Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Dupa campania de spoliere din ultimii zece ani, OMV are doua optiuni: sa contribuie in compensatie la plata datoriei catre FMI sau sa plece
Aciduzzul | 25 noiembrie, 2012 | 2 comentarii | 437 vizualizari |
(8 voturi )

Cei mai in varsta isi amintesc de binefacerile armatei ruse eliberatoare revarsate asupra poporului roman dupa cel de-al doilea razboi mondial. Se pare ca acesta este destinul acestui popor – sa nu poata scpa de lacuste parazite si sa se bucure, in sfarsit, de resursele acestui pamant binecuvantat. Numai ca acum avem de-a face cu alta rasa de spoliatori, mai spilcuita si mult mai periculoasa. Detinutul Adrian Nastase, care insista acum foarte vocal sa i se faca dreptate (si, poate mai devreme sau mai tarziu se va face dreptate si in cazul lui), a instrainat pe nimic acum aproape zece ani resursele de petrol si gaze ale Romaniei. Cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, vom afla de ce contractul cu OMV a fost incheiat in conditii atat de dezastruoase pentru statul roman, Romania fiind plasata prin acest acord mult sub nivelul republicilor bananiere din Africa.

Slava Domnului ca domnul Adrian Nastase nu vietuieste intr-o republica foarte democrata de la rasarit, precum China, de exemplu, pentru ca acolo i s-ar fi facut dreptate scurt cu doua in ceafa. Pentru siguranta.

Noi suntem crestini, asa ca nu agream neaparat acest gen de tratament, numai ca, avand in vedere ca bugetul Romaniei a fost prejudiciat prin aceasta abjectie de contract cu cateva miliarde de euro in acesti ani, bani care puteau sa fie directionati catre investitii, scoli si spitale, este imperiors necesar ca domnul Nastase sa fie responsabilizat post-factum pentru acesta decizie. Mai devreme sau mai tarziu(dar nu foarte tarziu pentru ca omul are deja o varsta si s-ar putea sa ne ratam sansa, asa cum am facut in cazul mentorului sau, tovarasul Iliescu)…Si evident, statul va trebui sa stinga acesta paguba prin confiscarea, potrivit legii, a averii detinutului Adrian Nastase si a acolitilor lui care au pus la cale acest jaf la adresa poporului roman.

Dar sa revenim la clica OMV-Petrom care se bucura, in paranteza fie spus, de aprecierea actualului presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, unul dintre cei mai infocati lobbisti ai grupului austriac(FOTO: Traian Basescu si Mariana Gheorge, CEO OMV Petrom). Nimic nou sub soare. Acest popor a fost de-a lungul istoriei un adevarat izvor de personalitati politice, dar si de tradatori de tara.

Sa clarificam putin premisele. Romania primeste pentru rezervele de petrol si gaze puse gratis pe tava OMV cea mai mica suma posibila, de peste cinci ori mai mica decat sumele incasate de tarile care-si pretuiesc cu adevarat resursele si le folosesc in interesul propriului popor.

Redeventa incasata de statul roman este cuprinsa intre 3,5 si 13,5% in functie de tipul zacamantului (oare de ce avem noi suspiciunea ca se plateste mai ales nivelul minim?!), calculata, insa, la pretul barilului de acum zece ani, adica de 26 de dolari pentru un baril de petrol, chiar daca, in prezent, pretul barilului depaseste 125 de dolari. Cu alte cuvinte, intreaga rezerva nationala de petrol si gaze a fost cedata pentru patru dolari pe baril. Adica gratis.

Cele mai mici redevente sunt practicate la nivel mondial de Brazilia, respectiv 10%, adica 12 dolari pe baril, de trei ori mai mult decat incaseaza OMV in Romania. In schimb, SUA ajunge la 20 de dolari pe baril iar Rusia – la 24. Acest lucru se traduce prin suveranitate si interes national.

Cu alte cuvinte, este evident ca ingredientele acestui contract nu au fost altele decat coruptia, tradarea de tara si santajul. Ramane de stabilit in ce proportie s-a manifestat fiecare in parte. Cu alte cuvinte acesti adevarati asasini economici, care-si perimit sa ne furnizeze cel mai scump carburant la pompa din Europa si ne sacaie cu ieftiniri “psihologice” saptamanale de 0,2 bani pe litru, au incasat ilegal, timp de zece ani, miliarde de euro.

Prevederile acestui contract sunt cu atat mai socante si mai greu de inteles cu cat Romania este exportator net de forta de munca, investitiile romanesti sunt la pamant, sugrumate de politicienii corupti, investitorii straini sunt, cu cateva exceptii notabile, doar niste bisnitari, tinerii n-au nicio perspectiva de a se angaja dupa facultate/ master/ doctorat in alta functie dacat cea de “operator la raft” la Carreforul, Metro sau Cora(exemplele sunt aleatorii), in spiatale risti sa ti se agraveze boala daca ai nesansa sa ajungi acolo, sistemul de invatamant reformat si parareformat de kominternisti este in moarte cerebrala, armata a ajuns o banda neinstruita de cersetori, si cate si mai cate.

In acest timp, dupa ce a privat tara de resurse strategice care puteau genera venituri substantiale, deseurile umane infiltrate de peste 20 de ani in viata politica, ne vand practic la FMI stiind ca, in lipsa resurselor naturale, Romania va fi pusa in imposibilitatea de a achita datoriile facute de ei in numele nostru.

Practic, banii pentru investitii, pentru tineri, pentru agricultori, pentru mame, pentru someri pot fi regasiti in noul sediu de sute de milioane de euro pe care OMV-Petrom l-a ridicat in Bucuresti ca sa-i faca pe romani sa se simta mici, dar plini de admiratie.

In aceste conditii se pune intrebarea: Nu cumva ar fi legitim ca OMV-Petrom sa ne plateasca datoria facuta si din cauza lor la FMI?! Nu ar fi un gest de bun simt cu atat mai mult cu cat a obtinut prin acesta frauda profituri de aproape un miliard de euro pe an, nemaintalnite in acesta industrie niciunde in lume?!

Culmea impertinentei este ca, dupa acest adevarat jaf, OMV-Petrom incearca sa ne puna voalat conditii pentru exploatarea zacamintelor de petrol si gaze din Marea Neagra. Cu alte cuvinte, sa pregateasca terenul pentru “renegocierea” redeventelor din 2014.

In loc sa-si ia jucariile si sa plece dupa ce a produs acest jaf cu care poporul roman nu s-a mai intalnit de la invaziile tatare si care ar face sa roseasca de rusine pana si republicile bananiere, OMV-Petrom a ajuns sa ne puna conditii pentru exploatarea resurselor noastre. O expresie clara a proverbului cu triste rezonante: “daca-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan”.

Un parazit care conduce acesta monstruoasa masinarie de spoliere a romanilor, domnul Jaap Huijskes, membru al Boardului Executiv al companiei, responsabil pentru Explorare si Productie a declarat recent ca Romania va beneficia de pe urma exploatarilor de gaze naturale din Marea Neagra doar daca pretul de vanzare si de sistemul de taxare vor fi avantajoase.

Cu alte cuvinte, daca pretul de vanzare si sistemul de taxare nu vor fi avantajoase(sic!), gazele romanesti nu vor ajunge pe piata romaneasca ci in alte parti.

“Primul pas pe care o sa il facem dupa ce vom descoperi hidrocarburi in Marea Neagra va fi sa ne indreptam spre piata locala, spre piata domestica. Vorbim despre inlocuirea importurilor de gaze din Rusia, pentru care pretul este foarte ridicat. Statul roman doreste sa vindem gazele din Marea Neagra pe piata locala si noi intentionam la fel, dar depinde de sistemul de taxare si de pret. Sunt doua componente importante in orice afacere. Nu putem sa facem investitii daca ele nu sunt profitabile”, a afirmat Jaap Huijskes, citat de Agerpres.

Nici o grija, am spune noi, puteti face investitiile relaxati pentru ca sunt al naibii de profitabile in Romania.

Acesta declaratie absolut iresponsabila are un puternic damf de jaf si santaj, un prim indiciu cu privire la pozitia pe care o va adopta OMV-Petrom la renegocierea nivelului redeventelor in 2014.

Dupa mintea lor, aceste adevarate lacuste marocane, cred ca se situeaza pe o pozitie de forta si folosesc rezervele noastre de gaze din Marea Neagra ca pe un mijloc de santaj abject indreptat chiar impotriva noastra.

Pozitia OMV-Petrom poate fi sintetizata astfel: “daca nu ne lasati sa spoliem la sange in continuare rezervele voastre de petrol si gaze la acesta redeventa derizorie, v-ati lins pe bot de gazele si petrolul din Marea Neagra”.

Curios este faptul ca nu am gasit aceste criterii strict economice cand a fost semnat contractul de furt al Petrom acum zece ani. Acest “contract” este concentrat exclusiv pe dreptul de spoliere a resurselor romanesti de catre OMV.

Ne putem astepta, in virtutea acestei logici de parazit, ca OMV-Petrom sa incerce chiar o diminuare a nivelului redeventelor, cu un tupeu maxim, in ciuda imaginii deosebit de negativa pe care o are in Romania, concernul austriac fiind perceput in culori cam la fel de sumbre precum FMI-ul, drept una dintre cele mai mari poveri pe care poporul roman a fost obligat sa o duca in spate.

Le oferim noi domnilor guvernanti o solutie alternativa la santajul abject al OMV-Petrom care se prefigureaza in perspectiva sfarsitului jocului de-a profitul si de-a spolierea, odata cu renegocierea redeventelor in 2014.

Daca redeventele ar fi crescute la valori normale(nu mai mult), practicate in statele normale la cap si nu in republicile bananiere, adica de patru-cinci ori mai mari decat sunt acum iar rezervele de petrol si gaze din Marea Neagra ar fi oferite prin licitatie publica, si nu prin aranjamente politice dubioase, statul roman ar incasa la buget mai mult decat suficient pentru a plati intregul necesar de import de gaze din Rusia, chiar si la cele mai mari preturi din lume, cum se intampla acum.

Cu alte cuvinte, daca redeventele ar fi normale (nu mai mult, doar normale) am avea bani destui ca sa suportam fara probleme importurile de gaze, chiar si la preturile exorbitante cerute de rusi, si ne-ar mai ramane miliarde bune pentru investitii si pentru acoperirea tepei FMI.

Asadar, daca am scapa de acesta lipitoare feroce, care s-a dovedit a fi OMV-Petrom, statul roman ar castiga cateva miliarde de euro in plus la buget in fiecare an.

Perspectivele nu sunt tocmai fericite in acest caz pentru ca Romania, din cate se pare, va fi condusa in 2014, cand vor fi renegociate redeventele, tot de kominternistii din ultimii 23 de ani (din ambele clici politice ARD si USL), ori, este evident, ca limbricul OMV-Petrom joaca la doua capete, asa cum procedeaza, de regula, asasinii economici, si-a asigurat existenta prospera in sanul ambelor structuri politice cancerigene.

In acesta situatie, ca si in multe altele, vindecarea acestei boli care macina Romania, vine exclusiv de la mamaliga care, tinand cont de ciclurile socio-politice si de starea de spirit a romanilor, ar cam fi timpul sa mai explodeze o data. Poate va ajuta putin si contextul international din urmatorii ani. Este posbil ca 2013 sa fie un an intersant. Este de vazut cui ii va aduce ghinion.

Foto: Agerpres

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics