Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Antisemitismul ortodox. Si reactia…
Aciduzzul | 30 decembrie, 2012 | 1 comentarii | 466 vizualizari |
(2 voturi )

Viorel Roman
Premierii evrei Petre Roman si Mihai Razvan Ungureanu au fost dati jos din functie intempestiv (ca evreul Primakov la Moscova) pentru a nu putea candida la singura demnitate decisiva in Romania si Rusia, cea de Uns al Celui Atotputernic, Intaistatator al Statului si Bisericii, pentru ca, dupa cum bine se stie, Patriarhul si clerul pravoslavnic sunt salariatii smeriti ai Presedintelui. Evreii au rolul de intermediari cu lumea apuseana, de modernizatori a societatii cronic subdezvoltate din Romania si Rusia. Ortodocsi si evreii isi urmaresc interesele lor divergente si de obicei minoritatea e intr-o pozitie defavorabila. Vezi cresterea si descresterea influentelor evreesti in Rusia (ca in Romania etc.) in ultimele doua secole analizata exhausiv de Alexandr Soljenitzin.

Criza din 2007 a readus in discutie rolul evreilor intr-o forma mai voalata decat in razboului mondial II, cand jidanii si tiganii, dupa terminologia antisemita a vremii, erau considerati vinovati de toate relele si deportati in Transnistria sau fugeau in Palestina. Si acum vinovati sunt tiganiii, care discrediteaza neamul si bancherii, 1% (majoritatea evrei) care exploateza 99%. (dupa ziarul BURSA)

Cine-i vinovat? Majoritatea ortodocsilor spun ca evreii conduc lumea, finantele. Bancile lor au infiintat Sistemul federal de rezerva, Banca Centrala a USA, o institutie particulara, condusa de Greenpan (originar din Romania), arhitectul crizei si actualmente de Ben Shalom Bernanke. FMI conduce tara pe fata.

In realitate, atat in trecut, cat si in tranzitia actuala, ortodocsii sunt depasiti de cerintele rationalitatii occidentale, pe care nu o intelag. Ca urmare nici nu o accepta.

Pe de alta parte ei se vad mereu nedreptatiti de occidentali, cu care in mod paradoxal nici nu vor sa stea sincer de vorba. Refacerea unitatii crestine cu Roma, singura cale care ar debloca energiile folosite in diversiuni, minciuni cusute cu ata alba, este amanata la calendele grecesti.

Paradoxal ortodocsi se considera superiori fata de catolici si protestanti, asa ca vina situatiei lor precare nu poate fi decat a acestora. Dar occidentalii sunt prea puternici pentru a risca o confruntare. Asta a demonstrat Razboiul Rece dintre ortodoxo-comunisti si capitalistii, individualistii din vest. O noua Cortina de Fier, care sa protejeze oarecum primitivitatea die est, e acuma inacceptabila.

De aceea antisemitismul ortodox este de fapt o forma de antioccidentalism cu traditie, mai veche decat Marea Schisma 1054. El incepe cu incompatibilitate dintre greci si romani, dintre greco-ortodocsi si romano-catolici, dintre orient si occident. Atat antisemitismul cat si antioccidentalismul nemarturisit vor dispare cand ortodocsii si occidentalii refac unitatea in diversitate crestina. In caz contrar se revine la cunoscuta despotie orientala.

Un raspuns la Antisemitismul… ortodox

Enigmescu spune:
28 mai 2012 la 23:13

DREPT LA REPLICA

Cine citeste acest asa zis articol semnat de Viorel Roman (care, dincolo de numele sau de „roman”, nu prea are nimic in comun cu romanismul) are toate motivele sa rada cu gura pana la urechi. Ceea ce reuseste sa debiteze in faimoasa „publicatie” sunt pur si simplu refulari personale cu iz religios dar, atentie, fara a avea habar de realitatile lumii in care traim sau macar in realitatile istorice prin care au trecut impreuna atat crestinii cat si evreii. N-am gasit nici macar un singur exemplu concret care sa demonstreze in scrisul venerabilului „publicist” faptul ca ortodocsii (cel putin cei romani) ar fi antisemiti, in schimb speculeaza si face afirmatii expunandu-si pur si simplu un punct de vedere absolut partinitor.

Pentru stiinta dumnealui (si a celor care ar putea sa creada spusele sale), ideea de popor ales n-a aparut la romani sau la crestini, ci tocmai evreii au inventat si apoi mentinut aceasta teorie „ariana” (adica de rasa superioara) cu scopul declarat fatis de a subjuga si stapani popoarele lumii. Ura rasiala a inceput odata cu declararea poporului evreu drept singurul popor capabil sa se mantuiasca si sa dobandeasca promisiunile lui Dumnezeu. Asta pe de o parte, ca sa o luam in ordine oarecum cronologica.

Pe de alta parte, a vorbi deschis despre sionism si enormele prejudicii aduse de elita mondiala EVREIASCa de-a lungul timpului atat propriilor conationali cat si popoarelor lumii nu inseamna antisemitism, ci o simpla exprimare a unor adevaruri istorice care nu incrimineaza cu nimic pe evreii simpli, pe evreii care nici ei insisi nu cunosc starea reala a politicii subversive dusa de factorii decizionali ai tarii lor.

Asta asa, ca sa nu mai comentam, spre exemplu, despre vanzarile din spatele frontului si atrocitatile si barbariile comise de unii evrei in perioada Celui de-al Doilea Razboi Mondial, sau despre cine a fost in spatele crearii vestitului comunism- mai ales in Rusia pravoslavnica la care venerabilul scriitor face referire cu atata zel si patos demn de un cronicar.

In aceeasi ordine de idei, tin sa precizez ca la carma tarisoarei noastre s-au aflat (mai ales dupa 89) o serie de personaje de origini semite, fara ca Biserica Ortodoxa Romana sa aiba vreodata vreo zvacnire (macar de orgoliu) prin care sa dea un semn ca are ceva impotriva evreilor. Dimpotriva, si tocmai din aceasta cauza ne aflam astazi la stadiul de cobai ai Europei, de tara secata de resurse (mai ales umane).

Iar aici cred ca se preteaza exemplul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei care, cred ca nu mai e un secret pentru nimeni, a fost si a ramas tot un evreu la origini. Cum-necum, la carma destinelor economice ale Romaniei se afla intotdeauna un evreu. Asta e, nu putem ascunde asta pe dupa deget. si ca si cum n-ar fi fost de-ajuns, BOR n-a schitat nici un fel de gest cand vestitii emisari (SAMSARI, in traducere libera) ai FMI si BM, emisari de origini nu tocmai crestine (J. Franks fiind mormon, o religie interzisa in unele state ale lumii), au hotarat ca romanii sa devina proscrisii planetei- dupa cei ai tarilor africane, desigur.

In realitate (ca sa-l parafrazez pe distinsul scriitor de gogorite), atat in trecut, cat si in tranzitia actuala, ortodocsii NU sunt depasiti de cerintele rationalitatii occidentale, ci sunt foarte adanc ancorati in realitatile cotidiene pe care tocmai unii evrei ni le dicteaza. Spre deosebire de fratii lor evrei insa, romanii ortodocsi (si banuiesc ca si cei catolici) sunt cu mult mai primitori si mai maleabili, mult mai omenosi si mai milosi din fire, ceea ce-i face de multe ori tinte sigure pentru vanatorii de chilipiruri.

Ce vreau sa spun cu asta, ca romanii nu gandesc numai/doar cu mintea, ci si cu inima! Cu alte cuvinte inca isi mai folosesc bunul simt, rusinea de oameni si frica de Dumnezeu (ceea ce noi numim constiinta), adica exact preceptele crestinesti dupa care se conduc si pe care le dezvolta tocmai in sanul Bisericii Ortodoxe.

Acestea fiind zise, sa va fie rusine d-le Roman ca aratati cu degetul spre crestinism facandu-l de sorginte antisemita!!! Habar n-aveti cu ce se mananca crestinismul, vorbiti ca un simplu „outsider” si va obositi degeaba, in speranta ca, probabil, va veti auzi propriile bazaconii si le veti crede.

Inca un lucru mai am de adaugat aici, si anume ca ortodoxia nu trebuie sa faca nici un fel de compromis ca sa fie pe placul oamenilor de azi, oameni care nu vor sa-si schimbe obiceiurile si apucaturile desantate. Ortodoxia ramane principala arma de lupta impotriva tarelor societatii noastre si, fie ca vrem sau nu sa acceptam, nu este invechita in nici un fel tocmai pentru ca ea se adreseaza oamenilor „moderni” de azi. Crestinismul apusean „a apus” pentru ca a facut compromisuri si apoi a incercat sa indrepte relele facute prin adoptarea de alte compromisuri…compromitatoare, adica a intrat intr-un fel de cerc vicios.

NU noi suntem pagani, d-le Roman, nu noi l-am crucificat pe Fiul lui Dumnezeu ca sangele Lui sa cada blestem asupra urmasilor, daca intelegeti aluzia.

Sursa: Viorel Roman si Reactia

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 492 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics