Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Testosteronul ii face pe barbati sa spuna adevarul
Aciduzzul | 12 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 163 vizualizari |
(2 voturi )

Testosteronul, hormonul sexual masculin asociat agresivitatii si criminalitatii, ar putea stimula comportamentele pro-sociale, deoarece creste onestitatea barbatilor, arata un nou studiu. Cercetatorii germani au descoperit ca acest hormon, ce sta la baza caracteristicilor sexuale precum cresterea libido-ului si a masei musculare la barbati, face ca barbatii sa minta mai putin. „Despre testosteron s-a spus mereu ca promoveaza agresivitatea si comportamentul riscant”, afirma cercetatorul Dr. Bernd Weber, specialist in neurostiinte la Universitatea din Bonn. Cu toate acestea, cercetatorii arata intr-un nou studiu publicat in jurnalul PloS ONE ca mai multe cercetari recente sugereaza ca acest hormon poate avea si efectul contrar, stimulând un comportament pozitiv.

„Dezavantajul multor studii este faptul ca acestia fac o corelatie intre nivelul testosteronului inregistrat in rândul voluntarilor si comportamentul acestora. Aceasta metoda nu dezvaluie cauza comportamentului, caci daca testosteronul influenteaza comportamentul, comportamentul influenteaza la rândul sau nivelul acestui hormon”, afirma Dr. Matthias Wibral, autor al studiului.

in acest studiu cercetatorii au aplicat alta metoda, ce le-a permis sa identifice cauza si efectul testosteronului. Din cei 91 de participanti, barbati tineri, 46 au fost tratati cu testosteron, care le-a fost aplicat pe piele sub forma de gel, iar ceilalti 45 au fost tratati cu un gel placebo.

„Nici participantii, nici cercetatorii care au aplicat gelul nu stiau cine a primit testosteron si cine nu”, a explicat Wibral.

Dupa ce a fost aplicat gelul, participantii au fost rugati sa joace un joc simplu de zaruri in cabine individuale. in cadrul jocului, cu cât obtineau un scor mai mare, cu atât participantii primeau mai multi bani ca recompensa.

Cercetatorii afirma ca au proiectat experimentul astfel incât sa permita participantilor sa minta.

„Pentru ca era vorba de cabine individuale, nimeni nu ar fi stiut daca participantii introduceau scorul real in computer sau unele mai mari, ca sa obtina mai multi bani”, a explicat Wibral.

Cu toate acestea, cercetatorii aveau posibilitatea de a afla ulterior daca participantii au trisat sau nu.

„Din punct de vedere statistic, probabilitatea ca un numar sa iasa la zar este egala”, a explicat Wibral. „Asadar, daca apareau foarte multe numere mari, era o indicatie a faptului ca subiectii au trisat”, a mai spus cercetatorul.

Atunci când oamenii de stiinta au comparat rezultatele grupului tratat cu testosteron cu cele ale grupului de control, acestia au descoperit ca cei din primul grup au mintit mult mai putin decât cei carora le fusese aplicat gelul placebo.

„Rezultatul nostru contrazice in mod clar cercetarile care sugerau ca testosteronul promoveaza comportamentele antisociale”, a declarat Dr. Armin Falk, unul dintre cercetatori, adaugând ca este posibil ca testosteronul sa fi crescut mândria participantilor si, implicit, nevoia acestora de a genera o imagine pozitiva despre sine.

„In acest context, nu merita distrugerea imaginii pozitive despre sine pentru cativa euro”, a explicat Falk.

„Mintitul este un fenomen raspândit, cu importante consecinte sociale si economice. Cu toate acestea, in ciuda interesul sporit fata de raspândirea si cauzele mintitului, sunt cunoscute putine detalii referitoare la bazele sale biologice”, afirma cercetatorii. „Acest studiu reprezinta un mare pas inainte”, au concluzionat oamenii de stiinta.

Sursa: Medical Daily via Descopera

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics