Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Dr. Ec. Constantin Cojocaru la TVR R: Posetele Louis Vuitton ale Elenei Udrea, salile de sport ale lui Adrian Nastase si bordurile lui Adri(e)an Videanu au indatorat si pe romanii inca nenascuti. Romania este amanetata pentru urmatorii 65 de ani si va disparea de pe harta lumii
Aciduzzul | 4 martie, 2011 | 1 comentarii | 522 vizualizari |
(8 voturi )

Romania va putea sa achite datoria publica acumulata pana acum in 65 de ani in ritmul in care sunt rambursate creditele deja contractate la Fondul Monetar International (FMI) si la alte organism internationale, riscand sa dispara, efectiv, ca stat, sustine Dr. Ec. Constantin Cojocaru. “Datoria publica a Romaniei era de 45 de miliarde de euro la inceputul acestui an, si va ajunge, la 65 de miliarde de euro la sfarsitul anului. Statul reuseste sa plateasca circa 1 milliard de euro pe an, in contul datoriei externe, aflata in crestere accelerata; deci, in acest ritm, datoria publica a Romaniei va fi achitata in aproximativ 65 de ani, adica doua generatii de romani urmeaza sa fie sacrificate. “Romanii care inca nu s-au nascut sunt deja datori vanduti. Sau, probabil ca nu vor mai fi datori, pentru ca nu va mai exista Romania”, a aratat Cojocaru, intr-o emisiune la TVR R.

Economistul a aratat ca datoria publica a Romaniei va depasi, cel mai probabil, in urmatorii doi ani, nivelul de 80 de miliarde de euro. Asta, pe langa datoria privata care este de-a dreptul astronomica.

Potrivit acestuia, imprumuturile masive nu au fost folosite nici pentru stabilizarea monedei nationale, nici pentru salarii si pensii, nici pentru investitii in infrastuctura sau pentru stimularea investitiilor si crearea de locuri de munca.

“Cele 20 de miliarde de euro care s-au dus in ultimul an catre Banca Nationala a Romaniei (circa 13 miliarde de euro) si catre Guvern (7 miliarde de euro) n-au fost folosite pentru stabilizarea leului, una dintre cele mai fragile valute din Euopa Centrala si de Est, care este tot la un nivel de 4,25 pentru un euro, banii n-au fost folositi nici pentru pensii si salarii, pentru investitii si crearea de locuri de munca ci s-au dus in bordurile clientelei politice. Asa cum s-au dus in posetele Louis Vuitton ale Elenei Udrea sau in salile de sport ale lui Adrian Nastase”, a aratat Cojocaru.

El a mai spus ca, in ciuda acestor imprumuturi inrobitoare, nici aceste sume nu au fost suficiente pentru BNR si Guvern.

“Nici asa nu le-au ajuns banii, asa ca pe langa sumele imprumutate de la FMI, s-au mai imprumutat si de la banci, in lei”, a adaugat Cojocaru.

Economistul este de parere ca statul va trebui intr-un final sa recupereze aceste sume de la “spoliatori” si ca nu ar trebui ca statele sa traiasca pe datorie pentru ca acest lucru creaza instabilitate si poate duce chiar la razboaie.

“Romanii nu au folosit acesti bani. Statul va trebui sa se intoarca, la un moment dat, impotriva spoliatorilor si sa aplice sechestru pe averile ilicite ale acestora. (…) Nu ar trebui sa existe datorii ale statelor. Statele trebuie sa existe fara sa fie nevoie sa se imprumute, trebuie sa reuseasca sa traiasca doar din impozite, pentru ca altfel, aceasta situatie va conduce, invariabil, la razboi”, a conchis Cojocaru.

In opinia lui Cojocaru, din veniturile bugetului de stat de anul trecut, care s-au ridicat la 39 de miliarde de euro, Guvernul ar fi trebuit sa ramana, dupa achitarea tuturor obligatiilor, cu circa 9 miliarde de euro, sume cu care, ar fi putut fi construiti circa 900 de kilometri de autostrada si ar fi putut fi creditat un numar foarte mare de romani pentru deschiderea de mici companii, fiind stimulata, astfel, inteligenta romneasca si acumularea de capital romanesc pe cai cinstite.

El a aratat ca deja a fost vanduta sau data gratis intreagul capital national, astfel ca, singura resursa pentru capusele politice a mai ramas doar bugetul de stat.

“Sursa asta (capitalul societatilor de stat-n.r.) s-a cam terminat iar bugetul statului a ramas singurul instrument de imbogatire de care se mai pot folosi. In acest moment, singura ratiune de a ajunge la guvernare este imbogatirea prin hotie. Nu exista alte surse pentru imbogatire inafara de acestea doua – munca si hotia”, a exlicat Cojocaru.

Cojocaru a mai spus ca Guvernul si, in general, clasa politica a ultimilor mai bine de 20 de ani, a actionat constant impotriva intereselor romanilor, ducand o campanile concertata de drenare a resurselor tarii catre concerne internationale si de impiedicare a coagularii capitalului romanesc care ar fi putut submina interesele acestor companii internationale.

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 492 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics