Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
TAROM va zbura fără direcție. Neobolsevicul criminal Dan Pascariu intenționează să externalizeze un departament-cheie. Din ciclul restructurare cu bolsevici
Aciduzzul | 16 martie, 2013 | 0 comentarii | 373 vizualizari |
(1 voturi )

Preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, eternul bolsevic Dan Pascariu (foto), vrea să externalizeze serviciile de mentenanţă ale companiei către „băieţii deştepţi” din domeniul aeronautic • Măsura va duce la disponibilizarea celor 700 de anagajați ai Direcției Tehnice • De mai bine de patru luni, noua conducere a TAROM nu a fost în stare să elaboreze planul de management pentru redresarea companiei • Dan Pascariu a înfiinţat un post de director de dezvoltare, special pentru omul lui Relu Fenechiu. În urmă cu câteva zile, Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, a anunţat, la o întâlnire cu mai mulți lideri sindicali, că va externaliza Direcţia Tehnică a companiei. Acest anunț a surprins pe toţi angajaţii, întrucât prin externalizare există riscul ca toţi cei circa 700 de salariați ai direcţiei să fie trimişi acasă, iar veniturile TAROM să scadă vertiginos.

Acesta este personajul. Un, cel mai probabil, securist din marea gasca bolsevica care paraziteaza Romania de 25 de ani fara sa primeasca pana acum nota de plata. Trebuie mentionat ca a participat la mai toate talhariile si jafurile strigatoare la cer din anii ’90. In plus, vorbim despre un criminal(la propriu) care are alergie la puscarie, acum recompensat cu un scaun de piele, de-ala de care-i place lui la Tarom, ca sa aiba o batranete linistita. Securistoizii bolsevici nu se pierd; doar se transforma. In treacat fie spus, este casatorit cu un personaj care-i seamana leit, semn ca astrele s-au aliniat bine. Mai multe, aici:

Dosarul penal impotriva bancherului ucigas Dan Pascariu – blocat

Bancherul cu noua vieti, spatele lui Sorin Dan

A ucis doi oameni, dar n-a stat o zi la puşcărie!

Câţiva lideri sindicali care au participat la întâlnirea cu Dan Pascariu au precizat, pentru ZIUAnews, că se doreşte externalizarea Direcției Tehnice pentru ca cei aflaţi la conducerea TAROM să poată să scoată cât mai mulţi bani din companie. În schimb, noua conducere vrea să încaseze bonusuri pentru „perfomanțe manageriale deosebite” obținute în 2012.

Externalizare pentru „băieţii deştepţi”

Prezent la întâlnirea de la TAROM, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a punctat foarte clar ceea ce se urmăreşte prin externalizarea Direcţiei Tehnice: „vom da aceste servicii unor băieţi deştepţi, iar apoi ne vom trezi că TAROM-ul plăteşte de trei ori mai mult serviciile de mentenanţă decât plătea înainte ca Direcţia Tehnică să fie externalizată”. Mai mult, Bogdan Hossu susţine că prin externalizare s-ar rezolva şi o altă problemă, şi anume, că „s-ar pune pumnul în gura sindicatelor de acolo, şi astfel, administraţia va putea să se debaraseze de cei care au avut o altă opinie decât cea a conducerii”. „Dacă nu te laşi călcat în picioare, îţi arată ei cine sunt şefii, şi de aceea doresc externalizarea acestei direcţii vitale pentru TAROM”, a mai spus Hossu.

Bancherul Dan Pascariu a declarat că externalizarea Direcţiei Tehnice se va face cât mai repede, „pentru că așa vrea acţionarul majoritar, adică Ministerul Transporturilor, şi se va face după modelul aplicat la Lufthansa”.

Ceea ce nu ştie preşedintele Consiliului de Administraţie de la TAROM este că externalizarea la Lufthansa s-a făcut tot în cadrul companiei, iar Lufthansa Technics este, practic, o divizie în cadrul gigantului aerian. „Nicio companie din lume, fie că este British Airlines, Air France, Emirates Airlines sau KLM, nu a externalizat direcţia tehnică, pentru că această direcție este vitală pentru orice companie aeronautică. În plus, în cadrul acestor direcţii sunt oameni foarte bine pregătiţi, care pot presta servicii, contra cost, şi pentru alte companii, în special cele low cost”, a declarat, pentru ZIUAnews, unul dintre cei mai renumiţi specialiști din cadrul companiei TAROM.

Planul de management este în aer

Situaţia actuală de la TAROM este extrem de delicată, întrucât noii manageri, belgienii Christian Heinzmann şi Michael Moriaty, dar şi membrii Consiliului de Administraţie, în frunte cu Dan Pascariu, nu au reuşit nici până acum să descifreze tainele companiei. Practic, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/ 2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, atât directorul general, cât şi membrii Consiliului de Administraţie, erau obligaţi ca, în termen de 90 de zile de la numire, să prezinte planul de management al companiei.

Astfel, directorul general Christian Heinzmann, numit pe data de 4.11.2012, trebuia să prezinte un plan de management Consiliului de Administraţie al TAROM până la data de 4 februarie 2013. Totodată, Consiliul de Administraţie condus de Dan Pascariu, instalat pe 12 octombrie 2013, trebuia să prezinte Ministerului Transporturilor un business plan până la 12 ianuarie 2013.

„Absenţa acestui business plan demonstrează amatorismul echipei manageriale şi administrative instalate la TAROM, pentru că s-a plătit circa 400.000 de euro la renumita firmă de consultanță Roland Berger, care, în aprilie 2012, a prezentat un raport de evaluare şi business plan foarte amplu şi bine structurat. Trebuiau doar adaptate şi ajustate recomandările din studiul făcut de Roland Berger, şi acum compania avea un plan de management bine definit”, a precizat, pentru ZIUAnews, un lider sindical de la TAROM.

Compania TAROM estimează că în 2012 ar putea înregistra pierderi de peste 187 de milioane de lei, adică în jur de 44 de milioane de euro, iar pentru 2013 s-au bugetat pierderi în jur de 46 de milioane de euro.

Bonusuri pentru performanțe invizibile

Directorul general al TAROM, belgianul Christian Heinzmann (foto), încasează lunar 10.000 de euro, iar directorul economic adus de acesta, tot belgian, Michael Moriaty, ridică în fiecare lună, din casieria companiei, 7.500 de euro. Preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, controversatul bancher Dan Pascariu, implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri financiare, primeşte o indemnizaţie lunară de 1.500 de euro. La fel și ceilalţi cinci membri ai Consiliului de Administraţie – Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea, Dumitru Prunariu şi Lucian Isar.

În plus, aceștia beneficiază de o remuneraţie suplimentară de 500 de euro pentru fiecare participare în cadrul comitetelor consultative. Și cum fiecare membru al Consiliului de Administraţie face parte din cel puţin două consilii consultative, care se întrunesc cam de două ori pe lună, înseamnă că fiecare dintre cei şase mai încasează câte 1.000 de euro. Însă, directorul general şi membrii Consiliului de Administraţie de la TAROM au vrut să încaseze, la finele lui 2012, un bonus financiar destul de mare, pentru că „la sfârşitul anului trecut, compania a avut o pierdere mai mică decât cea preconizată”.

„Actuala conducere executivă şi administrativă de la TAROM nu are niciun merit privind reducerea pierderilor, întrucât acestea au rezultat ca urmare a faptului că s-au înapoiat cele două aeronave B737-800 şi, practic, s-a făcut ceva economie pentru că nu mai plătim leasingul, combustibilul şi taxele acelor avioane”, a afirmat, pentru ZIUAnews, un director din cadrul Ministerului Transporturilor. Nici până acum nu se ştie care este cuantumul bonusului şi dacă s-a încasat, pentru că Dan Pascariu şi Christian Heinzmann au refuzat să prezinte statele cu aceste indemnizaţii către conducerea ministerului şi sindicatele de la TAROM.

Post special pentru omul lui Fenechiu

ZIUAnews a semnalat, în urmă cu câteva săptămâni, că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să-și impună omul, pe Sorin Georgescu, pe postul de director comercial al TAROM, funcţie ocupată acum de Rodica Cazanciuc, soţia actualului secretar general al MAE, Robert Cazanciuc. Noua conducere a TAROM a înfiinţat o funcţie specială pentru omul lui Fenechiu, aceea de director al Direcţiei Dezvoltare, care se va ocupa şi cu achiziţionarea de avioane. Ion Teleanu

Sursa: Ziua News

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics