Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Dacă România ar intra în război, tinerii nu au motive s-o apere pentru că ţara nu le mai aparţine!
Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 8 comentarii | 3339 vizualizari |
(11 voturi )

Mircea Vintilescu
De Sfintele sărbători ale Floriilor am participat ca invitat la o onomastică unde erau foarte mulți tineri. Totul a decurs în linia protocolului obişnuit până în momentul în care, la un post tv, s-a difuzat o ştire prin care se anunţa că în Ucraina de Est s-ar putea declanșa un război civil. Vestea a bulversat atmosfera de petrecere aşa că toţi cei prezenţi au început să facă comentarii pe subiect. O tânără căsătorită, mamă a doi copii, își manifesta îngrijorarea față de posibila extindere a conflictului în R. Moldova sau chiar în România. Se gândea cu groază la viitorul copiilor ei și al tinerei ei familii. De aici au început să curgă o sumedenie de opinii care m-au determinat să le prezint în aceste rânduri ca pe niște luări de poziție a celor cărora le încredințăm viitorul nostru: TINERII DIN ROMÂNIA.

Un tânăr care părea a fi exponentul ideilor formulate de un grup ceva mai diversificat ca vârstă și stare socială, a prezentat niște concluzii care trebuiesc luate în seamă. În esență iată ce a spus:

1. Dacă România va fi atacată din exterior, tinerii români nu au motive să se mobilizeze pentru a-şi apăra țara deoarece nu au ce să apere.

2. Oare politicienii de astăzi cred că merită să-ți dai viața ta de tânăr pentru a apăra avuțiile grandioase agonisite de ei prin furt și înșelăciune de la populația săracă a acestei țări? Se înșeală amarnic. Cine ar face sacrificiul suprem pentru apărarea moșiilor lui Năstase, Băsescu, Elenei Udrea, Mazăre, Oprișan, Hrebenciuc etc. ? NICIUN TÂNĂR!

3. Mulți au afirmat că în România poporul nu mai are ce să apere. Tinerii nu vor să-şi dea viața și nici nu vor să rămână mutilați pentru apărarea intereselor multinaționalelor în timp ce ai noştri conaţionali din Pungești sunt maltrataţi de organele statului în scopuri ordinare: obținerea unor profituri uriașe de către unii care au suficienţi bani să cumpere întreaga clasă politică. Masa largă a populaţiei va rămâne muritoare de foame şi se va transforma într-o mare golaniadă pentru multe generații.

4. Dacă ar fi atacată Spania, Italia, Portugalia, Canada, SUA etc. mulți tineri s-ar înscrie voluntari pentru că ar avea ce apăra acolo: părinții lor! Aceştia muncesc cinstit și le trimit bani lunar ca să poată supraviețui în România noastră coruptă şi strivită de bandiţi.

5. Multor tineri le surâdea ideea unei agresiuni împotriva României, considerând că numai așa ar putea fi eliminați toți trădătorii de neam și țară, toți hoții, pungașii şi jefuitorii care au făcut praf ţărişoara noastră şi că numai printr-un război ar putea pieri nenorociţii până la ultima suflare.

Concluzia discuției a fost că acest teritoriu, așa cum a fost şi este guvernat/administrat de întreaga clasă politică românească nu mai prezintă nici un minim interes pentru generația tânără a României. Ideea emigrării tinerilor în masă în scopul atingerii unui trai decent, bazat pe respectul acordat cetățeanului de către autorități, a fost esenţială şi temeinic argumentată.

Am încercat să aduc mai multe argumente împotriva acestei idei în scopul de a le schimba măcar puţin viziunea despre ţară şi patriotism, dar eforturile mele au fost zadarnice. Nu am reuşit să-i conving deloc. Realitatea era argumentul lor forte. Eu cu ce puteam contracara? Puteam nega ceea ce este? NU. Ştiu la fel de bine ca ei în ce ţară am ajuns să-mi duc bătrâneţile.

Mă întreb astăzi: oare politicienii noștri, care se ciondănesc zilnic pe chestiuni minore de tipul “care este mai de drepta sau mai de stânga”, cunosc opiniile și mai ales noua stare de spirit a generației tinere? Dacă, Doamne fereşte, vom ajunge să ne confruntăm cu elementele unui dezastru politico-militar, pe cine s-ar baza politicienii noştri?

Iată unde a condus dezmățul acțiunilor actualei clase politice, nu numai la feudalizarea României ci și la perspective mult mai sumbre legate de viitorul acestei țări. Poate că acum vorbim prin prisma unui potențial exod al tinerei generații spre alte meleaguri, spre locurile în care omul este tratat ca fiinţă umană, este respectat așa cum se cuvine, dar putem vorbi și despre o nouă formă de manifestare a revoluțiilor, o formă în care confruntarea prin acțiuni represive nu își mai găsește locul.

Cred cu tărie că România are în primul rând nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică care trebuie să intre în reconciliere cu poporul, o clasă politică care va şti să asculte glasul tinerei generații producătoare de valori pentru că aceasta va oferi mai târziu bunăstarea părinţilor şi bunicilor lor dar şi politicienii de mâine altfel, România va dispărea complet din istoria Europei.

Sursa: Romania fara Justitie

8 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 571 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 489 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 609 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 358 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1539 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics