Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Criza zilei
Super-bacteria care vine din India (AIM)
Aciduzzul | 15 septembrie, 2010 | 0 comentarii | 742 vizualizari |
(1 voturi )

Starea de alerta din India in urma descoperirii unei bacterii rezistente la antibiotice si care s-a raspandit deja pe suprafata globului este o bomba care necesita o mobilizare generala imediata a autoritatilor sanitare, insista specialistii in boli infectioase, scrie AFP. Dr. Patrice Nordmann de la un spital din apropierea Parisului avertizeaza ca este urgenta insitutirea unui sistem de supraveghere internationala si testarea tuturor pacientilor spitalizati, intr-un numar cat mai mare de tari. Aceste masuri au fost deja luate in Franta si urmeaza Japonia, Singapore si China, a afirmat Nordmann intr-un interviu pentru AFP. Peste 12.000 de specialisti in boli infectioase s-au reunit intre 12 si 14 septembrie la Boston la cea mai mare conferinta anuala pe aceasta tema. Ei au concluzionat ca nu se cunoaste rapiditatea cu care se raspandeste aceasta baterie, dar ca este sigur ca aceasta va afecta un numar foarte mare de oameni.

Dr. Nordmann a comparat situatia cu “o bomba cu efect intarziat”. Pana acum cele mai multe cazuri au fost in India, Pakistan si Bangladesh. Primul caz in afara acestor tari a fost semnalat in 2007 in Marea Britanie. Au aparut apoi cazuri si in Belgia, Olanda, Austria, Franta, Germania, Kenya, Australia si Japonia. Bacteria produce enzima de tip “New Delhi metalo-beta-lactamaza” (NDM-1) si a fost identificata prima data in 2008, de profesorul Timothy Walsh, la un pacient suedez care fusese tratat in India. Enzima se ataseaza de alte bacterii, pe care le face rezistente la antibiotice. Intre acestea sunt cele care produc tuberculoza, holera si infectiile urinare.

Bacteria care ne omoara pe toti

Noua enzima, rezistenta la toate tipurile de antibiotic a fost descoperita in Marea Britanie. New Delhi metallo-beta-lactamase-1, prescurtata NDM 1, a fost deja identificata la 50 de pacienti. Aceasta este rezistenta si la carbapeneme, cele mai puternice antibiotice cunoscute. Adeptii teoriei conspiratiei spun ca bacteria urmeaza sa decimeze jumatate din populatia planetei.

De multa vreme, spun adeptii teoriei conspiratiei, laboratoarele din intreaga lume cauta o solutie pentru o pandemie care sa reduca cel putin la jumatate populatia planetei. Cei ce conduc lumea, spun aceiasi adepti, nu vor ca pe planeta sa fie mai mult de doua miliarde de locuitori. Cei ce vor scapa de virusi vor fi eliminati prin Codex Alimentarius. Cum spuneam, para doar o fantasma a “conspirationistilor”. Iata, insa, ca in laboaratoarele din Marea Britanie a fost descoperit un microorganismrezistent la aproape orice tip de antibiotic, oricat de puternic.

In spitalele din Marea Britanie a fost descoperita o noua enzima, rezistenta la aproape toate tipurile de antibiotice. De fapt, “doar doua o pot combate, iar unul dintre ele nu este prea eficient”, avertizeaza microbiologul Timothy Walsh, de la Universitatea din Cardiff, cel care a izolat enzima pentru prima data, in anul 2009. New Delhi metallo-beta-lactamase-1, prescurtata NDM 1 este o enzima rezistenta chiar si la carbapeneme, cele mai puternice antibiotice cunoscute si a fost identificata la peste 50 de pacienti din 17 spitale din Marea Britanie, informeaza BBC News dar si in Statele Unite, Canada si alte state europene. Enzima s-a raspandit, pana in prezent, la pacientii care au ales sa efectueze tratamente medicale in state precum India sau Pakistan, insa expertii se tem ca turismul medical favorizeaza raspandirea ei la nivel global.

Ca atare, in scurt timp – maximum un an spuns specialistii – ne paste o pandemie globala de o virulenta extrema. Daca nu va fi descoperit un vaccin, ori un antibiotic care sa-i faca fata, bacteria, care oricand poate transforma mutatii autoimune, va omori cel putin jumataten din populatia planetei. Adeptiiteoriei conspiratiei sustin ca si antidotul a fost descoperit, dar nu este pentru cei de rand.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 371 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 29 mai, 2013 | 0 comentarii | 309 vizualizari | 4 voturi

Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2013 | 2 comentarii | 342 vizualizari | 1 vot

Acum ceva timp mă plimbam pe străzile Londrei şi îmi aduc aminte de un aspect, care m-a frapat. Deşi eram într-o capitală europeană, aveam senzaţia că am ajuns din greşeală în Asia. Eram singurul alb într-o mare de indieni. Trecând spre strada următoare am dat numai peste negrii şi musulmani. Toate acestea în apropierea Hyde […]

Autor: Aciduzzul | 10 mai, 2013 | 3 comentarii | 451 vizualizari | 4 voturi

Adjunctul ministrului de externe sirian Faisal Mekdad a declarat duminica, ca atacurile israeliene asupra unor obiective de pe teritoriul sirian sunt o declaratie de razboi la adresa tarii sale. In acelasi ton cu declaratile adjunctului ministrului de externe sirian, presa iraniana si cea ruseasca anuntau posibile atacuri asupra Israelului venite din partea Hezbollah si nu […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

Susanne Posel The UN warns that global food stores like grains are depleting at an expediential rate and when combined with failing harvests, there will be a food crisis in 2013. The UN Food and Agriculture Organization (FAO) explain that “we’ve not been producing as much as we are consuming. That is why stocks are […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics