Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Agricultura
Caracatita lui Felix controleaza fondurile europene pentru agricultura. VIDEO
Aciduzzul | 13 august, 2013 | 0 comentarii | 272 vizualizari |
(2 voturi )

După ce anul trecut ne lăudam cu rezultate deosebite în agricultură, anul acesta situația nu e deloc roz. Guvernul a promis despăgubiri de pînă la 100 de lei pentru hectar, acolo unde culturile au fost afectate de secetă. Pe lîngă secetă și intemperii însă, agricultura mai e afectată și de o subfinanțare, dar și de o proastă accesare a fondurilor europene. Nu trebuie să ne facem însă probleme. Conducerea ministerului, în frunte cu Daniel Constantin, are soluții. Pentru că ministrul PC are o armată de consilieri pricepuți. Spre exemplu, șeful de cabinet al ministrului, Ioanițescu Georgiana Carmen a lucrat la cabinetul europarlamentarului Sabin Cutaș, pe postul de consultant relații publice. Și mai important însă, soțul acesteia, Cătălin Marian Ioanițescu este angajat la SC Logicons SA, pe postul de șef de departament. Această din urmă firmă este cea care, în perioada 2006 – 2009, a fost condusă de către Daniel Constantin. Societatea are ca obiect de activitate consultanța în obținerea fondurilor europene. Pe lîngă soțul șefei de cabinet, o altă legătură cu Logicons este făcută prin Popa Cristian Ionuț, de asemenea consiler, a cărui soție, Roxana Gabriela este în prezent director general al SC Logicons SA.

Citeste si:

Fermierii: standardizarea proiectelor cu fonduri UE, o utopie; ”mafia română” ar avea de pierdut

Analiza. Cum am ajuns sa înstrăinăm un sfert din pământul țării?! Mai este România un stat suveran?! Cum rămâne cu siguranța alimentară a românilor?!

Agrostandard: Fermierii acuză – sistemul de accesare a fondurilor europene este unul de tip mafiot

Conform datelor de la Registrul Comerțului, SC Logicons SA este deținută în proporție de 99,97% de către SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO) SA, restul acțiunilor fiind deținute de către SC Omninvest SA.

Înainte să ajungă director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în 2009, Daniel Constantin a condus Logicons. Aceasta din urmă a realizat proiectele privind finanțarea pentru Smart Food Solutions, societate deținută de către Camelia Voiculescu. După ce a ajuns șef la APIA, Daniel Constantin se ocupa de plățile subvențiilor din fonduri europene către societățile familiei Voiculescu ce rulează afaceri în agricultură. De altfel, suma încasată atunci de către firma deținută de Camelia Voiculescu, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, depășește 20 de milioane de lei.

Mai multe despre jaful din agricultura AICI.

În prezent, la mai bine de cîteva luni de cînd fotoliul de ministru e ocupat de Daniel Constantin, funcții importante din minister se află încă sub conduceri interimare, ori pe perioadă determinată. Nici postul de la Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală, nici la alte trei agenții și două autorități de management, posturile, atît de directori generali cît și de directori generali adjuncți, nu sînt ocupate definitiv.

În plus, APIA, instituție atît de dragă lui Daniel Constantin, este în continuare condusă de un interimar. Ba mai mult, Constantins conduce, parctic, APIA și acum. Trei dintre consilierii personali ai acestuia folosesc autovehicule de serviciu de la APIA, pe cheltuiala acestei instituții. În plus, Logicons încă derulează o sumedenie de proiecte de consultanță pentru firme ce încasează subvenții agricole.

Sursa: Nasul TV

Foto: Mediafax

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Serban Prea putine lucruri mai conteaza in Romania zilelor de astazi unde totul pare a fi exact invers decat ar trebui sa fie de parca se urmeaza un plan cu puncte in sensul asta. Chiar si daca Romania ar fi condusa de cei mai prosti oameni de pe planeta, lucru nu departe de adevar, […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 221 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Autor: Aciduzzul | 15 februarie, 2019 | 0 comentarii | 230 vizualizari | 2 voturi

Zilele trecute, in cadrul audierilor asupra bugetului pentru anul 2019, domnul ministru Petre Daea anunta cu multa mandrie ca programele de subventii vor fi continuate anul acesta, chiar marite bugetele unora dintre aceste programe. Pe langa scandalul datorat cormoranilor, alte probleme se ascundeau in liniile de buget ale< acestui minister. Ce inseamna aceste subventii raportat […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics