Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Constantin Tanase: Moscova crede ca Dumnezeu e rus si o va apara de Romania. O analiza de exceptie Timpul.md via Ziaristi Online. Plus Video
Aciduzzul | 3 octombrie, 2011 | 1 comentarii | 622 vizualizari |
(3 voturi )

Constantin Tanase / Chisinau
Rusii au lansat o noua diversiune ideologica impotriva Romaniei si R. Moldova – „filmul documentar”„STRATEGIA”. Maica Rusie nu se ogoieste! Viseaza cu ochii deschisi la revenirea in frontierele URSS. Ea nu se impaca cu pierderea fostelor „republici-surori”, indeosebi a Moldovei. Eforturile acesteia de a se integra in Europa, precum si relatiile normale cu Romania provoaca accese de isterie la Moscova. Dovada in acest sens e „filmul documentar” „STRATEGIA” de jumatate de ora, realizat de asa-zisul Institut Rus pentru Cercetari Strategice (IRCS), organizatie finantata de statul rus, preocuparea ei de baza fiind „asigurarea analitico-stiintifica a organelor supreme de stat si de drept ale Federatiei Ruse”.

„Romania – unealta Occidentului impotriva Rusiei”

Filmul e de un antiromanism si antioccidentalism greu de imaginat, e o opera de manipulare grosolana si cinica a opiniei publice interne si internationale prin falsificarea evenimentelor istorice legate de Romania si R. Moldova si prin interpretarea lor tendentioasa de pe pozitiile imperiale rusesti ale Kremlinului. In el sunt adunate toate tezele propagandei tariste si sovietice despre istoria Romaniei si a Basarabiei. E o bijuterie in arta manipularii si dezinformarii.

Autorii filmuletului ne ofera ocazia sa ne reintalnim cu „istoricii statalisti”, celebri prin filorusismul lor gretos, dar si prin antiromanismul agresiv si primitiv (Nazarie, Stati, Sornikov s.a.). In categoria istoricilor este inclus si Vladimir Iastrebciak, seful departamentului de externe din administratia asa-zisei RMN. Ideea de baza a filmului e preluata din arsenalul propagandistic imperial al Moscovei: Romania, ca o tara dusmanoasa R. Moldova pe care vrea sa o anexeze, are pretentii teritoriale fata de Ucraina si e folosita de Occident (SUA) drept un instrument politic, militar, informational s.a.m.d. impotriva Rusiei.

„Tezele” sunt ilustrate copios cu imagini documentare, amestecate „armonios” cu cele din filme artistice rusesti pe teme istorice, iar chipurile lui Hitler, Antonescu si Basescu apar de fiecare data cand e rostit cuvantul Romania (sau Moldova). Totul este intors pe dos, se minte cu nerusinare, Rusia fiind prezentata ca o „biata” tara iubitoare de pace care de secole trebuie sa faca fata politicii imperiale romanesti!

„Razboiul de pe Nistru a fost provocat de romani”

Autorii filmului afirma ca razboiul de pe Nistru „a fost provocat de nationalistii romani” si a insemnat un „genocid impotriva rusilor si a locuitorilor Transnistriei cu vederi prorusesti”. Ei acuza Occidentul ca „nu a vazut acest genocid, la fel ca si in cazul cand turcii au masacrat popoarele crestine in Balcani si in Caucaz”… E o paralela care putea sa se nasca numai in capul rusilor! Resetnikov Leonid, directorul IRCS, explica „drepturile istorice ale Rusiei asupra teritoriilor din stanga Nistrului in felul urmator: „Transnistrenii sunt legati nu numai de trecutul lor sovietic, ci si de cel rusesc.

Valorificarea acestei regiuni s-a facut de catre rusi. Aici e terenul unde se vad cel mai bine frontierele Imperiului rus, apoi ale URSS. Transnistria e un cap de pod, e zona frontierelor istorice ale teritoriilor noastre, ale culturii si influentei Rusiei”. Mai departe e si mai interesant:

„Daca in virtutea unor circumstante monstruoase Rusia ar ceda Transnistria R. Moldova asta va fi o crima fata de natiune, fata de stat, fata de istorie si fata de Dumnezeu. Plecarea rusilor din Transnistria ar fi o crima si o tradare pe care nu o va intelege poporul si cu atat mai mult Dumnezeu”… Acum devine si mai clar cu ce scop va veni zilele acestea la Chisinau patriarhul Rusiei Kirill – sa le comunice moldovenilor opinia lui Dumnezeu fata de viitorul Transnistriei! Resetnikov e convins in sinea sa ca opinia lui Dumnezeu coincide suta la suta cu opinia Rusiei…

„Romania vrea sa ocupe Rusia pana la Ural”

Romania, mai declara acesta, e „o unealta in mainile Occidentului care are un singur scop – reducerea influentei Rusiei in Moldova si „inghesuirea”, chiar eliminarea ei si a Ucrainei de la gurile Dunarii”. Intr-un cuvant, „Romania vrea sa ia cu japca gurile Dunarii, iar Occidentul (NATO, UE, in spatele carora stau SUA) o ajuta… Desi a pierdut razboiul in Transnistria, mai „precizeaza” el (de parca Romania ar fi declansat acest razboi, nu Rusia (nota noastra – C.T.), ea nu a renuntat la planurile sale de anexare a R. Moldova si, respectiv, a Transnistriei. Ba mai mult, Romania pretinde si la pamanturile Ucrainei, precum in perioada interbelica ideologii romanismului pretindeau la Ural”. Si toate astea sunt spuse pe un ton serios, „stiintific”.

„Romania are pretentii teritoriale fata de Ucraina”

Un alt „savant”, Sarov Evgheni Pavlovici, seful Departamentului politica externa de la Institutul de Cercetari Strategice din Kiev, afirma ca „Romania are pretentii teritoriale fata de Ucraina si promoveaza o politica dusmanoasa fata de… minoritatile nationale care locuiesc pe teritoriul Ucrainei prin acordarea cetateniei romanesti populatiei din regiunea Odesa si din Bucovina de Nord”. Sarov nu sufla nicio vorba despre ce fel de „minoritati” e vorba… si cum s-au pomenit acestea in componenta Ucrainei.

Faptul cel mai regretabil consta in aceea ca Rusia care joaca rolul principal in dezvoltarea economica a Chisinaului nu se straduieste sa influenteze defel asupra mentalitatii si viziunilor despre lume a cetatenilor acestei tari si ce e cel mai principal pana azi, in pofida starilor de spirit proromanesti ale autoritatilor de la Chisinau, poporul simplu moldovenesc se simte atras de Rusia.

„Rusia le da moldovenilor gaz la preturi mici”

Un punct de vedere foarte interesant are Guzenkova Tamara Semionovna, conducatoarea Centrului Tarilor din Strainatatea Imediata: „Noi presupuneam faptul ca subventionarea de catre Rusia a economiei nationale a Moldovei cu ajutorul preturilor mici la gaze (!!!) ar trebui sa fie o garantie ca aceasta tara va ramane intotdeauna pe orbita Rusiei si niciodata nu se va desparti de Rusia, insa nu e deloc asa, gazul curge pe tevi, dar societatea moldoveneasca se dezvolta in cu totul alta directie”.

Urmeaza si recomandarea: „societatea civila moldoveana nu trebuie sa taca cand vine o cu totul alta tara si-i explica fostului membru al lagarului nostru ca are o cu totul alta istorie si o asteapta un alt viitor…”. Si asta nu e tot. „Savanta” e ingrijorata ca la Chisinau functioneaza mii de organizatii, fundatii si comisii romanesti, in timp ce Rusia nu are asa ceva in Moldova…”. Sa-i plangi de mila Rusiei, nu alta!

Cat sunt de nesimtiti moldovenii acestia, Rusia le subventioneaza economia nationala, gazul ieftin galgaie prin tevi, iar roadele le culege alta tara! O tara care „de cand exista, a fost aruncata de Occident impotriva baionetelor rusesti” de aceasta, mai crede „savanta”, popoarele Romaniei si Moldovei nu trebuie sa devina marionete in mainile unor asemenea lideri ca Basescu si Antonescu”.

„R. Moldova a fost rupta ilegal din civilizatia rusa”

Punctul pe „i” insa l-a pus „analistul” Sireaev Mihail Nikolaevici: „Ucraina, Belarus, Georgia si Moldova sunt parti rupte ilegal din civilizatia noastra si noi nu putem sa privim relaxati cum pe teritoriul nostru istoric, pe teritoriul Rusiei Kievene si al Imperiului rus oponentii nostri duc un razboi dur pentru mentalitatea fratilor nostri. Cu atat mai mult noi nu trebuie sa cedam Transnistria, zona de frontiera a civilizatiei rusesti, regiune unde 600 de mii de concetateni de-ai nostri, cu armele in maini, au aparat individualitatea noastra. Demult nu mai avem unde ne retrage. In spate e Rusia”.

Cateva concluzii si sugestii

Neindoios, respectivul „film documentar” e o provocare cu bataie lunga si nici Romania, nici R. Moldova nu au dreptul sa taca. Motivul ca, chipurile, ar fi un punct de vedere neoficial nu mai tine fiindca ne-am convins de atatea ori ca aceste puncte de vedere „neoficiale” se transforma, la timpul potrivit, in puncte de vedere oficiale.

Asadar, rusii din Moldova „nu au unde se mai retrage”… Dar romanii, ne intrebam noi, unde sa se retraga? E o intrebare care, in mod solidar, trebuie sa le-o adreseze rusilor ministerele de Externe de la Bucuresti si Chisinau. Am zis „in mod solidar”, fiindca nu trebuie sa ne facem iluzii: in viitorul apropiat, dar si in cel mai indepartat nu se vede o ameliorare a relatiilor dintre Rusia si Romania, iar Romania si R. Moldova vor fi tratate „in pachet”.

Atata timp cat Moscova nu va renunta la ambitiile ei imperiale, intre Rusia si Romania va sta intotdeauna, ca un stalp de foc, R. Moldova. Aceasta inseamna ca R. Moldova trebuie sa renunte la fumurile ei… pragmatice si sa actioneze cu Romania solidar, „ca doi brazi dintr-o tulpina”… In caz contrar, putem deveni oricand „parte a civilizatiei rusesti”.


Novaia Strateghia Anti-Romania… de ZiaristiOnlineTV

Sursa: Timpul.md, Ziaristi Online

Sursa foto cu “Sfantul” Putin, “apostolul” KGB: AICI

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1545 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics