In Romania milionarilor de carton si a doctorilor in drept facuti la xerox, orice tampenie perpetuata la nesfarsit pe o voce doctorala, tinde sa capete valoare de adevar. Asteptam si eu, ca tot romanul avid de 6 din 49, rezultatul loteriei Curtii Constitutionale la cele 3 contestatii formulate de mascaricii de la USL. Si ce-mi aud urechile !? Stupoare ! Pentru ca fricosii de la Curtea Constitutionala nu au curajul sa isi asume rezultatul infrangerii USL-ului la referendum, au adoptat o solutie de temporizare, respingand contestatiile (si validand implicit legalitatea procedurii desfasurarii referendumului), amanand insa validarea rezultatului referendumului, pana pe 12 septembrie. In mod normal, chestia asta ar fi trebuit sa nu conteze – intr-un stat de drept. Nu insa in Romania. Manipulatorii opiniei publice, sefii de campanie televizata platiti de Voiculescu au si prins ideea din aer si afirma pe toate gurile ca Basescu ramane in continuare suspendat, pana la validarea rezultatelor referendumului, iar Antonescu interimar.
Ar vrea ei ! Insa legea nu e de partea lor. Si sa va spun si de ce.
Caci, iata ce spune legea:
Legea electorala spune ca singura autoritate in masura sa valideze rezultatul alegerilor in Romania este Autoritatea Electorala Permanenta, dupa validarea rezultatului de catre Biroul Electoral Central – lucru care s-a facut deja. in completare, norma speciala privind referendumul adauga inca o conditie respectiv potrivit disp. art. 11 pct. 1 lit. D paragraf c) din Legea 47/1992, Curtea Constitutionala trebuia sa dea o hotarare prin care sa “confirme” rezultatele referendumului, hotarare ce trebuie prezentata Plenului Parlamentului si publicata in Monitorul Oficial (art. 47 din legea Curtii Constitutionale). Aceasta confirmare are ca obiect doar INCETAREA CALITATII DE PRESEDINTE AL ROMANIEI a lui Traian Basescu, prin chiar modul in care este formulat in textul de lege OBIECTUL REFERENDUMULUI.
Din comunicatul oficial dat de Curtea Constitutionala pe 1 august, reiese ca:
“Astazi 1 august 2012, ora 14, au fost inregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central in legatura cu referendumul privind demiterea Presedintelui Romaniei, din data de 29 iulie 2012. Dupa inregistrare s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un numar de 18.548 de procese-verbale intocmite de sectiile de votare din tara si strainatate.
In acelasi timp, au fost inregistrate 3 dosare avand ca obiect contestatii precum si mai multe cereri din partea cetatenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie 2012.
Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.77 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a solicitat informatii necesare solutionarii contestatiilor de la Ministerul Administratiei si Internelor si de la Institutul National de Statistica. Pana la momentul inchiderii sedintei, Ministerul Administratiei si Internelor nu a raspuns solicitarii Curtii.
In cursul zilei de maine, 2 august 2012, incepand cu ora 9, Curtea va continua dezbaterile referitoare la contestatii si confirmarea rezultatelor referendumului.”
Apoi, astazi 2 august avem urmatorul comunicat al Curtii:
“In ziua de 2 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.i) din Constitutia Romaniei si al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in exercitarea atributiilor privitoare la organizarea si desfasurarea referendumului si la confirmarea rezultatelor acestuia, urmatoarele:
I. Verificarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului.
II. Sesizarile cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, formulate de Liga Internationala a Romanilor, cu sediul in Bucuresti, de Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, de Presedintele Camerei Deputatilor si Presedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea si de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, cu sediul in Bucuresti.
I. In ceea ce priveste prima cauza, in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012.
Avand in vedere datele contradictorii care au fost transmise Curtii Constitutionale in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate, Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca, pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul National de Statistica, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Electorala Permanenta au transmis datele solicitate de Curtea Constitutionala sunt anexate prezentului comunicat de presa)
II. Cu privire la celelalte sesizari, in urma deliberarilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, contestatii formulate de Liga Internationala a Romanilor, cu sediul in Bucuresti, de Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, de Presedintele Camerei Deputatilor si Presedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea si de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului cu sediul in Bucuresti.
Hotararea este definitiva si general obligatorie.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”
Mai mult, prevederile art. 10 din Legea referendumului nr. 3/2000, prevad ca “Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.” Din interpretarea per a contrario a textului legii, rezulta ca daca acea majoritate nu a fost intrunita, suspendarea presedintelui inceteaza de plin drept, in interpretarea data de art. 95 pct. 3 din Constitutia Romaniei, care spune ca “(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.”
Cu alte cuvinte, DURATA SUSPENDARII DIN FUNCTIE A PRESEDINTELUI ROMANIEI NU POATE DEPASI 30 DE ZILE, dupa care este fie demis, fie revine in functie, de plin drept.
De altfel, existenta interimatului in afara perioadei dintre momentul suspendarii presedintelui si referendum, nu se poate face decat in conditiile speciale prevazute de art. 44 din Legea 47/1992 respectiv, NUMAI dupa investirea Curtii Constitutionale cu o noua cerere privind constatarea imprejurarilor ce justifica interimatul, potrivit art. 45 din aceeasi lege.
Deci, Traian Basescu ar fi trebuit sa se intoarca deja la munca, ca presedinte de plin drept al Romaniei, cum a facut si dupa prima incercare de suspendare si demitere din 2007.
Pe de alta parte, daca s-au respins contestatiile privind legalitatea procedurii organizarii referendumului, inseamna ca prin aceasta judecata Curtea Constitutionala confirma inclusiv legalitatea procedurii prevazute de art. 17(2) din legea referendumului nr. 3/2000, ce prevede ca in cadrul procedurii organizarii referendumului ca “(2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului. ”
Cu alte cuvinte, dupa ce Ministerul de Interne (aflat in mana USL-ului) a confirmat DE 3 ORI pana la aflarea rezultatelor referendumului, conformitatea cu realitatea a listelor de alegatori oferite de serviciul Evidenta Informatizata a Populatiei, acum, cand nu le mai convin rezultatele, tot USL-ul contesta numarul votantilor !?
Pai, daca numarul de votanti a fost mai mic cu cel putin 700.000 de romani (cat le trebuie lor pentru validarea referendumului), inseamna ca trebuie refacute si alegerile locale (organizate in baza acelorasi liste), trebuie reconfigurata si structura celor doua Camere ale Parlamentului – in privinta numarului de senatori si deputati – raportat la numarul de alegatori, ceea ce ar avea ca efect reducerea in consecinta a numarului acestora – iar ducand pana la finalitatea ei aceasta logica – inseamna ca nici numarul de senatori si deputati care au votat pentru suspendarea lui Basescu nu a fost calculat corect in functie de aceste modificari !
Cert este ca la acest moment, pentru a-i “linistii” pe infractorii din USL si pentru a preantampina lovitura pregatita de gasca lui Crin Antonescu la adresa Justitiei, Procurorul General al Romaniei a emis astazi o decizie de prelungire cu inca 6 luni a mandatului Procurorului sef al DNA, Daniel Morar, pe care USL-ul nu il va mai putea schimba decit daca schimba si Procurorul General al Romaniei.
Peste toate aceste atacuri la adresa legalitatii si democratiei statului de drept, asasinul economic Mugur Isarescu apare la TV si cu un nemarginit tupeu il invinovateste pe Traian Basescu pentru prabusirea leului, somandu-l pe acesta sa demisioneze, pentru a ca “pacea politica” sa intareasca leul, asa cum in 1990 si 1992 Ion Ilescu ne cerea sa votam pentru “liniste”.
Daca pana acum eram scarbit si de Basescu si de USL-istii lui Iliescu, astazi sunt gata sa pun mana pe ciomag si sa ii dau afara din tara pe groparii obraznici ai Romaniei care ne-ar nega si calitatea de cetateni romani, si dreptul de vot, numai sa isi faca pofta de a scapa de Basescu si de puscarie.
Eu si romanii din afara tarii care nu am votat la acest referendum otravit, incepem sa ne pierdem rabdarea.
Sursa: Mihai Rapcea
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 576 vizualizari | 3 voturi
Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]
Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 492 vizualizari | 2 voturi
Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]
Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 612 vizualizari | 4 voturi
Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]
Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 360 vizualizari | 3 voturi
Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]
Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1552 vizualizari | 9 voturi
Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]