Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Banca Mondiala vrea sa ne mai dea o data in cap! Pentru siguranta…(Bloombiz)
Aciduzzul | 2 martie, 2011 | 0 comentarii | 181 vizualizari |
(1 voturi )

Ilie Serbanescu
Avand probabil impresia ca nu suntem suficient de morti, Banca Mondiala vrea sa incerce sa ne mai dea o data in cap spre a se asigura de deplinul succes. Impresia este insa gresita. Noi – asa ca expresie eufemistica pentru economia romaneasca – suntem insa morti de-a binelea! Retetele din anii ’90 prescrise de Banca Mondiala in materie de industrie, agricultura, banci, sistem energetic si transport feroviar au fost urmate cu scrupulozitate si rezultatele au fost maxime. In cativa ani fosta industrie a fost demolata si nimic nu s-a pus in loc. Agricultura a fost desfiintata si Romania, una dintre tarile cu pamanturile cele mai bune din Europa, traieste masiv din importuri agroalimentare. Sistemul energetic a fost dezmembrat, asa cum a cerut Banca Mondiala, pentru ca partea sa rentabila – respectiv distributia – sa ajunga la straini, in timp ce statul a ramas cu productia, dar, fara banii din distributie, nu mai poate investi in dezvoltari si modernizari.
Intregul sistem bancar a fost preluat de banci straine, cu consecintele bine cunoscute de-acum de toata lumea.

Iar compania integrata ce administra caile ferate, dezmembrata si ea la sugestia Bancii Mondiale, a ajuns in faliment in toate componentele ei, accentuand prin implicatie dezastrul din sistemnul rutier.

Se insala Banca Mondiala daca crede ca mai avem nevoie de inca o lovitura in cap. Ne-a venit deja de hac definitiv de la primele lovituri.

Invazivitatea acestora n-a lasat spatiu de manevra. Cel mai dramatic efect este instituirea in Romania a unui model economic de tip bananier – consum fara productie, importuri fara exporturi, hipermarketuri fara fabrici, banci fara economie reala, masini fara sosele – care, de-acum, opereaza de la sine, automat chiar, in directia ingroparii economice a tarii.

Oricum, un asemenea model nu poate duce la dezvoltare si, ca atare, straduinta Bancii Mondiale de a ne mai administra ceva lovituri este inutila.

Si straduinta Bancii Mondiale de a inlocui cumva FMI in fruntea factorilor de distrugere a economiei romanesti este tot inutila pentru ca, privind retrospectiv, Banca Mondiala are asigurat locul de frunte tocmai prin retetele care au impus constituirea in Romania a unui model economic de tip bananier.

Dar cum n-au importanta realitatile, ci doar vrerile stapanului, sa vedem ce a mai scornit Banca Mondiala ca i-ar trebui Romaniei!

Pe langa o masura de luat ochii prostilor – cum, ar fi recurgerea de catre guvern la mult mai putine ordonante de urgenta – Banca Mondiala recomanda acum Romaniei sa-si puna doua tichii de margaritar!

Una ar fi o unitate special infiintata pentru controlul cartelurilor care afecteaza concurenta pe piata!

Nu este clar ce ar urma sa faca aceasta unitate speciala in caz ca depisteaza asemenea carteluri.

Dar, in masura in care exista deja Consiliul Concurentei, care se ocupa exact de cartelizari si abuzuri de pozitie dominanta pe piata, la ce bun sa mai existe o noua tichie de margaritar?

Pentru ca avem deja una, care este insusi Consiliul Concurentei, ce oricum nu face nimic, desi are jurisdictie in domeniu.

Si nu face nimic pentru simplul motiv ca doar firmele straine sunt in pozitie pe piata de a face carteluri, dar, din pacate, in Romania firmele straine sunt bibelouri de portelan, de care nu se atinge cineva cu ceva, sa nu se supere cumva stapanul strain al tarii!

A doua tichie de margaritar este si mai si. Macar scopurile in acet caz sunt usor identificabile. Sistemul feroviar ar urma sa fie reorganizat in companii de scurt si lung parcurs.

Aceasta dupa ce, repetam, administrarea lor firesc integrata a fost, la cererea Bancii Mondiale, dezarticulata in companii de infrastructura, transport calatori si transport marfa.

In mod evident, acum cineva din afara vrea sa cumpere anume ceva si vrea sa o faca, pe de o parte, pe nimic si, pe de alta parte, deja in structuri reorganizate la dorinta pe cheltuiala statului roman.

Iata de ce Banca Mondiala vrea sa ne mai dea o data in cap! Ce nu intelege insa Banca Mondiala este ca, morti fiind deja, nu ne mai doare ca ni s-ar mai da inca o data in cap!

Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1545 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics