu orice fel de dispozitiv electronic, tot inauntrul corpului. Sunt explorate aplicatii medicale, de la afisarea glicemiei direct pe piele pana la implanturi neuronale conectate la sistemul nervos putand controla o proteza de brat, de exemplu.

Cipurile implantate in corp sunt deja utilizate, in special cipurile RFID injectate animalelor. Dar prin natura flexibila a acestor circuite „tatuate”, se pot misca in mod elastic in interorul corpului situate in locuri in care o placa de circuite integrate nu-si are locul.

Primele afisaje vor fi primitive cu siguranta, dar vor fi utile pentru pacientii ce vor beneficia de ele. Nu va avea o rezolutie inalta si o calitate superioara a imaginilor, doar afisaje functionale. Asta nu inseamna ca posibilitatile comerciale si artistice sunt ignorate. Gigantul

Philips exploreaza utilizari sexuale:

E ceva frapant, dar suntem siguri ca urmatorul stadiu inevitabil de a viziona un film erotic pe spatele partenerului va fi interesant pentru unii. E evident ca un GPS cu harta afisata pe incheietura ar fi util, la fel si cipuri acoperind pupilele intunecandu-se in functie de luminozitate.

Si proiectia corporala poate fi folosita in cele din urma pentru publicitate. In combinatie cu tusul bioluminescent, de exemplu, te poti transforma intr-o versiune mobila in miniatura a Times Square. Cel putin, in comparatie cu un tatuaj real, acesta poate fi inlaturat.
De fapt, daca-ti imaginezi posibilitatile, par aproape nelimitate. Precum povestile transmise pe corpul Omului Ilustrat.

Tattoo You [H+ Magazine]

Implantable Silicon-Silk Electronics [Technology Review]

Photo of real tattoo: Spacemanbobby/Flickr

Iata si ce putem citi in articolul Digital Tattoo Interface:

Telefonul ii suna dar display-ul este oprit. Apasa usor pe un punct de pe antebrat pentru a afisa un tatuaj de cinci pe zece centimetri cu imaginea ecranului digital al unui telefon mobil. Raspunde apasand un buton tatuat pe brat. In timp ce vorbeste, tatuajul afiseaza imaginea video live a apelantului. Cand termina convorbirea, tatuajul dispare.

Dispozitivul Bluetooth este implantat permanent sub piele. Este plat, flexibil, cu polisilicon la temperatura scazuta. Infasurat cand este inserat printr-o mica incizie, apoi desfasurat sub piele, este situat intre muschi si piele fara disconfort.

Prin aceeasi incizie, doua tuburi sunt atasate de dispozitivul implantat si o vena si o artera. O pila de combustie de dimensiunea unei monede asigura conversia energiei electrice necesare functionarii din glucoza si oxigenul din sange. Sangele folosit este retransferat in vena.

Pe suprafata implantului de partea dedesubtului pielii, este o matrice de pixeli generatori de camp magnetic ce penetreaza pielea si activeaza o matrice tatuata de pixeli plasati identic, generand imaginea, pielea pastrandu-si functia. Suprafata implantului are si functia de touch screen, apasandu-se pielea. Precum tusul pentru tatuaje, sfere microscopice sunt injectate in piele. Fiecare sfera contine un material sensibil la campul magnetic, variind de la transparent la opac daca campul este activat.

Dispozitivul comunica wireless atat cu exteriorul cat si cu alte dispozitive din corp. Este intotdeauna functional dar imperceptibil. Poate detecta aparitia bolilor sanguine alertand utilizatorul, versiunea umana a becului Check Engine. Are cea mai tare interfata grafica decat toate tatuajele din cartier. Produsul este rezistent la apa si este alimentat cu pizza.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9895 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1245 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics